Clona poloneza a lui Lamborghini Reventon

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.08.2008
Polonezii de la Veno Automotive au copiat Lamborghini Reventon si vor scoate pe piata un supercar identic.

Chiar daca stiam ca Polonia nu conteaza in industria auto de astazi decat prin uzina pe care Fiat o are la Tychy (si in care se produce Masina Anului in Europa in 2008, Fiat 500), vecinii germanilor au uneori indeletniciri mult mai putin "pacifiste" decat pare la prima vedere. Intr-o epoca in care modelele chinezesti sunt hulite din cauza faptului ca au obiceiul trist de a copia cu nerusinare orice model de succes din Europa, compania poloneza Veno Automotive anunta lansarea unui nou supercar european, denumit simplu dupa numele companiei: Veno.

Acesta seamana aproape perfect cu Lamborghini Reventon, inginerii polonezi alegand insa ca in locul prizelor de aer imense ale modelului italian sa adopte solutia unor panouri sculptate. In rest, Veno este, spune producatorul sau, un supercar de clasa, capabil sa gazduiasca sub capota motoare de pana la 1000 de cai putere. Deocamdata, oferta polonezilor se limiteaza la un V8 de 4.2 litri de origine Audi propus in trei versiuni de putere: 350, 450 si 700 de cai.

Desi nu au produs inca niciun exemplar al modelului lor, polonezii, ale caror economii caror se bazeaza pe un fond de investitie britanic, sustin ca au capacitatea de a produce 50 de exemplare Veno in fiecare an.

Deocamdata, anul 2008 va aduce cu sine intre 10 si 12 unitati, in functie de cereri.

Sa fie Polonia noua China? Ramane de vazut ce au de spus in acest sens sefii Lamborghini, care mai mult ca sigur nu vor fi foarte incantati sa vada un model aproape identic cu Reventon pe soselele europene. Pretul lui Veno nu a fost inca facut public de catre compania poloneza.

via | Caradisiac

Comentarii (13)

  • BogdanD
    imposibil
    cred ca va ramane la stadiu de "concept", nu cred ca vor avea nicio sansa sa il scoata. Asta daca nu vor sa dea faliment in prima luna, si sa plateasca daune celor de la lamborghini tot restul vietii.
    0 0
  • gheo, posesor de Dacie
    cam "prea perfecte" imaginile alea
    Mi se pare mie sau toate imaginile alea sunt facute doar pe calculator? un exemplar real, in tabla si oase, asa macar de prezentare, or fi facut? sau e doar praf in ochi sa-i agite pe cei de la Lamborghini?
    0 0
  • marius
    @gheo
    daca ai fi citit cu atentie articolul ai fi stiut ca inca nu s`a produs nici un exmeplar motiv pentru care respectivele imagini sunt facute pe calculator.
    0 0
  • andr3i
    slabe poze ?
    La nivelul asta la care se doreste a fi masina, puteau sa angajeze o firma care sa le faca niste imagini mai profesioniste. Imaginile astea parca sunt retusate in photoshop de catre un artist amator. Arata jalnic pozele.
    0 0
  • audist
    Cred ca e un misto
    Cred ca anuntul cel putin din punctul de vedere al motoarelor este facut la misto. De ce? Pentru ca Audi este parte din grupul VW care este actionarul majoritar la=.......LAMBORGHINI. Doar nu sunt cretini sa dea motoare pentru o masina care o copiaza pe a lor
    0 0
  • superb
    mi se pare mai misto decat lamborghini reventon. Seamana mai mult cu un avion de vanatoare Stealth Fighter
    0 0
  • cristi
    marfa
    e marfa de un facelift:))e o masina draguta..da e prea influenta chinezeasca..ma refer la copiere
    0 0
  • cred ca glumesti
    degeaba ii pun ei numele de veno , ca oricine vede masina asta spune cai lamborghini. ptr ca si seamana si nimeni nui spune veno ci lamborghini, la fel ca si daewoo crezi ca oamenii zic acuma chevrolet matiz? aiurea ii zic tot daewoo matiz la fel si cu lamborghini pana polonezi nu scot un design unic ptr o masina supersport nimeni no sai zica veno la noua lor masina ci lamborghini sau lamborghini cu facelift ca primu lucru care sare in fata ii designul de lamborghini reventon ca omu nu se mai uita in spate ca sa vada cai scris defapt veno . asa ca cine il vede o sa zica cai lambo reventon facelift , altu cai lambo reventon lp750 , altu cai reventon inbunatatit dar nu cred ca o sa zica ca : baaaaa!!! asata ii un veeenooo uaaau!!!! ce tare!! .... mai rar se intampla lucrurile astea chiar foarte rar. asa ca cei de la veno sa faca un design unic ptr o masina sport daca vrea ca cineva sa le recunoasca automobilul dupa marce pe care o are sianume '' veno''!!
    0 0
  • Daniel
    Pai?
    Pai nu inteleg, de ce chinezi nu au voie si polonezi au voie! observ ca nimeni nu a remarcat ca a clona in acest domeniu este tot un furt! sau nuami ce copiaza chinezii este ilegal, in schimb polonezi au unda verde! deci nu poate fi decit o copie murdara!
    0 0
  • marius
    o parere...
    nu stiu daca are vreo importanta,dar Polonia e se afla in UE...ceea ce reprezinta un oarecare avantaj fatza de China :D
    0 0
  • s-a terminat creativitatea la oameni ?
    se pare ca unele popoare au atins apogeul maxim al existentei lor si nu mai pot veni cu ideei noi in nici un domeniu , se pare ca pe langa china , polonia mai nou si-a atins punctul maxim al evolutiei si au intrat si ea intr-o faza de regresie , apucandu-se sa copieze .. chiar asa nu mai e nimeni in stare sa aduca ceva nou ? cat de greu e sa te-apuci sa concepi , macar ca forma si design o masina noua ? dar de .. e mai usor sa copiezi , nu-ti trebuie prea mult creier .... si cam cine va cumpara veno ? ( ii scoatem aici din calcul pe manelisti ) , ce om normal va da banii pe asa ceva ? cine are bani de un super car isi va lua sigur unul autentic , nu o bataie poloneza de joc ...
    0 0
  • ..........
    sa fie dati in judecata de Lambo
    0 0
  • Vladus
    Youtube
    cautati pe youtube sa vedeti ce mai injura polonezii pe toata lumea care le spune ca e o copie. Toti zic ca e mai frumoasa si mai buna ca Lambo :)). Niste retardati
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru