Citroen a vândut 200.000 de unităţi din gama DS în doi ani

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.04.2012
Francezii de la Citroen sărbătoresc vânzarea a 200.000 de unităţi din gama DS. Noua gamă DS a debutat în 2010 cu DS3, urmat apoi de DS4 şi DS5.

Citroen sărbătoreşte un hotar de producţie în cadrul gamei DS – 200.000 unităţi. Noua gamă DS de la Citroen a debutat în urmă cu doi ani, când francezii au lansat DS3, versiunea premium a lui C3, oferită doar în versiunea cu trei uşi. Ulterior, francezii au dezvoltat o versiune DS a noului C4, care nu avea trei uşi, dar pretindea că este un coupe prin siluetă şi prin faptul că geamurile din spate nu puteau fi deschise. Citroen a organizat un eveniment special în Franţa pentru a aniversa reuşita gamei DS, numit Zilele DS, derulat în perioada 12-14 aprilie în oraşele Poissy, Mulhose şi Sochaux.

În noiembrie 2011, Thomas d'Haussy, şeful departamentului de planificare de la Citroen, anunţa că gama Citroen DS va avea şase modele diferite. Unul dintre cele şase modele va fi destinat pieţei din China, iar aspectul său a fost prefigurat de conceptul Metropolis. Citroen pregăteşte şi un model de oraş, care va rivaliza Fiat 500 şi s-ar putea numi DS1. Modelul ar putea fi bazat pe viitorul C1, model care va împărţi platforma cu succesorul lui Peugeot 107 şi Toyota Aygo.

Gama Citroen DS include şi un hibrid, DS5.

Modelul este un crossover bazat pe platforma lui Peugeot 3008 şi se înrudeşte şi cu 5008. Toate motorizările lui DS5 sunt împrumutate de la verii săi, inclusiv versiunea HYbrid4 cu 200 CP şi emisii de 109 grame CO2 per kilometru. Respectivul model oferă un motor HDi FAP de 2.0 litri şi 163 CP în compania unui motor electric de 37 CP. Citroen DS5 poate să meargă doar în modul electric pe o distanţă dată, în timp ce sistemul de propulsie electrică poate să joace şi rolul de sistem de tracţiune integrală atunci când este cazul.

Via | Autoblog.it

Comentarii (2)

  • sarbatoresc...
    ca si-au vandut sediul sau ce? :)
    10 14
  • probleme financiare
    @doi
    Au trebuit sa plateasca salariile, altfel nu mai aveau muncitori sa construiasca DS-ul cu numarul 200.000
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru