Google pregateste Street View pentru Bucuresti

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.10.2008
Google pregateste lansarea Street View pentru capitala. Deocamdata, masinile Google preiau imagini in Bucuresti.

Desi nu a anuntat nimic oficial, gigantul Google se pregateste sa lanseze o versiune pentru Bucuresti a aplicatiei Google Street View. Aceasta este strict legata de Google Maps si Google Earth si le arata utilizatorilor acestor doua programe vederi panoramice in 360 de grade ale strazilor orasului de la nivelul solului.

Aplicatia a fost lansata in 25 mai 2007, la inceput fiind disponibile doar cinci orase americane: San Francisco, Las Vegas, Denver, Miami si New York. De atunci, Google a inclus in aplicatie si alte orase importante din SUA, Franta, Italia, Australia si Japonia.

Aplicatia Google Street View este creata cu ajutorul unor camere montate pe masini, acestea preluand imagini panoramice si transformandu-le in 3D. In momentul in care un user al Google Earth vrea sa vada de la nivelul solului cum arata o intersectie, alege respectivul punct pe harta clasica si ea ii este afisata in stil Google, cu sensurile de circulatie afisate in imaginea 3D. Imaginile pot fi vazute in diferite dimensiuni, din diferite directii si unghiuri.

via | Piticu via cti97

 

Comentarii (14)

  • mai dureaza
    mai dureaza 1-2 ani. deocamdata nici strazile nu sunt indexate la nivel de oras ...asa ca nu ar avea de ce sa ataseze stretview-ul
    1 0
  • Andi Stancu
    Sursa
    Si daca ei nu au anuntat voi de unde stiti ? Este autentica aceasta informatie ?
    0 1
  • fny.ro
    Poze
    Intr-adevar, se observa foarte clar masinile ca au numere de Romania, pozele sunt de la fata locului, din Bucuresti....
    0 1
  • Mircea Mester
    @Andi Stancu
    Uneori, premisele sunt clare ca lumina zilei. Un constructor auto nu trebuie sa anunte lansarea unui model pentru ca, prin faptul ca l-au scos la teste prin tarile nordice, noi sa ne dam seama si sa scriem despre asta.
    1 0
  • ....
    eu am vazut si in Timisoara o masina care lua imagini 3D...sincer nu imi aduc aminte ce inscriptii avea,dar este probabil sa avem in scurt timp imagini cel putin din cateva orase importante si din RO...
    1 0
  • jocsotron.ro
    poate acum
    poate ii ajuta si pe gorobetii care dau hartile catre Igo si restul. Nu odata m-am trezit ca, luandu-ma dupa GPS, sa nimeresc pe strazi care se opreau in blocuri, in mijlocul Bucurestiului. Ca sa nu mai spun ca acum vreun an - nu stiu daca si acum - daca te iei dupa GPS nimeresti pe contrasens pe la Eroilor... :D
    1 0
  • jocsotron.ro
    erata "poate acum"
    scuze, graba a dus la neconcordanta "acum un an...te iei...nimeresti". mea culpa. :)
    0 0
  • Gugal
    tot ce se poate...masina a mai fost vazuta si in alte orase din Europa. Iar Google Maps Europe are sediul in Hamburg....HH = Hansestadt Hamburg
    link: http://www.googlewatchblog.de/2008/09/10/streetview-car-in-augsburg/
    1 0
  • lol
    mai bine zis fac poze la maidan si gropi decat la strazi

    romania exclusive ;)
    1 0
  • adevarat
    un prieten de-al meu este sofer pe masina aceea...deci este adevarat si este platit extrem de bine pt ceea ce face...
    1 0
  • Sa va tineti bine
    interesant, dar ma intreb daca imaginile o sa fie clare, nu de alta dar la cate gropi sunt s-o fi miscat si aparatul ala :))
    1 0
  • Google Santier View
    La cate santiere sunt pe toate strazile si pe langa ele, aplicatia pentru Bucuresti ar trebui sa se numeasca Santier View, nu Street View!!! Pentru ca in orasul nostru iubit, daca esti pe strada nu vezi decat santiere de schimbat borduri si blocuri in constructie pe marginea drumurilor. Sau, fundul masinii din fata!
    1 0
  • Caposul
    SI?
    or sa cartografieze si gropile?
    1 0
  • tender
    dovada
    masinile pot fi vazute in fata hotelului rin din vitan
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru