Fisker a cumparat o uzina GM pentru finalizarea proiectului Nina

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.10.2009
Americanii de la Fisker au anuntat astazi preluarea unei uzine apartinand GM pentru suma de 18 milioane de euro. Fabrica va servi la finalizarea proiectului Nina, care va naste un hibrid abordabil ca pret.

Fisker a anuntat astazi, intr-un comunicat oficial, ca a finalizat procedurile de preluare a uzinei Wilmington Assembly. Fabrica a fost cumparata de la General Motors pentru a deservi procesul de productie si dezvoltare a proiectului Nina, care are ca scop nasterea unui automobil hibrid, de familie, abordabil ca pret, asteptat sa coste aproximativ 39.900 de dolari.

Productia modelului ar urma sa demareze spre sfarsitul lui 2012, hibridul garantand astfel locuri de munca pentru 2000 de angajati ai fabricii din Wilmington si pentru alti 3000 de oameni din reteaua de dealeri sau furnizori. Fisker se asteapta ca productia sa totalizeze intre 75.000 si 100.000 de unitati pe an, mai mult de jumatate urmand sa ajunga la export

Oficialii producatorului american de automobile au declarat ca au ales uzina din Wilmington pentru dimensiunile si capacitatea sa de productie, pentru atelierele de vopsitorie de inalta performanta, pentru accesul usor catre porturi si cai ferate si pentru personalul bine instruit.

Tranzactia efectuata intre General Motors si Fisker a insumat 18 milioane de dolari.

Pe langa aceasta suma, Fisker va mai investi insa, timp de trei ani, inca 175 de milioane de dolari pentru reconditionarea si adaptarea uzinei.

Fondurile folosite de constructorul american provin de pe urma imprumutului acordat de Departamentul Energetic al SUA in Statele Unite, estimat la 528.7 milioane de dolari.

Comentarii (2)

  • ...
    Suma da 18 milioane de euro nu e egala cu 18 milioane de dolari....Atentie...
    1 0
  • pana la urma se pare ca tot producatorul american forteaza piata auto si se indreapta catre modelele ecologice. succes
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru