Honda City: sedanul ieftin, potrivit pentru Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.09.2008
Honda City este un sedan aflat la a treia generatie, care s-a lansat in Thailanda. El ar putea debuta si in Europa.

Honda continua reinoirea gamei sale de modele pe taramul asiatic cu lansarea unui nou reprezentant al marcii. Este vorba un sedan bazat pe noua generatie a hatchback-ului Jazz, model disponibil si in Europa, care se va vinde ca un entry-level, mult mai ieftin, gata sa aduca un procent mare din publicul acestui segment.

Noul sedan a fost deja lansat in Thailanda si poarta numele de City, modelul fiind la a treia generatie pe aceasta piata. Noul City va fi propulsat de un motor de 1.5 litri i-VTEC care poate dezvolta 120 de cai putere si este conectat la o transmisie manuala sau automata cu cinci rapoarte.

Debutul oficial al celei de-a treia generatii City pe piata din Thailanda va fi urmat de o lansare in intreaga Asie. Honda nu a dezvaluit nimic concret despre o posibila expansiune in Europa cu modelul City insa oficialii brandului japonez au declarat ca tintesc o crestere a vanzarilor pe pietele emergente. De aceea, ne putem astepta ca City sa debuteze si pe Batranul Continent ca cel mai ieftin model din gama Honda.

via | CarScoop

Taguri: City, Honda

Comentarii (13)

  • huuuaaa
    au copiat botu de la logan facelift! sa le fie rusine japonezilor. si honda face masini?
    0 0
  • cozappz
    Accord
    De aia au facut accordu' scum ca draq!! Aveau ei ceva in minte. Pacat ca pana ajunge city in romanica, acordu o sa fie la fel de rar ca acura.
    0 0
  • da
    dada, au si cerut acordul da copieze botul de la logan, si motorizarea tot de Dacia e facuta, copiaza si ei cum au facut si cu Civicul l-au copiat dupa Apollo 16.
    Referitor la Accord nu e scump prietene dar honda au urmatoarea politica, sa nu vanda masini chelite.
    La ei varianta standard are o gramada de optiuni (la alte marci) ca de exemplu la accord - Controlul stabilitatii si tractiunii VSA (Vehicle Stability Assist), Control automat viteza croaziera (Cruise Control), toata categoria de airbaguri, Senzor de lumina, senzor de ploaie, climatronic bizonal, Volan imbracat in piele cu comenzi multifunctionale, Levier schimbator de viteze imbracat in piele, Oglinda retrovizoare electrocromatica cu senzor lumina, Oglinzi retractabile electric, Oglinzi incalzite si reglate electric, Geamuri actionate electric fata/spate, Cotiera fata culisabila, Bluetooh Hands Free Telephone (HFT) System, Radio CD Stereo cu RDS (MP3/WMA).
    Astea sunt la concurenta in genral optiuni, la Honda Accord sunt standard.
    0 0
  • ""Noroc ca i-au invatat cei de la Dacia sa faca motoare ca altfel nu stiu ce se faceau cei de la honda.""
    Mai copii mai terminati cu luganul vostru, cand facea Honda masini altii nici nu stiau ce-i aia o masina, de calitate si fiabilitate nu mai vorbesc.
    Pana or sa invete romanii ce-i aia o masina o sa mai treaca umpic, na e greu sa te desparti de tractorase (TDI) ca doar romanul mai da si cate o tura prin camp sa mai care vreo doi trei saci de cartofi si intr-o Honda nu prea arata bine sacul dar in TDI e ca la el acasa.
    0 0
  • travis
    Nu credeti ca ar trebui sa postati comentariile pertinente si nu toate analfabetismele de Colibasi?!!
    0 0
  • Mini-romanu'
    Honda - strugurii sunt acri pentru fraieri
    Arata super City si nu are nicio legatura cu "colege" gen clio symbol (aia care compara cu logan sunt chiar idioti).

    Din pacate aici vin sa posteze si analfabetii.

    Honda nu e pentru toti fraierii.

    Pentru aia s-au inventat masini ieftine si proaste (daca nu au bani) si cele prea scumpre pentru ce stiu (pentru cei cu profesii "nobile" gen manelist, hot, smenar etc.)

    Cum v-au explicat cei 3 care au postat inaintea mea, astea sunt masini adevarate si pentru a putea comenta inteligibil ar trebui sa fi pus vreodata piciorul intr-un OZN ca Civic (bate orice concurent compact ca raport calitate/pret)sau Accord (care nu are nicio legatura cu masini idolatrizate ca Passat sau Vectra).

    Deasemenea comparatia la pret de lista este intr-adevar inutila pentru ca Honda vinde cu un minim de optionale care sigur nu se regasesc in baza unor nemtoaice, frantuzoaice etc.
    0 0
  • marius
    mini`romanu`...
    amu` daca Vectra o ajuns o masina idolatrizata...da`le`n camp de Mertzane, Bmw`uri si celelalte...
    0 0
  • pt cunoscatori
    honda e ,cred eu,masina cu cel mai bun raport calitate/pret de pe piata la ora actuala...asa cum spunea cineva mai sus,ofera foarte multe optiuni in varianta standard,si nu mai vb de calitate.am condus civic din 2008 si vechiul accord,o masina din 2003,singura problema a accordului fiind directia prea moale la viteze mari,dar masina are totusi 5 ani...revenind la city,o masina frumoasa la clasa ei,si cred eu ca si fiabila,in stilul honda....
    0 0
  • Rodallega
    Honda the power of dreams
    Honda este o marca de calitate cu dotari cu mult peste medie. Cine vrea o masina super fiabila si cu tot felul de gagdeturi dar nu vrea sa plateasca "brandul" isi ia Honda. Se poate spune ca sunt subiectiv deoarece sunt posesor de Honda Civic(2007) si Honda Accord(2008) dar la inceput am fost si eu la numele grele Audi Bmw VW(Mercedes inca mi se pare pentru oameni trecuti de 45 de ani:D). Preturile sunt astronomice inca de la echiparea de baza si am stat sa ma gandesc unde ar fi aceste marci mai bune decat o Honda. Poate ca modelele nemtesti sunt mai bune calitativ la interior dar sincer nu mi-am dat seama ca s-ar mertita banii in plus. In privinta motorizarilor.... Vtec=ul de la Honda este ceva ce nemtii nu o sa faca niciodata(desi Bmw Porsche si altii au preluat ideea). Si un exemplu vreau sa dau ca sa inchid gura persoanelor inguste la minte care cred ca masina nemteasca e "Dumnezeu" si restu sunt de kkt. Vw passat cel mai ieftin...19.990E cu motor de 1.6 102 cai si Abs 4 aibaburi,A.C. ....Honda Accord 19.990E motor 2.0 160 cai 8 aibaguri+full electric + tot ce ai nevoie in materie de siguranta activa(ABS+ESP)+dublu climatronic...Acestea sunt moedelele de baza pentru fiecare producator....mai ganditi-va cand vreti sa luati masina NOUA ca sunt multe optiuni in materie de masini si va spun....una japoneza isi merita fiecare banutz:P(aici intra si noua Mazda6 care este de-a dreptul superba in acest segment....este design tipic japonez)
    0 0
  • City
    Un sedan mediu cu motor de 1.5 litri, nimic nou sub soare, sa asteptam pretul, singurul care ar putea fi interesant.
    0 0
  • razvan
    Logan Killer
    Abia astept sa vad masina asta in RO .. cu o campanie potrivita si o retea decenta, va lua o groaza din cota de piata a Logan. Mi se pare lipsa de bun simt sa ceri pe Logan 1.5 DCi 85 CP cu ABS si alte porcarii 12 000 EUR DDP .. in conditiile in care se "dorea" a fi o masina de 5000 EUR initial. Daca CITY se va vinde intre 12000 DDP si 14 000 DDP .. o sa-si roada Dacia unghiile !
    0 0
  • TOKYODREAM
    preturi CITY
    Mini-romanu' & Rodallega au mare dreptate!
    Ea costa $15,000 !!!
    Super,nu?
    http://www.autoblog.com/2008/09/10/all-new-honda-city-launched-in-thailand/
    0 0
  • ofelia
    honda city
    Este frumoasa,pare spatioasa si facuta in maniera japoneza.Sper ca varanta pentru Europa sa fie la un nivel mai inalt pentru ca pretentiile europenilor sunt altele decat ale tailandezilor.Sa asteptam si pretul si apoi mai vedem.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru