Germania sprijina substantial industria auto

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.01.2009
Guvernul german ofera un bonus de 2.500 de euro celor care isi caseaza vechiul automobil in schimbul unuia nou, in cadrul unui program sustinut cu un fond de 50 miliarde euro.

Esential

2.500 euro este prima de casare in Germania.
50 de miliarde de euro este fondul care acopera program de innoire a parcului auto din Germania.

Guvernul german a decis sa sprijine industria auto prin stimularea potentialilor cumparatori. Germania ofera un bonus de 2.500 de euro cetatenilor care vor sa-si caseze automobilul vechi in schimbul unui nou, masura care a crescut numarul de clienti pe piata auto din aceasta tara.

Astfel, daca in 2008 in Germania s-au vandut 3.09 milioane unitati de masini noi, se asteapta ca in 2009 numarul sa fie mentinut, in ciuda prognozelor anterioare care aratau ca piata va scade sub 3 milioane de unitati.

Avem acum o sansa sa depasim pragul de trei milioane daca guvernul respecta intocmai planul”, a declarat Matthias Wissmann, presedintele asociatiei producatorilor auto germani.

In conditiile actualei crize economice mondiale care a lovit extrem de puternic in industria auto, Germania reuseste sa mentina ritmul pietei auto interne si sa incurajeze consumul chiar si in lunile in care cererea pentru automobile practic n-a existat in alte tari.

Guvernul german sprijina industria autohtona printr-un program de stimulente acoperit de un fond de 50 miliarde de euro.

Via | Mediafax

Comentarii (5)

  • george
    NU TREBUIA SA FIE VREO VIRGULA PE-ACOLO?!?
    @ redactor

    50 de miliarde de Euro fond pentru innoire inseamna ca nemtii sa poata schimba vreo 20 de milioane de masini...banii astia de care vorbiti sunt probabil pentru intreaga industrie, nu numai cea auto.

    N-au primit ei americanii, care si-au batut joc de bani in ultimul hal, atata malai...primesc nemtii care sunt intr-o situatie dificila sa-i spunem, dar oarecum solida...

    Mai verificati stirile inainte sa le dati drumul sau macar analizati un pic datele ca se vede duda din elicopter...
    0 0
  • schimbati titlul
    este vorba de un pachet de 50 mld euro pentru 2 ani pentru educatie, infrastructura, industria auto, etc
    fiti mai atenti
    0 0
  • titlu
    Multumesc de atentionare. Intr-adevar fondul se extinde pe mai multe domenii.
    0 0
  • gheorghe_logan
    sub-ventie
    e mai naspa ca la noi unde pt programul rabla primesti vreo 700-800 de euro...la salariile noastre de minim 10 000 euro pt studii medii cu ce mai primesti de la rabla iti iei un Q7 si mai ramin si bani de o plimbarica la un tunungshop in voluntari...la ei e naspa...primesc 2500 de euro pt o rabla si au salarii de vreo 200 de euro maxim pe luna si nu au bani nici de un logan importat de la noi...e trist la ei....
    0 0
  • sunshine64sm
    Si la noi !!!!!!!!!!!
    Si la noi, si la noi se face asa. Doar cu nu asa de multi bani, ci numai 30 de milioane. Si nu se da, ci se ia, ca tot cel care are masina veche traba sa scoata din buzunar 30 de milioane ca sa deie spaga la cei de la fier vechi ca sa-i bage masina in ultra-nemaipomenit de celebtru program natinal de desfiintare al rablelor. Asa ca noi sintem departe de nemti, uzinelor lor fac masini, pe cind uzina noastra de dacii sta degeaba. Ca sa nu scada pretu la masini, mai bine inchide fabrica. Asta da dovada de management inteligent.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru