Feedback

Lamborghini renunţă la transmisia manuală

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.07.2011
Lamborghini va renunţa la opţiunea unei transmisii manuale pe supercarurile sale. Viitorul Gallardo va fi disponibil doar alături de o cutie automată.

Esential

2 procente din clienţii Lamborghini optează pentru o cutie manuală.

Transmisia manuală este pe cale de dispariţie în gama Lamborghini. În prezent, doar 2% dintre modelele produse de constructorul italian vin echipate cu o cutie manuală, cererea fiind extrem de redusă. Din aceleaşi considerente, noul Aventador a fost oferit până în prezent doar cu transmisie automată.

Maurizio Reggiani, directorul departamentului de dezvoltare Lamborghini, recunoaşte că transmisiile manuale nu mai fac parte din viitorul modelelor italiene. Pe lângă lipsa redusă a comenzilor pentru astfel de versiuni, Reggiani motivează dispariţia cutiilor manuale prin motive de ordin mecanic.

Oficialul susţine că şoferii nu pot schimba optim treptele, acest lucru ducând la o întrerupere a sistemelor maşinii şi la o reducere a performanţelor maxime. Italienii pot demonstra cu date reale că transmisia automată actuală este mult mai eficientă din punct de vedere al performanţelor.

Din aceste considerente, dar şi din cauza cererii, am putea asista la un viitor Gallardo fără opţiunea unei cutii manuale. Urmaşul supercarului care se află deja de opt ani pe piaţă, ar urma să se numească Cabrera şi să ajungă pe piaţă în următorii doi ani.

via | egm

Comentarii (1)

  • Corectie
    "Din aceste considerente, dar şi din cauza cererii, am putea asista la un viitor Gallardo fără opţiunea unei cutii automate. "

    Fara optiunea unei cutii manuale cred ca ati vrut sa spuneti.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru