Ford Transit Connect, primul model produs la Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 21.03.2008
Presedintele Ford, John Flemming, si premierul Tariceanu au semnat contractul de preluare a uzinei din Craiova.

Esential

675 de milioane de euro va investi Ford in uzina din Craiova.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu si directorul general al Ford Europa, John Flemming, au semnat la Craiova contractul de preluare a uzinei Automobile Craiova de catre compania americana. La ceromonia oficiala participa si presedintele statului, Traian Basescu.

John Flemming a anuntat ca primul model produs de Ford la Craiova va fi un vehicul comercial usor, Ford Transit Connect, aceste urmand sa fie lansat in Romania la jumatatea anului 2009.

In 2010, uzina din Craiova va lansa un model de dimensiuni reduse, care va fi exportat in Europa. Uzina din Craiova va fi producatorul exclusiv al acestui model, a mai afirmat Fleming.

Iata ce a declarat presedintele Ford, John Flemming, cu ocazia preluarii uzinei Automobile Craiova: "Aceasta fabrica se alatura altor 7 uzine de asamblare, precum si celor 13 fabrici de productie de motoare, transmisii, turnare, forjare, matritare, piese si componente (incluzand companiile joint venture) din intreaga Europa. Toate intreprinderile noastre se definesc prin cele mai ridicate standarde de calitate si eficienta.

Printr-o investitie de 675 milioane de euro, suntem hotarati sa transformam uzina din Craiova intr-un centru de productie auto de ultima generatie, competitiv la nivel international.Toate fabricile noastre din Europa lucreaza la capacitate maxima si acesta este si cazul fabricii noastre din Kocaeli, Turcia, unde se produce in acest moment Transit-ul Connect. Cererea de vehicule continua sa creasca in toate pietele noastre traditionale si noi oportunitati apar la tot pasul. Am anuntat de curand ca modelul Transit Connect urmeaza sa intre la vanzare in anumite piete din America in vara anului 2009. De aceea, am luat decizia de a folosi capacitatea fabricii din Craiova pentru a veni in intampinarea cererii crescute pentru Transit Connect. Prima noastra masina romaneasca va fi produsa numai la Craiova. Va fi un model din clasa mica - nu noua Fiesta - si se va pune in vanzare pe toate pietele noastre europene. Din ratiuni de confidentialitate, nu va pot dezvalui mai multe in acest moment".

Printre managerii Ford care vor lucra la Craiova, se numara si Angella Alexander, Director Resurse Umane si Len Meany, in pozitia de Director de Operatiuni Financiare.

Ford a agreat cu clientii actuali ca fabrica sa continue productia de masini, motoare si transmisii cel putin pâna la sfarsitul anului 2008.

In plus, Ford s-a angajat sa onoreze toate obligatiile sale legale in România referitoare la productia de piese de schimb pentru vehiculele construite anterior la fabrica si care se afla inca in uz.

Comentarii (31)

  • catalin
    posesor ford
    logan break de acum sa te vedem in concurenta cu ford conect!!!!!!!!
    0 0
  • Plus ca...
    S-au angajat sa produca piese pentru Daewoo, ceea ce arata ca nu sunt asa nepasatori la ce se intampla in jur. Reno, eat your heart out! Les Americains is coming, oui!
    0 0
  • Dagwod
    Da asa e mai bine.....
    Si uite ca a aparut si mult asteptata concurenta! Ce ma bucur!
    0 0
  • fff bine
    Asa intram in Europa......
    0 0
  • logan break
    Cataline, uita-te mai bine , in ford connect iti plimbi familia sau transporti marfa??intr-o masina clasa mica ford incapi doar tu si 2 bagaje!!
    0 0
  • balanel
    confuziile domnului gherghe
    Stimate domn, poza reprezinta Ford Tourneo.Ford Transit e asta:http://z.about.com/d/cars/1/0/v/l/Ford_Transit.jpg
    0 0
  • kuga ?
    cand apare kuga si la ce pret ?
    0 0
  • confuziile domnului balanel
    Zaraza
    Stimate domn, in acest articol nu este vorba de Ford Transit, ci de "Ford Transit CONNECT" care este exact modelul din poza. Modelul de marfa se numeste Transit CONNECT iar cel de persoane Tourneo CONNECT. Daca erati atent observati ca si pe unele modele Transit (deci modelul mare), destinate transportului de persoane, veti vedea denumirea Tourneo.http://autozone4cars.com/autozonenewweb/images/5907.jpgNumai respect.
    0 0
  • super tare
    In sfarsit!!!!Traiasca Ford!!Dacia& Renault dau faliment ;)
    0 0
  • brunetel
    confuziile domnului balanel
    nu prea ati nimerit-o cu Tourneo ala stimate domn. Vedeti ca,in afara de alte diferente cum ar fi ca e vb de modelul connect, unu e cu geamuri si unu e cu tabla :)) I-ati criticat intr-una din rarele ocazii cand au dreptate.
    0 0
  • O decizie de ultima ora, dupa ce am fost intoxicati ca o sa faca noul Fiesta. Dealtfel corect, le-a fost nu-stiu-cum sa faca concurenta lui Sandero din prima.
    0 0
  • Itza 2
    Si-acum, or sa ramana someri bietii turci care faceau Conect-ul?
    0 0
  • Dumitru
    Pentru Geo si Cris
    Stimati domni, comentariile dumneavoastra seamana cu cele ale unor copii prostuti. Cand va veti maturiza veti intelege, poate, ca este bine sa avem in Romania nu unul ci doi constructori de masini si ca succesul Ford nu trebuie sa insemne falimentul sau raul Dacia. Incercati sa ganditi constructiv si nu doar in termenii atat de pagubasi romanesti: "abia astept sa ii fie rau celuilalt! "Chiar credeti ca ar fi rau ca si Ford si Dacia sa mearga bine, sa exporte si sa creeze locuri de munca?
    0 0
  • feldefel
    Aceeasi Marie cu alta palarie
    Si daca se fabrica Ford la Craiova ce... hai sa zicem ca o sa fie o diferenta de pretz. Dar oare atat de mare incat sa sparga monopolul Renault-Dacia. Ma indoiesc. Dacia a fost , va fi si va ramane masina romanului din patura mijlocie si mica. Piata e clar determinata pe segmentul asta si am reticente ca se va zdruncina major, poate doar cu cateva procente. Insa cu actualul management francez, Dacia va gasi mereu solutii sa iti pastreze pozitia.
    0 0
  • foarte bine ca a venit si Ford in Romania...exista o concurenta pentru Dacia,fapt care ar putea ridica si standardele masinutei romanesti
    0 0
  • pt cc
    kuga apare maine. in targ la vitan. :))
    0 0
  • razvan
    redactor/redactori analfabeti
    iata ce declarat presedintele Ford,John Flemming, cu ocazia preluarii uzinei Automobile Craiova
    0 0
  • Mircea Mester
    Multimiri
    Multumim pentru sesizare. Suntem onorati sa fim corectati in acest mod pentru lipsa accidentala a unei litere.
    0 0
  • flaviu...
    este dacie
    nu ne trebe transit mic...
    0 0
  • ford
    datine si noua o msina sanatoasa ca de bolnaviciuni frantuzesti suntem satui.
    0 0
  • In sfarsit ceva bun FORD
    Romani, la coada la Craiova si la fier vechi cu cele care au imbogatit Pitestiul (¨marii specialisti in luatul banilor¨, de la tara, care is multi si prin Bucuresti si au afaceri de nu ne stim unul cu altul cum sa ne numaram banii munciti si ganditi.
    0 0
  • dan t.
    poate om avea si noi masini competitive
    sa vedem cine o sa mai cumpere prapadita de dacie logn , care are pret de VW , iar ca dotari de trabant. bine ca sau trezit guvernantii si au adus o firma ce produce masini adevarate
    0 0
  • Despre Concurenta
    nu stiu nici altii mai mult. Nici macar in ultimii 20 de ani NU au vrut sa invete.Spune Dumitru (21.03.2008, 15:27)"Pentru Geo si Crisde Dumitru (21.03.2008, 15:27)Stimati domni, comentariile dumneavoastra seamana cu cele ale unor copii prostuti. Cand va veti maturiza veti intelege, poate, ca este bine sa avem in Romania nu unul ci doi constructori de masini si ca succesul Ford nu trebuie sa insemne falimentul sau raul Dacia. Incercati sa ganditi constructiv si nu doar in termenii atat de pagubasi romanesti: "abia astept sa ii fie rau celuilalt! "Chiar credeti ca ar fi rau ca si Ford si Dacia sa mearga bine, sa exporte si sa creeze locuri de munca?"Imi aminteste de neintelegerea care exista in clasa politica despre NECESITATEA deschiderii a doua gogosarii una in apropierea celeilalte. Din pacate multi NU inteleg nici acum!
    0 0
  • mustang
    ÉÖ
    despre mustanguri focusuri si alte ,,minunatii,, no sa auzim prea curand ,, made in romania,, dar este un pas important Ford Transit Connect poate o sa tau tabla si montey cateva geamuri si scaune decat sa iau un logan SUV (in 2010) sau binecunoscutul logan
    0 0
  • !?
    Pe piata este nevoie de utilitare usoare , dar mai toti fabricantii produc autoturisme .
    0 0
  • asmaticu
    Thunderbird
    eu vreu un Thunderbird... Nene Flemming cand imi faci unu la Craiova?si din amintirile mele: intodeauna automobilele produse la Craiova au fost mult mai scumpe decat cele de la Pitesti (Oltcit, Cielo > Dacie)
    0 0
  • ford escort tournier
    about
    'Ma rumani cu Logan --- sa va vad la 'pese de schimb cum va descurcati--- Ford-ul este OK.
    0 0
  • cineva
    era normal
    inca o data se scriu abureli aici ...nici nu ma asteptam la altceva toata lumea are bmw ,toata lumea are porsche dacia e scumpa restul sunt f bune etc ....eu ma gandesc altceva nu v-ati plictisitttttttttttttttttt???????? ca sincer eu da si nu mai vb de piese de schimb cand habar nu aveti ce spuneti ....atat .
    0 0
  • Sunrise
    felicitari si pentru Renault si pentru Ford. E bine ca in Romania se deschid firme atat de mari. Cel putin cu Logan ne-am creat o imagine in lume si avem succes. Partea proasta e la salarii. Dar avand in vedere ca va exista concurenta, poate vor mai creste salariile si calitatea.
    0 0
  • Stimabililor...tind sa cred ca nu ati participat la ceremonie dupa titlu.Contractul final a fost semnat de catre Lyle Waters- negociatorul sef Ford Europa si Sebastian Vladescu.Ceea ce ati pus in ghilimele ca a spus Fleming e mai mult un rezumat.Referitor la masina de clasa mica a spus "a new and unique model" which will be a "white space" car.Va las pe voi specialistii sa spuneti ce inseamna ce a spus Fleming, desi sint sigur ca habar nu aveti.
    0 0
  • Reclame pe site
    Va implor faceti cumva sa putem citi si noi de pe pagina de fata. Ma innebunesc reclamele pe care nu le pot inchide.... Multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru