Auris, 5 stele EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.12.2006
Modelul japonez a primit cinci stele la testul de siguranta Euro NCAP. Cel mai slab punctaj l-a obtinut pentru siguranta pietonilor

Noua Toyota Auris a primit cinci stele la testele Euro NCAP. Structura dura a caroseriei care permite deformari minime ale habitaclului si cele 9 airbaguri ofera o siguranta crescuta pasagerilor.

Combinatia dintre airbagul pentru genunchii soferului si coloana de directie retractabila a dus la un rezultat de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti. Auris multumeste si clientii care au copii mici pentru ca siguranta acestora este asigurata de puncte de ancorare ISOFIX pe scaunele din spate. Aceasta dotare i-a adus patru stele pentru protectia copiilor.

Euro NCAP a premiat Auris si pentru siguranta pietonilor, punctajul insa fiind mai mic decat la celelalte categorii:, doar trei stele. Auris a inregistrat rezultate bune si la impactul lateral. La cel frontal, masina japoneza a obtinut un procent de 94%.

Andrea Formica, vicepresedinte al departamentului de vanzari Toyota Motors Europa, a declarat ca intotdeauna Toyota a incercat sa ofere clientilor sai un inalt nivel de siguranta.

"Suntem foarte increzatori ca noua Auris va impresiona clientii cu performantele in materie de siguranta, cu designul aparte si cu dinamica motorizarii".

Datele exacte pentru Toyota Auris la testul de siguranta Euro NCAP sunt: 35 de puncte pentru protectia pasagerilor (punctaj maxim: 37), 37 de puncte pentru protectia copilului (punctaj maxim: 48) si 21 de puncte pentru protectia pietonilor (punctaj maxim: 27). Cu aceste rezultate, Auris este printre cele mai sigure masini din clasa ei.

Comentarii (2)

  • Zarnescu Alexandru
    Japoneze
    V-am spus eu , tot japonezele.........
    0 0
  • Japoneze
    Tot japonezele ce? De cativa ani buni ne-am obisnuit sa vedem 5 stele pt compacte, nu mai e cine stie ce inginerie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru