Carlsson "trateaza" break-ul Mercedes C-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.11.2007
Desi nu a intrat in vanzare, varianta break a modelului C-Klasse a primit un tuning special de la Carlsson.

Esential

295 de cai putere dezvolta acum versiunea V6 de 3.5 litri a break-ului Mercedes C-Klasse
612 Nm este valoarea cuplului motor al versiunii V6 320 CDI dupa tratamentul aplicat de Carlsson.

Varianta break a proaspatului C-Klasse a primit ingrijiri de la casa de tuning Carlsson. Specialistii germani au pus la punct un pachet special care include elemente aerodinamice, un set nou de jante si mai multe modificari la nivelul propulsoarelor.

Principalele diferente se simt insa sub capota unde Carlsson a insistat asupra modificarilor ECU-ului tuturor versiunilor diesel, aceasta decizie oferind cu 20% mai multi cai putere. Propulsorul cu patru cilindri CDI se va bucura de inca 34 de cai putere in plus, break-ul dezvoltand acum 204 cai si un cuplu motor de 480 Nm, cu 80 Nm mai mult decat versiunea standard. Performantele cresc si ele, sprintul 0-100 km/h imbunatatindu-se cu o secunda. Aportul de putere se simte foarte mult si in cazul acceleratiei 80-180 de km/h care se realizeaza cu sapte secunde mai repede.

Puternica versiune V6 320 CDi va resimti si ea modificarea ECU-ului, puterea totala fiind acum de 269 de cai, cu 42 de cai mai mult decat versiunea standard. Tuningul motorului se simte insa si mai mult in cazul cuplului motor care atinge acum 612 Nm intre 1600 si 2300 de rpm.

Ca si in cazul celeilalte versiuni, sprintul 0-100 km/h se imbunatateste cu o secunda.

Carlsson a aplicat un tratament special si versiunii V6 de 3.5 litri benzina care a primit kitul botezat CK35, dezvoltat in atelierele de motorsport. Puterea maxima urca pana la 295 de cai iar cuplul motor inregistreaza o valoare de 385 Nm. Viteza maxima este de 270 Km/h iar sprintul 0-100 km/h se face in doar sase secunde.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru