Inedit: in groapa in centrul Bucurestiului!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 14.11.2007
Un Hyundai Santa Fe si-a gasit un loc mai putin obisnuit pentru off-road: o groapa enorma din centrul capitalei.

Esential

2500 de euro costa un metru patrat de teren in Calea Floreasca.

Atunci cand bucurestenii afirma ca drumurile din oras sunt pline de gropi, exagerarile fac parte din peisaj. Evident, gropile exista insa ele au mai disparut (cel putin pe arterele principale) chiar daca traficul tinde sa devina imposibil. In aceste conditii, o groapa enorma deschisa in plin centrul Bucurestiului nu poate parea periculoasa, mai ales atunci cand rolul acesteia este comunitar (tevi, canalizare, gaze, etc). Insa atunci cand respectiva groapa nu este semnalizata, totul poate avea accente tragi-comice.

Fotografiile de alaturi au fost primite pe mailul redactiei si nu au fost insotite de prea multe explicatii, astfel ca nu putem baga mana-n foc in privinta datei exacte la care s-a produs rasturnarea intr-o rana a unui Hyundai Santa Fe in plin buricul Bucurestiului. Ce stim insa este faptul ca actiunea se petrece pe Calea Floreasca, o zona in care macar strazile principale ar trebui sa arate cel putin bine. Sincer, il compatimim pe posesorul autoturismului si ne pare rau ca un SUV ca acesta a fost nevoit sa treaca prin chinurile unei piste de off-road in capitala.

Si inca una de final: ironia sortii a facut ca totul sa se desfasoare in imediata apropiere a unui panou publicitar care lauda performantele Renault la testele de siguranta EuroNCAP. Putem paria insa ca nici macar cele opt modele cu scor maxim la teste nu ar fi putut evita haul din Floreasca.

Comentarii (42)

  • Florin
    asta e romania in care traim!!!
    Da asa e. pe Floreasca . vai de mama ei.. acolo lucrez eu si vin in fiecare zi.. e o nebunie sa mergi pe acolo atat cu masina cat si ca pieton.! Recunosc gropile.
    0 0
  • tarani de bucuresti
    Daca ar exista SUV-uri cu 8 roti si de 4 ori mai mari, romanii si-ar lua de ar umple strazile... in loc sa mai mearga si pe jos! Sictir tara!
    0 0
  • super!!!
    :-))
    0 0
  • bine Mihai
    Exact asa e mihai sunt multi tarani cu prea multi bani , ar trebui sa inventam un robbin hood al nostru ;))kre sa ia jeep urile de la bogati din buc si sa le duca la munte
    0 0
  • nyivus
    idiot
    Lucrez pe Floreasca, asa ca vad in fiecare zi groapa sapata pentru conducte. Nu inteleg insa ce fel de semnalizare ar fi observat acest idiot care s-a crezut la Paris-Dakar ? Daca cineva nu observa dintr-un SUV: 1. cordon portocaliu de-a lungul gropii (ok, asta s-a mai rupt in unele locuri) 2. pamantul excavat din groapa care are inaltimea intre 1,5 si 3 metri 3. groapa de 3 m, din placi de beton - atunci cred ca doar un zid de beton l-ar fi oprit. La care trebuie sa mai adaug ca circulatia merge doar intr-un singur sens (spre Stefan cel Mare), si se circula la pas. Asta cred ca a iesit cu viteza dintr-o strada laterala, si n-a mai putut frana...
    0 0
  • foarte tare
    foarte tare
    Ceea ce toata lumea a uitat sa precizeze este ca, judecand dupa pozitia in care a cazut, venea pe o strada cu un sens unic, IN SENSUL INVERS. Asa ca, daca este asa, nu-l mai compatimiti, si-a meritat soarta.
    0 0
  • Leirbag
    aaaHa...
    Ştiam că avem gropi.... da' las-o-ncolo de treabă... Ar trebui să se schimbe steagul ţării cu următoarele elemente incluse : corupţie, nepăsare şi gropi !
    0 0
  • Floreasca
    Lucrez si eu pe floreasca chiar la intersectia respectiva. Intamplarea a facut sa vad "masinuta" in groapa chiar la cateva minute dupa ce s-a intamplat "minunea". Explicatia e urmatoarea: groapa nu era semnalizata iar soferul (era defapt o soferita care chiar parea resemnata de situatie si incerca sa ne explice cum a cazut in groapa) a cazut cu roata dreapta fata in groapa(a luat curba prea strans) si a accelerat si evident a urmat toata masina.
    Concluzia: combinatie tragico-comica e cu o soferita la volan langa un crater nesemnalizat.
    0 0
  • magyari
    sofer ?
    Lasand la o parte gropile si vina pe care o are primaria sau firma care executa lucrarile, eu totusi ma intreb cum de a ajuns masina in craterul acele ? Soferul este orb, beat sau avea viteza asa de mare si mai si incerca o depasire pe dreapta, incat nu a mai avut ce sa faca....? Oare nu e de vina si soferul, daca suntem un pic de corecti ?
    0 0
  • blonda incepatoare la volan
    tragicomic
    Este trist ca asemena gauroaie exista la noi in capitala dar si ami trist este ca strazile devin neincapatore datorita femielor de bani gata cu SUV-uri cat mai mari care nici nu se uita pe unde merg. Ele au mereu argumentul ca se afla mai sus decat prostii din masinile mici si avand masina mare au impresia ca merg pe oriunde, oricum si oricat. Faza e ca unele mai dau si cu capu de pragu de sus sau mai bine zis cu nasu si bac buba ca femia din situatia asta. Sincer mi se pare ca isi merita patania din plin, sper sa fie mai atenta pe viitor si sa nu se mai rujeze, picteze la volan.
    Asa cum au evitat atatia soferi groapa aia, ea cum de nu a putut sa o evite?
    0 0
  • $$$
    am si eu o intrebare....cine plateste paguba in cazul de fata...?
    0 0
  • pun pariu ca era femeie la volan :))) ce gunoi de tara
    0 0
  • acelasi lucru l-am patit si eu cu un sant nesemnalizat in Constanta dar eram pe motocicleta... urat
    0 0
  • insane
    si romanul e prost
    sunt si strazile varza.. pline de gropi.. dar si romanu' e prost gramada.. din ditamai masina sa nu vezi ditamai santul.. merita sa stea in sant!!
    (sigur conducea o femeie)
    0 0
  • Bucuresti mare spital de boli mintale
    Asta e bucurestiu frate dai bani si dai degeaba :( puturosi muncitori ... no comm ....
    0 0
  • baieti mai usor ...
    Luati-o mai usor si nu mai fiti rai , repede , femei , jeep , ruj , rahaturi ce va ies pe gura . Uitati-va unde traim si cum se lucreaza , sau cum arata o groapa in occident la cit e de semnalizata si orb si nu poti pica in ea , pe cand la noi ...TARA LUI PAPURA VODAAAAAAA. Si inca ceva daca X isi ea jeep , nu o face neaparat pentru impresia ci pentru siguranta , si apoi poate s-a saturat sa fie tratat ca un gunnoi in vechea rabla , va spune asta un fost proprietar de Dacie 15 ani , iar dupa mai multe tratamente umilitoare primite de la aceasta mindra societate era normal sa ma supar rau , dar mi-a trecut ca acum zimbesc , normal de la volanul unui 4x4 , dar sa nu mi mai injurati masina ci sa va intrebati de ce ziua de munca pentru mine are 20 ore ... Daca am fi mai preocupati de munca noastra nu am mai avea timp de analizat , cine cu ce se plimba si cine ce si-a mai luat . La munca fratilor si sa incepem cu marcatul in MOD VIZIBIL a gropilor .
    0 0
  • Data pozei
    "Fotografiile de alaturi au fost primite pe mailul redactiei si nu au fost insotite de prea multe explicatii, astfel ca nu putem baga mana-n foc in privinta datei exacte la care s-a produs rasturnarea intr-o rana a unui Hyundai Santa Fe in plin buricul Bucurestiului."

    Daca ati fi avut curiozitatea sa va uitati in EXIF-ul pozei ati fi vazut ca a fost facuta pe 19.10.2007, ora 9:28, cu un telefon Sony-Ericsson K550i. Dar e prea complicat...
    0 0
  • na romania..........si trazi si mentalitate:plini de gropi
    0 0
  • dragosh83
    pentru Waus
    Frate las-o mai moale cu astea "ca pentru siguranta si altele". Sa fim seriosi femeile sunt catastrofa la volan si daca faci cumva greseala sa le atragi atentia ca au gresit sau eo mai stiu ce, te fac ca la usa cortului chiar daca ele sunt niste "doamne" sau cel putin asa vor sa para.
    M-am saturat sa constat ca acolo unde sunt cele mai mari probleme in trafic este vorba de cate o femeie. Nu zic ca mai sunt si smecherasi din aceia care nici nu li-i s-a uscat cerneala pe permisul de conducere si se dau mari soferi si blocheaza intersectii si lucruri de genul, dar inca o data o spun, femeile sunt adevarate catastrofe. Daca nu sti sa conduci nici macar o masina mica ce te face sa crezi ca reusesti cu ditamai Hyundai-ul.
    Cat despre groapa in speta cred ca vina e 50-50 impartita, cei care se ocupa de lucrari si bineinteles soferul(soferita).
    In rest numai de bine!
    0 0
  • naspa
    trebuie sa io arate lu Videanu ca doar vrea sa puna taxa pe centru astea trebuie dati an judecata si sa le cera despagubiri de milioane de euro an 2007 sa vezi asa ceva an bucuresti capitala europeana e trist
    0 0
  • hot roads
    Tzarania la ea acasa
    Asa drumuri, asa soferi. Luati-va bai nene masini de oras, lasati-ne cu SUV-urile voastre, nu va mai incapeti in piele si neaparat trebuie sa fie si masina mare ? Si apropo de siguranta de care vorbea unu' pe aici ca pentru el ziua de munca are 20 de ore. Va dati seama ce lucid e la volan daca munceste 20 de ore pe zi si doarme probabil vreo 2-3 maxim ? Ca tot ii trebuie o ora cel putin sa mai faca si el cate un dush si drumul pana la serviciu. Maaa, ne leshi cu prostiile tale ? Ca suntem satui de moralisti d'astia ca tine...
    0 0
  • lol
    1. ma copilashilor invatati sa scrieti sa nu va faceti de rusine si apoi comentati accidentu :))...
    2. ce daca era femeie? putea s-o pateasca oricine...femeile sunt renumite pentru accidente stupide, in schimb barbatii is renumiti pentru accidente MORTALE! (nu sunt femeie)
    3. saracu' sofer!
    4. saracii mitici!
    5. traiasca prostia din sud!
    6. puneti mana pe carte!
    0 0
  • Roxmary
    pentru dragosh83
    draga "domnule".....ceea ce zice Waus este perfect adevarat...conducem Jeepuri pentru siguranta noastra, pentru ca toti prostii au permis si daca mergi prin tara ai mari sanse sa intre unul in tine si pentru ca Romania este o tara de tarani ( barbati la volan) care daca nu i privesti de sus dintr-un jeep au impresia ca pot face glume pe seama oricarei femei care conduce. In cazul in care masina mea este mai mare si "mai de firma" decat a lui ...taranul nu mai are tupeu sa schiteze nici un gest. Umblam cu jeepuri pentru ca in tara asta de cacat respectul din pacate iti este acordat printre altele si dupa tipul de masina pe care il conduci. Pun pariu ca esti un frustrat, care conduce un logan si care -si baga unghia in gat cand vede cate o "p..da" la volan intr-o masina tare!
    0 0
  • .
    se facea reclama la Hyundai Santa Fe =))
    0 0
  • sprinter
    pentru roxmary
    in oras va trebuie voua SUV pt siguranta? cand nici un matiz nu stiti sa-l tineti pe sosea? ce sa mai zic de o parcare
    0 0
  • INCURCATURA DE BORCANE
    @ Roxmary
    Ati incurcat cam multe borcane in numai cateva randuri...marca sau tipul de masina nu te imunizeaza la grobianismul "colegilor" de trafic masculi. Daca e sa fie bizon cu o femeie, va fi, indiferent ce fel de covrig tine in brate femeia respectiva. Iar respectul nu se cumpara, se castiga. Poate politetea sa se "cumpere" cu ceva imagine...Apropo de asta, o femeie care se respecta ea insasi nu foloseste cuvinte vulgare nici macar in cercuri restranse, nemaivorbind de public...
    In alta ordine de idei, treaba cu siguranta e relativa. Am o masina mica (autoturism), conduc de vreo 15 ani, am peste 600.000 km in spate dintre care vreo 50.000 pe-afara si nu m-a lovit nimeni...pana acum.
    Ideea e ca se trateaza cu foarte mare lejeritate (ca sa nu spun superficialitate) subiectul siguranta cand vine vorba de SUV-uri (ca de astea vorbim). Dintr-un anumit punct de vedere SUV-ul e, intr-adevar mult mai sigur. Si anume in cazul coliziunii cu alt vehicul. In schimb ce castiga la capitolul asta pierde cu penalitati la capitolul siguranta activa si coliziune cu “bariera nedeformabila” (adica iesitul in decor). Nu intru in detalii referitoare la dinamica impactului samd, dar e bine de stiut ca la SUV-uri, controlul se pierde mult mai usor decat la un autoturism. Stabilitatea e mult inferioara, la fel si franarea ca sa nu mai spun ce se intampla pe umezeala si alunecus...Cireasa pe prajitura (sau mai bine zis bomboana pe coliva) o reprezinta o banala disfunctionalitate sa-i zicem la servodirectie sau servofrana...masacru, nu alta. Si asta e un aspect care readuce in discutie ce se intampla in cazul unei coliziuni cu o masina mica (si nu ma refer aici la Matiz).
    Din aceste motive (la care ar mai fi de adaugat inca), eu unul, cand vad o femeie la volanul unui "tractor" ma cutremur…
    Ar mai fi si aspectul ca gabaritul lor le face neeligibile pentru majoritatea locurilor de parcare. Rezultatul? Sunt lasate in doru` lelii si incurca circulatia care si asa e imposibila...
    Si inca ceva...mi-este total indiferent ce masina conduce omu` (nu conteaza, barbat sau femeie) sau pe ce-si cheltuie banii...poate sa-i dea pe bautura, jocuri de noroc, femei (sau barbati, daca vorbim de femei)...
    In sfarsit, daca-ti iei un RAV 4 sau un CR-V pe principiul ca vrei o masina mai sigura, mai inteleg...principiul asta nu mai functioneaza la alde X5, Cayenne, ML, Q7, samd. Aici vorbim deja de snobism sau, mai pe romaneste, rupere in figuri.
    0 0
  • Brandy_tdi
    S-a gasit care sa dea explicatii cu muncitu la 20 de ore pe zi.Tu esti restu's prosti. Eu pariez ca era o zdreanta la volan. Cam asta sunt in mare parte: ZDRENTE
    0 0
  • Babuliu
    Gropi
    =)) =)) =)) Din colectia "how stupid can one be" ... va prezentam aceste imagini made in Romania. Ori era beat, ori femeie =)) =)) =))
    0 0
  • jazzboy
    4x4 mania
    HAHAHAHAHAAAAAA am sarit eu gropi mai mari de atat...intr-adevar santa fe e un model de suv care se intepeneste in orice...:))) daca era wrangler, mai mergea :P
    0 0
  • hai mai ca si soferul e batut in cap.....
    cum sa nu vezi frate ca se lucreaza la canalizari si ca e ditamai santul sapat??? poate doar sa fii beat, neatent sau pur si simplu idiot!!!! asa i trebuie daca nu e atent la volan!
    0 0
  • ca_n china
    cind vom spanzura toti politisti care dau permise la asemenea pericole , parerea mea.
    0 0
  • roxmary
    draga george
    In primul rand o masina de teren ma ajuta sa vad traficul mai bine..printre multe altele! Daca ai condus asa ceva stii ce vorbesc. Nu as schimba jeepul nici pentru ultimul model de jaguar! Ai dreptate, in curbe nu are super stabilitate dar nu ma cred ca formula 1 sa "atac" curbele in forta. O cunosc foarte bine si stiu ce poate ! Masina nu este cumparata sa fac figuri prin oras ci este o necesitate ...pentru drumurile lungi pe care le fac prin tara imi ofera tot confortul ( transmisie automata) de care am nevoie. In alta ordine de idei o sa te mire.....am condus si tractor, pentru ca am o firma in agricultura :). Cele moderme se conduc mult mai usor...din butonase :).
    Iar daca tu crezi ca respectul nu se cumpara...te inseli...pentru ca uiti ca traim in tara asta de kkt. Un simplu exemplu ( si sunt multe altele ) ..daca ma duc intr-un magazin imbracata bine si aranjata vanzatoarele te pupa si in c..! Daca ma duc in trening dupa ce am iesit de la sala se uita dupa mine sa nu fur ceva! Asa ca sa imi explici tu mie unde cum se castiga respectul. Asta e valabil oriunde din pacate...la medic...la spalatorie...la restaurant ...etc ! Si nu vad de ce tre sa-si dea unii cu parerea ce masina este mai buna si unde...conduc ce vreau! Vorbeai de respect? Priveste mai sus misoginii si ratatii....gen "gropi", "brandy_tdy" si altii...nu merita sa te rupi in figuri in fata lor?
    0 0
  • hahahahahaha
    mor de ras fratzilor.in primul rand de faza cu masina.femeie,barbat,beat,treaz,cat de tampit trebuie sa fii sa dai in ditamai groapa?parerea mea:a vrut sa dea in marsarier si a nimerit treapta a doua si cand a dat drumul la ambreiaj a zburat in sant.
    Issue no.2:si tanc sa ai,dak pici intr-o groapa k aia nu mai iesi,mai ales in felul in care a picat asta(metaforic vorbind,k un senilat ar negocia usor cu asa ceva).
    Issue no.3:vad k exista retardati care nu rateaza nici un prilej de a da in cap celorlalti.deh,suntem o tara libera...din pacate
    Issue no.4(cine nu stie ce inseamna,sa ia un dictionar roman-englez):cei care au postat aici si au SUV-uri,zic k le-au luat pentru siguranta si comfort la drum lung.fratilor,sunteti singurii.s-au impanzit orasele de smecherasi cu masini mari care ies pe strada sa se dea in spectacol,si ingreuneaza un trafic deja infernal.
    ...si multe alte issues,k de-aia traim in romania
    0 0
  • Halal tara, hahal tzarani (locuitorii tarii)
    In vremurile in care italienii ne asasineaza pe capete iata mandrii conducatori ai obstii Videne si adrieane in aceleasi timp sapa de zor gropi pe care nu vor sa la mai acolpere... Floreasca este scobita de atat amar de timp si nu s-a facut nimic, muncitorii zac beti pe metereze, unii sprijiniti in mandria lor de peizani si redneci fix in coada tarnacopului...
    Nu spuneti ca femeia la volan e pericol... sunt multi cei care nu au de-aface cu volanul.. incepatori care au luat examenul pe spaga, unele femei de bani gata (mi-a placut exprimarea de mai sus) copii de bani gata, papucari insolenti de la firme de distributie (vorbesc de cei care conduc haotic si nu au nici macar 8 clase iar la ei in catun nici macar asfalt nu exista, dar vin sa "faca legea" in Bucuresti)... camionagii, autobuzisti si tramvaisti nesimtiti, militieni pe care i-a urcat Ministerul de interne in super masini si isi permit sa incurce circulatia si sa faca abuzuri ca, deh, "reprezinta legea"...
    Si noi ce facem?
    Am un amarat de Matiz.. vreau sa-i pun spoiler cu bull bar, deoarece de multe ori cand eu am prioritate vine cate un taximetrist sau un nesimtitul/nesimtita dreacu sa-mi taie calea si sa dea peste mine, tot ei tipa si injura.. mi-am achizitionat de curand o coarba de desurubat prezoanele de la roti si o tin langa scaunul soferului, la indemana.. sa vezi cand numai o scot la iveala de cat respect ma bucur... trist ca s-a ajuns asa, o sa-mi achizitionez pusca cu bile de rulment, format de-acela Winchester, sa vezi ca nu o sa ma mai calce nimeni in picioare.. pacat ca am ajuns sa joc rolul "Justitiarului" lui Stalone in Bucurestiul zilelor noastre... :)
    Si ar mai fi ceva.. intotdeauna las, daca sunt in coada, sa mai intre una-doua masini de pe strazile laterale, ca ma uit la ei cum asteapta deznadajduiti de zeci de minute ca sa intre sau sa traverseze bulevardul... din pacate, foarte putini te lasa sa intri in rand sau sa te lase sa schimbi banda, desi semnalizez de minute intregi ca imi schimb directia de mers... si te mai si apostrofeaza (injura, adica.. iar scot ranga, iar se calmeaza...tare naspa am mai ajuns cu totii).

    CE E DE FACUT? VOT UNINOMINAL? SALVGARDARE DE UE? UNDE PUNEM SI NOI O MITA DE VREO 15 MUI DE EURO SI NISCAI METRI DE CARNATI PENTRU VILA DIN BAIA MARE?
    0 0
  • prudentul
    @ Xeon
    Mi-a plăcut :))
    0 0
  • george
    draga roxmary
    Sa conduci un SUV ca la raliu e de-a dreptul suicidal…ma refeream la aspecte de genul manevrei de evitare de urgenta (a unei gropi/canal, caine, pieton, masina care iese de pe drum lateral sau chiar masina care opreste brusc in fata – SUV-urile au frane proaste in marea lor majoritate - si de-aia e bine sa ocolesti daca nu mai poti sa te opresti) de care ai nevoie chiar si la viteze pana la 70 km/h. Am condus SUV-uri incepand cu ARO pana la Pajero, ML si Cayenne. De-asta si vorbesc despre ele…In afara de vizibilitate nu mai sunt multe alte avantaje. Care vizibilitate se compenseaza cu tinuta de drum. Aia 10 metri pe care ii vezi in plus iti sunt necesari la franare.
    Inca o data, daca vorbim de masini gen X5, ML, Q7 sau Cayenne atunci avem de-a face indiscutabil cu rupere in figuri…

    Daca ar fi sa te (com)porti in asa fel incat sa le dai satisfactie tuturor (barbati/femei) s-ar putea sa fie nevoie, printre altele, sa renunti la permis si, implicit la masina, sa speli rufele la mana, sa stai toata ziua in bucatarie ca sa faci papica si nici sa nu dai pe la scoala prea mult, etc. Daca ar fi sa “le dai peste bot” tuturor bizonilor ar insemna sa-ti consum inutil timpul si nervii si apoi ar fi si aspectul ca trebuie sa cobori prea multe trepte pentru asta…Nu merita sa iti iei masina/casa/haine ca sa te rupi in figuri in fata nimanui…Ruperea in figuri e, in sine, o dovada de imaturitate...

    In ceea ce priveste respectul, cred ca s-a produs o confuzie…NUMAI pentru bani, masina, boarfe si tinichele (adica imagine) te “respecta” (termenul corect e invidie) doar oamenii care nu dau doi bani pe adevarata valoare. Pentru astea, oamenii normali manifesta doar un pic mai multa politete cu iz de servilism. Eu unul respect, printre multi altii, oameni de la coada vacii care au mai mult bun simt decat multi oraseni cu carte si situatie solida.
    Nu zic ca nu sunt si oameni cu bani multi care merita RESPECTUL tuturor…doar ca sunt atat de discreti ca nu prea ii vezi. Nici dupa masina, nici pe la televizor, nici pe la Poiana Brasov…
    0 0
  • o parere
    va mincati intre voi
    sincer nu sunt roman dar in viata nu am vazut "oameni buni" la propriu i la figurat va mincati intre voi,fiti patrioti si in loc sa stea fiecare sa dea vina pe celalalt faceti ceva sa schimbati situatia si incet incet va fi mai bine nu uitati cind arati cu un deget la cineva sunt trei spre tine.............
    0 0
  • roxmary
    pentru george
    Draga George, din cate am vazut pana acum stii sa te exprimi...deci esti un om cu ceva cultura...din pacate sunteti prea putini!... si imi place ca asa cum imi raspunzi nu ma faci sa "sar la scandal"..ma pui la punct intr-un mod frumos! Tu ai tot respectul meu :) castigat fara bani, masina, boarfe si tinichele :)...week end placut!
    0 0
  • bine spus deeu
    de vina sunt politistii care iau spagi si dau permise la toti tampitii si toate fufele. cretinii aia pentru cateva sute de euro pun pe strazi pericole publice.
    pentru pleznitoarea aia de la volan nu am niciun cuvant
    0 0
  • roxmary
    motor_ajutor !
    este cineva care se pricepe la motoare? am merc cu masina toyota la revizie ( 130 000 km) si desi am auzit ca trebuia schimbat ceva la motor la km astia ( ceva curele...nu ma pricep)..ceo de la toyota au zis ca este ok! se aude totusi la motor un zgomot la viteza mica, 60 km la ora, un "pacanit"...ma poate ajuta cineva?
    0 0
  • Motor bolnav...
    @roxmary
    Nu cred ca sunt cel mai in masura sa-mi dau cu presupusu` dar incerc si eu o parere...
    Nu stiu ce fel de motor are masina dar, in cazul in care distributia e pe curea, pe la 130.000 ar trebui sa fie schimbata, la pachet cu intinzatorul si rola/ele de sprijin...nasol e ca o curea de distributie uzata nu da nici un semn de avertizare ca ar fi necesar sa fie schimbata. Singurul semn pe care il da e ca se opreste motorul (in cele mai multe cazuri pentru totdeauna). Si asta fiindca motorul se transforma in salata de pistoane si supape...

    In principiu, masina e o gramada de fiare si fiecare in parte ar putea produce un zgomot anormal...Problema e ca nu au un "timbru" specific si multe suna la fel...e nevoie totusi sa mai "socializezi" cu oamenii de la service.
    In orice caz, daca face doar in miscare si nu si pe loc, motorul ar putea fi exclus din calcul...

    Neaparat trebuie verificat tipul de distributie al motorului si daca e pe curea, musai sa fie schimbata cat mai repede...

    PS. Multam fain pentru aprecieri...Jos palaria!...asa ceva se intampla extrem de rar...:)
    0 0
  • roxmaryx
    pentru george
    Mmmmm....socializare cu cei de la service...incerc si strang din dinti! Tocmai ce am venit cu masina de la revizie ( toyota brasov) si am aflat personal de aceste curele...nu erau ei cei care trebuiau sa ma atentioneze? Incerc sa ma abtin sa injur, sa fiu politicoasa dar este greu! Saptaman viitoare va trebui sa merg iar pana la brasov sa schimb aceste curele...tipul din service a spus "stati linistita...imi asum raspunderea"...ceea ce mi se pare o tampenie. In caz ca ma lasa motorul nu vad cum ar putea el sa si asume raspunderea...in fine...idul meru de messenger este roxmaryx...daca ai placerea esti invitat sa dai un add !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru