EXCLUSIV: Renault Megane Sedan, primele fotografii-spion

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.01.2009
Automarket va prezinta, in exclusivitate in Romania, primul set de fotografii-spion care il infatiseaza pe noul Renault Megane Sedan.

Unul dintre cele mai iubite si prezente modele Renault de pe soselele romanesti, Renault Megane Sedan, se pregateste asiduu de lansare. Dupa ce constructorul francez a prezentat la finalul anului trecut versiunile hatchback si coupe ale celei de-a treia generatii Megane, Renault este gata sa acopere nevoile pietelor pentru care sedanul reprezinta o atractie mai mare decat variantele cu hayon.

Fotografiile-spion pe care Automarket vi le ofera in exclusivitate in Romania sunt realizate in timpul testelor de anduranta pe care modelul francez le desfasoara in aceste zile in nordul Suediei, la temperaturi coborate. Primele informatii neoficiale legate de noul Megane Sedan arata ca acest model va imparti multe dintre datele tehnice cu versiunea hatchback, printre motorizarile disponibile urmand sa se numere atat turbodieselul de 1.5 litri dCi, cat si noul motor pe benzina de 180 de cai putere.

In ceea ce priveste designul noului model, Megane Sedan va imprumuta partea frontala de la versiunea hatchback, spatele devenind radical diferit fata de actuala versiune sedan, fiind vizibil eleronul incorporat in capacul portbagajului si linia plonjata care, in masura in care camuflajele nu ne pacalesc, va duce la un profil de tip notchback spre posterior.

Renault tinteste astfel, pe langa iubitorii clasici ai lui Megane Sedan, si noi clienti, indragostiti de un profil ceva mai dinamic decat cel al versiunilor sedan clasice.

Comentarii (32)

  • Robert
    Care exclusivitate ?
    Majoritatea site-urilor auto din Romania au prezentat aceste poze spion cu viitorul Renault Megane Sean . Unde este exclusivitatea ?
    0 0
  • mircea
    Exclusivitate
    Automarket poate sa prezinte aceste fotografii intr-un cadru 100% legal. Fotografiile si informatiile pe care vi le prezentam mai sus sunt prezentate in baza unui contract cu o companie care se ocupa cu acest tip de fotografii. Celelalte site-uri din Romania au preluat fotografiile din surse externe. Altfel spus, au furat fotografiile.

    Automarket poate sa va prezinte fotografiile de mai sus cu sau fara watermark. Nu exista niciun site in Romania care sa poata sa faca acest lucru.

    In mod normal, toate portalurile care au publicat aceste fotografii pot aparea in instanta sau pot fi obligate sa le plateasca la un pret cel putin dublu fata de cel platit in momentul incheierii unui contract. Daca una dintre publicatiile citate se sesizeaza, problemele pentru toti cei despre care dumneavoastra vorbiti vor trece de la moral la juridic. Nu este vorba de o simpla preluare cu citarea sursei, in conditiile in care produsul este unul platit de catre sursa respectiva. Automarket nu are aceasta problema.

    Multumesc.
    0 0
  • andrei
    megane
    e o zdrenta de masina ce tot atat mister pe seama ei.
    0 0
  • Robert
    @ Mircea Mester
    OK ! Multumesc pentru precizari.
    0 0
  • Laurentiu
    Nu mai puteti de cata lauda aveti in voi. Ati facut rost de niste poze fara watermark si va dati in petic cu un obraz gros ce rar mai vad pe la noi. Pai baieti, dar pozele de aici,
    http://www.automarket.ro/stiri/primele-imagini-ipotetice-ale-noului-opel-astra-18040.html
    nu le-ati furat? Ca se vede si acum watermarkul de la Auto Express desi in unele ati incercat sa-l decupati miseleste. Si mai gasesc sute sau chiar mii de stiri in aceeasi situatie. Penibil ... Nu am vazut laudatori mai mari ca voi. Probabil nu o sa-mi publicati comentariul, dar sunt curios cate alte comentarii sunt precum al meu si nu mai ajung pe pagina.
    0 0
  • mircea
    @Laurentiu
    Nu se lauda nimeni, explicam o situatie clara :)

    Vorbim de seturi de fotografii-spion aici. Care sunt realizate de o terta parte si care trebuie cumparate pentru a putea fi publicate. Automarket dispune de o rubrica, denumita "Autoipoteze", in care designerul Andrei Avarvarii colaboreaza cu noi pentru a va prezenta - de asemenea in exclusivitate in Romania - fotografii ipotetice create pe computer cu viitoarele modele.

    Ne respectam utilizatorii. Fii sigur ca fiecare articol preluat astfel de pe site-urile din afara este cerut formal, printr-un schimb de e-mailuri.

    Nu neg faptul ca, la inceputuri, Automarket proceda precum o fac ceilalti. Am invatat insa ca respectul pentru cititori este mai important decat altceva. Poate sa para vorbe pompoase, insa sunt cat se poate de sincere.

    O zi excelenta.
    0 0
  • Teodor
    autoexpres
    daca ati cerut pozele cu schitele opel astra de la autoexpress in mod formal, de ce ati inlaturat aÅŸa brutal (adica ati acoperit cu un patrat negru) sigla publicatiei britanice de pe ele? ca ma indoiesc ca asa v-au cerut britanicii.
    0 0
  • Memphis
    RM
    ce exclusivitate ma ? :)) il vedeam pe a1 cand faceam naveta la pitesti....acum 3 luni...wow...
    0 0
  • mircea
    @all
    Britanicii ne-au cerut sa postam un link direct si explicit spre articolul lor.

    Ce nu inteleg este aceasta reactie dura impotriva singurilor care ar fi avut dreptul de a publica aceste fotografii in Romania. Spunea cineva mai sus ca "ne laudam". Nu, doar ca atunci cand avem un merit in plus e normal sa ne manifestam nemultumirea.

    Crezi ca daca ai plati pentru o masina despre care producatorul iti spune explicit ca va fi singura din tara ta, iar la intoarcerea in tara vezi ca sunt altele 10 pe sosea ti-ar conveni? Moral sau juridic, cum vrei s-o iei :) Ei bine, pentru ca un user a intrebat "cum adica exclusivitate", am raspuns. Punctual si logic.

    Multumesc. Probabil ca, intr-o tara normala, eforturile de tipul "fotospion sau fotoipoteze exclusive" ar trebui sa primeze in fata intrebarilor de tip "De ce doar voi, ca si ceilalti au?".

    Multumesc :)
    0 0
  • gongutza
    ce inseamna sa scrii fara sa gandesti sau macar sa te uiti pe pozele alea cu care te lauzi asa de mult: se poate vedea lesne chiar din ele ca partea frontala nu prea e preluata de la versiunea hatchbach, priviti grila fata. e alta.
    0 0
  • gongutza
    mircea, cel mai probabil ca, intr-o tara normala, eforturile de tipul "fotospion sau fotoipoteze exclusive" ar trebui sa fie recompensate cu laudele din partea cititorilor voÅŸtri, nu de la voi .. stiti cum e cu lauda de sine nu miroase a bine
    0 0
  • mircea
    @gongutza
    Dar repet, nu era vorba de laude. Pur si simplu am raspuns la prima intrebare, pe care mi-a adresat-o Robert. Atat.

    Iar simplul fapt ca dialoghez cu toata lumea inseamna ca suntem deschisi oricarui dialog, fie el pozitiv sau negativ pentru institutia de presa pe care o reprezint. Nu stiu cati alti administratori de portal fac asta.

    Multumesc.

    Mircea.
    0 0
  • CristiM
    Nesimtire
    Nu inteleg cum va puteti lauda cu asemenea nesimtire crasa atat timp cat si voi "imprumutati" materiale foto de la alte site-uri din afara. Explicatiile pe care le-ai dat dom'le mester nu fac altceva decat sa va acuzati singuri. Din pacate explicatiile date ma lasa rece in contextul in care si voi folositi des metoda "copy-paste".

    Sunt convins ca aceste randuri nu vor fi publicate pe "minunatul site".
    0 0
  • mircea
    @CristiM
    Iata ca reactia ta a fost publicata.

    Spre deosebire de ceilalti, avem stabilite contracte pe care platim bani grei. Asta ne diferentiaza.

    Multumesc.
    0 0
  • mare mister
    http://www.gebrauchtwagen.at/bildwechsler.php?id_fahrzeug=290073&bs=1355129

    http://www.gebrauchtwagen.at/bildwechsler.php?id_fahrzeug=290411&bs=1357043


    deja este scoasa la vanzare .......
    0 0
  • Drepturi legale
    Cate articole n-ati publicat in care sa luati poze de pe alte site-uri.... Sa nu zic ca n-ati cerut voie cel putin unui site. Si stiu asta pentru ca eu personal i-am informat cu privire la articolul acela, iar ei mi-au raspuns si mi-au multumit pentru precizare.

    Nu stiu sigur daca ati sters acel articol, dar oricum ideea ramane ca nu cereti voie pentru unele poze sa le publicati si la voi.

    Legat de respectul pentru vizitatori, este o vorba prea mare pentru voi. Voi sunteti o publicatie, si va laud si exagerez cand spun publicatie, care incercati doar sa faceti trafic. Majoritatea stirilor pe care le dati se gasesc de mult pe alte siteuri, nici macar de profil, nu dau nume, iar cand nici macar stiri de genul acesta n-aveti, mai faceti o stire cu un video de pe youtube. NOTA PENTRU ADMINI: si noi stim sa cautam pe youtube, sa gasim cum se cionesc doua masini, nu-i nevoie sa o faceti voi pentru noi.

    Revenind, multa bafta la spam si la alte articole de calitate, marca automarket :)
    0 0
  • masina asta cred am vazut-o fara "jaluzele" la fifth gear...goala si descoperita in toata...banalitatea ei.poate e mai buna , dar arata mai rau decat cea dinainte.
    0 0
  • daca e offtopic
    ...sa fie! mai baieti netu asta e mare, de nu va convine de ce nu va trageti voi site? Ha? E atat de usor, mai ales pentru voi, se vede doar ca sunteti baieti destepti. Va pricepeti la masini,design motoare, la watermark, legislatii, ipoteze, economie...ce mai sunteti buni. Atat de buni ca nu mai pot sa mai suport sa fiu langa voi. Dar, va rog, faceti-mi o placere: mutati-va VOI hoiturile in alta parte. Nu vreau sa-mi pierd 5 minute din viata citandu-va tampeniile.
    0 0
  • obi_oan _neghiobu
    Retadati ...
    Pt "mare mister" esti varza dobitoaca familiei , aici e vorba de poze spion MEGANE SEDAN iar tu ne dai trimitere la mecane hachback pe care le stie toata lumea asa ca mai bine taci in ....

    Iar pentru "raaul"esti la fel de praf , nu aveai cum sa o vezi la 5 gear si iar faceti afirmatii de retardati ca e mai rea decat ca dinainte ..... dar ... nu a vazut pozele cu sedanu nou ....asa ca ce comparatii poti sa faci pustiulik . Apropo ce cauti acasa la ora asta , nu trebuia sa fii la scoala ?
    0 0
  • intrebare pentru Mircea
    de curiozitate, nu-i obositor sa citesti zilnic comentariile tampitilor care te injura si sa le si raspunzi ? ;-)
    0 0
  • mare mister
    obi oane....neghiobule, te suporti toata ziua sau doar dimineata?
    explica-ne si noua care este diferenta intre megane(mecane) sedan si megan hatchback(hachback) intelecualu lu` peste.cumva pe la spate??.(sa ma cobor la nivelul tau)
    0 0
  • ala_rau
    e aiurea rau
    Masina asta de la spate seamana cu sora ei laguna acu astept sao vad goala:)oricum renault rupe la design dar opelu la fiabilitate Opel ruless :):)
    0 0
  • mircea
    @TdM
    Multumim pentru gestul tau, unele miscari de genul asta ne-au facut sa trecem pe o abordare profesionista. Daca citesti ceva mai sus, si sunt sigur ca ai aceasta capacitate, o sa vezi ca am spus asta.

    Dar - si aici ii raspund lui Kata - este enervant sa raspunzi aceleasi lucruri fiecarui user. Probabil va trebui sa citeasca fiecare intreaga discutie pentru a evita intrebarile redundante.

    Thanks.
    0 0
  • Marius
    Info
    1. Sa speram ca noul Megane va fi mai fiabil decat versiunile anterioare, de care s-a plans toata lumea. Deci este un adevar.
    Si eu am o masina frantuzeasca noua, si deja troncane ceva la puntea fata iar o boxa nu mai merge. No comment.

    2. Rog redactorii sa mai cenzureze aberatiile unor idioti. In definitv, nu inteleg de ce romanasii nostri se complica inutil. Pai exclusivitate sau nu...poze luate legal sau nu de pe net...asta conteaza prea putin.
    Pe cine intereseaza domeniul auto, sa citeasca, sa se informeze si eventual sa si posteze pe site. Pentrul restul "ajutorilor de bagatori in seama" de pe aici, care intra intamplator pe automarket.ro....ii rog mai bine sa se calmeze si sa pape o saorma....e mai corect asa pt ei :)))
    0 0
  • obi_oan _neghiobu
    Pt MARELE MISTER
    mare mister .... mama ta a mers vreodata cu un sedan si cu un hachback ??????? sa vada diferenta ?????? e suficient .... nu trebuie sa imi raspunzi ca nu ai cu ce ... iar pt faptul ca am scris f repede si am incurcat o litera te rog frumos sa ma ierti ... si te rog sa ne scutesti de comentariile astea de 20 de bani
    0 0
  • asteptam
    Sa speram ca va arata mai bine, decat actualul model sedan. Referitor la fiabilitate, vorbiti prostii, fara sa cunoasteti. La prima generatie au fost cateva pb gen flanse amortizoare, fulie defazoare si bobine de inductie. La modelele fabricate dupa 2006, nu au mai fost pb.Totusi de cand a aparut pe piata 2002 luna octombrie, cu aproximatie, pana anul trecut in sept. nu a avut rival in clasa ei. Numai bine!
    0 0
  • pozele spion
    VOI intradevar reprezentati publicul tinta pentru asa zisele ,,poze spion''......care de fapt sunt un ,,paparazzi aranjat'' pentru a se testa reactia pietii.......pentru a masura interesul publicului pentru acel model
    ,.......care daca se va fabrica tot in turcia ma indoiesc ca va fi superior calitativ celuilalt Megane...poate doar daca turcii au angajat JAPONEZI disponibilizati de la TOYOTA......ha ha ha ......nu m-am putut abtine.............
    ........REFERITOR LA CENZURA PE CARE O PROPUNE MARIUS.......sa inceapa cu el la astfel de propuneri.......sa se autocenzureze.....sau sa fie obligat sa fie de acord cu ceva cu care nu e de acord...sa vada cum e
    ........CRED CA MARIUS e ala care a comentat pe blog la ,,DE CE SUNT PREA FERICITI POPII'' unde era mascarit de toata lumea.............
    0 0
  • ptr obioan
    obioan neghiobule...in loc sa te agiti singur ca prostu..mai bine da un raspuns bun cu calm...ca nu teo injurat nimeni..ofticatule..iar daca am gresit accept sa mi se spuna fara sa fac mare zarva...prea mare diferanta nu cred ca ii oricum..tot urat arata.
    0 0
  • nici macar civilizat nu esti....cu insultele tale..
    0 0
  • Renault Megan -Sedan
    MIRCEA ACEASTA VA FI NOUL RENAULT SEDAN -MEGAN CARE VA FI LANSAT IN ANUL ACESTA ADICA IN 2009?
    0 0
  • vasile focsani
    megan sedan
    am un Megan -Sedan de nou care m-a convins cat de superficiali sunt cei de la Renault. Lansarea R.M. S. 2009 se adreseza probabil ptr. cei care nu au cumparat Ren. M S.
    0 0
  • Mai copilasi....
    Mai copilasi , am renault Megane care merge excelent la 160.000 km. NU mai vb. prostii. Meganul exte o masna excelenta !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru