Citroen pregăteşte un nou model DS - primul teaser

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.03.2012
Citroen a publicat astăzi o imagine care anunţă un nou model marca DS. Fotografia intuieşte profilul unui model de dimensiuni mari, posibil chiar un urmaş al actualului C6.

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp, Citroen publică teaserele viitoarelor sale modele pe contul de Facebook. Şi de această dată francezii au procedat la fel cu imaginea care anunţă o nouă extensie a gamei DS.

Inspiraţi probabil de succesul gamei premium, dar şi de primirea bună pe care le-a oferit-o publicul european, cei de la Citroen vor un al patrulea model cu sigla DS. Imaginea a lansat instant o mulţime de speculaţii privind modelul care se ascunde în spatele teaserului.

Cele mai multe voci din industrie au vorbit despre un înlocuitor al actualului C6, o navă amiral extrem de controversată. În urmă cu doi ani Citroen confirma intenţiile sale de a reveni în segmentul modelelor premium cu conceptul Metropolis.

Pe atunci, prototipul de aproape 5.2 metri venea în faţa publicului cu un sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un diesel V6 de 2.0 litri şi un motor electric, ambele asistate de o transmisie automată cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte.

Conceptul oferea în această configuraţie 460 de cai putere.

Judecând după silueta din imaginea teaser, Citroen vrea să aducă fanilor un sedan de lux inspirat de Metropolis, dar capabil să fie produs în serie. 

via l carsuk

Comentarii (3)

  • Daca va semana cu Metropolis va fi superb
    10 0
  • Bravo citroen !vin cu modele intr-adevar frumoase si care impresioneaza cu atat mai mult cu cat contrasteaza cu modelele vechi care chiar nu prea erau frumoase...probabil si-au dat seama ...motiv pt. care si-au schimbat filisofia de design.
    7 0
  • Citroen
    Citroen este una din marcile europene cu un potential enorm.
    Cred ca toti pasionatii de masini stiu ce insemna citroen acum cativa zeci de ani in urma. In momentul de fata Citroen are toate sansele sa creasca, nu neaparat in cifre de vanzari, categoric nu toti posesorii marcii vor asta, dar ca grad de notorietate, ca imagine a brandului.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru