Audi ar putea renunta la motoarele V10 in favoarea unitatilor V8 supraalimentate

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.09.2009
Motoarele V10 aspirate de la Audi vor fi inlocuite de propulsoare V8 twin-turbo in viitorul apropiat. Primul model care va beneficia de aceasta schimbare este viitorul RS6.

Germanii de la Audi ar putea schimba motoarele V10 aspirate cu propulsoare V8 supraalimentate din cauza reglementarilor internationale privind emisiile. Inlocuitorul motorului V10 FSI de 5.2 litri va fi o unitate V8 twin-turbo, a carei cilindree nu a fost anuntata inca. Primul model care va utiliza noul propulsor supraalimentat de la Audi este noul RS6, care va oferi circa 550 CP si 700 Nm.

Rivalul viitorului BMW M5 F10 va oferi astfel un propulsor V8 twin-turbo, ceea ce arata ca BMW si Audi vor aplica o politica similara de downsizing, chiar si la modelele de performanta. Dupa cum stiti, viitorul BMW M5 F10 ar putea fi echipat cu un motor V8 bi-turbo, care va dezvolta in jur de 550 CP. Atat modelul BMW M5 E60, cat si actuala generatie a lui Audi RS6 utilizeaza un motor V10 de 5.0 litri.

Noile propulsoare V8 twin-turbo de la Audi vor oferi un nivel de performanta cel putin la fel de ridicat precum cel oferit de unitatile V10 FSI contra unui consum de carburant mai scazut si a unui nivel mai redus de emisii de CO2 per kilometru.

Actualul R8 V10 5.2 FSI si R8 Spyder 5.2 FSI nu vor fi afectate de aceasta modificare, motoarele V10 de 5.2 litri de la Audi ramanand in productie pana la incheierea ciclului de viata al modelelor care il utilizeaza.

Via | 4wheelsnews

Taguri: Audi, FSI, R8, R8 Spyder, RS6, V10, V8

Comentarii (5)

  • @Sebastian
    Nu stiu cum faceti dar site-ul asta e ca un drog.Cand ma scol primul lucru intru pe @Automarket.ro
    Revista AutoSuperMarket apartine de voi?
    3 1
  • @Nica
    Ne bucuram ca iti place portalul nostru.

    Nu, revista AutoSuperMarket nu apartine de noi.

    Lectura placuta in continuare!
    4 0
  • PANA LA URMA ...........
    vom ajunge sa conducem supercaruri cu motorase de 1,2 si 80 de milioane de turbine.
    Pai macar pe supercaruri sa vedem giganturi de 5 litri
    2 1
  • Alex Radoi
    Gi-ganti...Giganti!
    Probabil ca pe supercaruri vor ramane motoare mari pt. ca un M5 sau un RS6, chiar daca au performante de supercar, nu se incadreaza intocmai in definitia de "supercar". Pt. mine, supercar este o masina care pe langa performante uimitoare, trebuie sa si arate spectaculos, si sa fie total NEpractica. Adica exact cum e un R8 pe langa un RS6, sau cum e un SLR comparativ cu un E63 AMG. Consider ca BMW nu are in momentul de fata un supercar in oferta. Poate cand va apara noua serie 8... (Nu-i asa ca arata bine "batranul" 850i? :))) )
    4 0
  • DA!
    Mare dreptate ai Alex. Mai ales cu seria 8.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru