Jaguar F-Type va avea un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.05.2012
Oficialii Jaguar au confirmat introducerea motorului V8 de 5.0 litri şi pe viitorul F-Type. Unitatea ar urma să asigure propulsia versiunii de top.

Esential

550 de cai putere dezvoltă motorul V8 de 5.0 litri supraalimentat pe actualul Jaguar XKR-S.

După ce a anunţat la Beijing viitoarele motoare care vor face parte din gama sa, inclusiv pe cele pe care le vom vedea pe noul F-Type, Jaguar revine cu noi informaţii despre coupe-ul pe care îl va lansa în toamnă la Paris.

F-Type se va bucura de toată atenţia constructorului britanic. Drept dovadă, el va oferi publicului o gamă largă de motorizări noi. Recent, oficialii Jaguar au confirmat un nou propulsor pentru viitorul F-Type. Este vorba despre unitatea V8 de 5.0 litri, supraalimentată.

Nu au fost publicate informaţii despre resursele pe care le va oferi motorul cu opt cilindri pe coupe-ul cu două locuri, însă ne putem aştepta ca el să se regăsească pe o versiune de top.

În prezent, unitatea este utilizată de XKR-S, unde livrează 550 de cai putere şi 680 de Nm. Ea este folosită şi într-o versiune ceva mai cuminte, de 410 cai putere şi 635 Nm. Această ultimă variantă este ceva mai plauzibilă, având în vedere că F-Type nu trebuie să canibalizeze vânzările fratelui mai mare, XK.

Noul Jaguar F-Type este aşteptat să debuteze în showroom-urile Jaguar abia la începutul anului 2013. 

via l autoblog

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Ford
    Adica si-au dat seama ca au nevoie de Ford iarasi si vor cumpara un motor de la ei.
    4 2
  • "performant"...
    Tot echipat cu un V8 de 5L supraalimentat (ce-i drept, twin-turbo), Koenigsegg Agera R ajunge la 1115 CP, peste 1000 Nm şi o viteză teoretică de 457 km/h. Dar, în mod sigur, Jaguar nu şi-a propus niciodată să emită veleităţi de supercar şi cu atât mai puţin de hipercar. Altfel, motoarele firmei suedeze nu mai sunt de mult (de vreo 6 ani) de origine Ford. Oricum, cifrele nu contează, nu? Dar ideea de exclusivism, da…
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru