Concept de top de la Lexus: LF-A Cabrio

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.01.2008
Lexus i-a facut un frate decapotabil versiunii coupe a lui LF-A. Liniile indraznete si agresive fac toti banii.

Esential

500 de cai este puterea maxima a lui Lexus LF-A Concept.

Unul dintre cele mai interesante concepte prezentate in aceasta dimineata la Detroit a fost LF-A Cabriolet, versiunea decapotata a prototipului cu acelasi nume lansat anul trecut. Practic, divizia de lux a celor de la Toyota a incercat sa isi imagineze cum ar trebui sa arate un cuplu coupe-cabrio foarte performant in urmatorii ani.

Motorul utilizat de Lexus este acelasi de pe versiunea coupe: un V10 de 5.0 litri care ajunge la 500 de cai. Iar pentru ca intreaga herghelie sa ajunga la performante de top, Lexus a creat o caroserie speciala din aluminiu si fibra de carbon, fiind aceeasi filosofie utilizata in cazul coupe-ului.

Cea mai evidenta diferenta fata de versiunea coupe este reprezentata de eleronul posterior, blocurile optice frontale si posterioare fiind identice cu cele ale coupe-ului.

Versiunea roadster vine insa si cu o alta surpriza, fiind primul concept Lexus care beneficiaza de aportul vizual si tehnic al gamei de performanta "F". Este vorba de un program special de design al celor de la Lexus, logo-ul "F: fiind inspirat din virajele circuitului de casa al celor de la Toyota, Fuji Motorway.

pana in acest moment, logo-ul "F" a aparut pe un singur model de serie, noul IS-F.

Comentarii (4)

  • da
    Sa vina si comunistii aia de nemti sa vada cum se face o masina !!!
    0 0
  • Noua Toyota SupraAsta da masinaAu multe de invatat nemtii de la japonezi
    0 0
  • bbbobbbo
    ha!
    nemtii comunisti?! sau sa invete de la japonezi?!ori ati fost ironici si mi-a scapat mie, ori mai cititi "oleaca" de istorie, fie ea si automobilistica :|
    0 0
  • lexus
    de cand fac nemtii masini fiabile?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru