Cel mai mic model al gamei Skoda s-ar putea numi Youngster

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.04.2011
Versiunea Skoda a lui Volkswagen Up! s-ar putea numi Youngster, spun francezii de la AutomobileMagazine.

Francezii de la Automobile Magazine au lansat o ipoteză care sugerează faptul că viitorul model de oraş al mărcii Skoda se va numi Youngster. În primă fază, modelul se numea Joyster, iar respectiva denumire fusese deja introdusă în nomenclatura Skoda printr-un concept. Modelul Youngster este bazat pe Volkswagen Up! şi se va lupta atât cu trio-ul Aygo, C1, 107, cât şi cu modele precum Ford Ka, Renault Twingo şi Hyundai i10.

Cei de la Skoda sunt aşteptaţi să lanseze noul model undeva în decursul anului 2012, iar acesta va fi oferit în mai multe versiuni de caroserie. Vorbim, desigur, de versiuni cu trei sau cu cinci uşi, alte declinări fiind excluse pentru moment. Nu este clar dacă Skoda va oferi şi o versiune electrică a modelului respectiv, cei de la Volkswagen având în lucru şi o versiune electrică a lui Up!. Marca Seat va oferi şi ea o versiune a lui Up!, care va fi numită Arosa, în amintirea modelului bazat pe Lupo.

"Maşina este un răspuns la cererea din ce în ce mai mare pentru maşini mici care anunţă consumuri reduse şi costuri de rulare abordabile.

Noul model ne va oferi potenţial serios la capitolul vânzări în Europa", a declarat Winfried Krause în cadrul unui interviu acordat la Salonul Auto de la Geneva.

Francezii de la AutomobileMagazine anunţă un preţ de pornire de 9.00 de euro, ceea ce l-ar face pe Youngster unul dintre cele mai ieftine modele din segmentul său. Gama de motorizări va fi reprezentată de o singură unitate, 1.2 HTP, oferită în versiuni de 60, respectiv 70 CP. Printre atuurile modelului se va număra şi lungimea, de numai 3.45 metri, care l-ar ajuta pe proprietar să parcheze în spaţiile înguste oferite în oraşele moderne.

Via | Automobilemagazine

Comentarii (4)

  • @ Automarket
    pret de la aproximativ 9000 de euro......nu 9.00 euro
    corectati va rog...
    5 0
  • Scuze,Lupo era bazat pe Arosa,nu invers!
    4 2
  • @Sebastian
    D le Toma, stiti ceva despre masa masinii?(kg), mai este de actualitate ideea ca si la Up si la Youngster s-ar putea amplasa motorul in spate si tractiunea tot spate?

    Actualul 1.2 de pe polo?

    Zvonuri posibile de producere unei variante si pe GPL?
    0 2
  • O...NU
    Sper sa nu posede nefericitul motor 1.2 in 3 cilindri.In rest e Varza, pardon Skoda.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru