Lamborghini Urus Concept - primele imagini oficiale cu SUV-ul italian

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 22.04.2012
Lamorghini Urus Concept prefigurează primul SUV din gama mărcii italiene. Primele imagini au apărut pe internet înaintea debutului de la Beijing, Lamborghini confirmând astăzi conceptul.

După ce primele imagini au ajus pe net cu trei zile înainte de debutul oficial, Lamborghini nu a avut de ales decât să grăbească anunțul oficial. 

Conceptul care va fi prezent la standul Lamborghini de la Salonul Auto de la Beijing este, spun italienii, doar un studiu de design. Este evident însă că o reacție pe măsură a presei și a publicului va grăbi apariția conceptului în versiune de serie. Dacă va ajunge în producție, Lamborghini spune că Urus va fi animat de un motor ce va dezvolta aproximativ 600 CP

Numele Urus este inspirat, ca de obicei, de un taur. De această dată, vorbim de un taur spaniol faimos pentru gabaritul său. Lamborghini Urus are o lungime de 4.99 metri, dar are un profil mai coborât decât concurența. Plafonul are linii curbe din considerente aerodinamice. Garda la sol va fi reglabilă.

Conceptul Urus vine dotat cu jante imense, de 24 de inch. Semnatura specifică acestor jante este linia roșie de la marginea exterioară. Culoarea folosită pentru conceptul Lamborghini Urus este același roșu lichid pe care l-am văzut și modelul unicat Lamborghini Aventador J.

Interiorul lui Urus este unic, inserții de fibră de carbon fiind regăsite din abundență. Toate elementele au fost gândite pentru a fi ușoare și a avea un look sportiv.

La interior avem patru scaune individuale de tip scoică tapițate cu piele. Deși pare complicat, interiorul lui Urus a fost desenat pentru a simplifica operarea diverselor comenzi. Datele oficiale mai spun că Urus va avea transmisie integrală permanentă și o cutie automată cu dublu ambreiaj.

Proiectul Urus, ales cu prioritate în defavoarea unui sedan cu patru uşi derivat din conceptul Estoque, vine să întărească ideea şi conceptul sportiv proprii brandului italian. Designul este inspirat din modelele sport ale mărcii, liniile agresive angulare fiind prezente şi pe Urus. Dacă la exterior vedem un soi de Gallardo retuşat şi înălţat, fără a părea însă o ciudăţenie a naturii, aşa cum se întâmpla în cazul SUV-ului concept pe care Bentley l-a prezentat la Geneva, interiorul aduce cu sine aceleaşi calităţi pe care le regăsim în gama mărcii: linii simple, design angular şi un display vertical de mari dimensiuni care acoperă zona planşei de bord.

Via | Lamborghini

Comentarii (23)

  • you_hoooo
    Urus
    Exact de o uratenie ca asta avea nevoie Lamborghini... ce inseamna sa te uiti numai dupa profit si sa uiti de traditie.
    48 40
  • hidos
    struțo-cămilă veritabilă! hidos, oribil, etc.... etc... bine ca nu-i spune ursus :))
    41 39
  • Cosmin19
    ....
    Eu vad putin lamborghini, putin evoque si putin bmw x6. Sanse mari sa se vanda bine.
    55 6
  • Amorezul
    masina gay
    17 44
  • uauuuuuu
    o masina frumoasa nu cred ca as putea-o numi.....
    e foarte ciudata......
    37 7
  • pareri
    imi place ca design...pastreaza bine filosofia lamborghini. Interior ciudat, bun ca si concept dar ca si folosinta zilnica mi-ar fi frica sa nu imi intre un colt de scaun in dosul personal sau sa-mi intre in ochi

    Ca si necesitate....noua protipendada chineza va fi satisfacuta; pen'ca am impresia ca noile modele dezvoltate de marii constructori au ca si tinta principala uriasa piata chineza.

    si pentru a incheia apoteotic voi cita din "colega" mea de camera la vederea lui Urus: pune-i un "C" in fata sa vezi ce iese. N-as fi chiar de acord....:D
    17 6
  • ?
    deci o alta ,,capodoperaI" = q7 touareg cayenne EXP 9 F ........daca analizam gallardo= r8 ..........totul depinde de gust si nu vine cu ceva iesit din comun
    10 10
  • Jupiter
    Lamborghini Urus
    Important nu este sa va placa voua, ca doar nu o cumparati. Conteaza sa placa bogatasilor :P

    PS: Facem pariu ca cei de la Ferrari vor fi nevoiti sa iasa si ei la inaintare cu un gipan V12? :P
    15 10
  • Lexmark
    Dc la "coca" le plac,de ce nu?
    Doamne cate paradoxuri mai pot aduce asa zise-le SUV-uri!!!
    Oare cum se descurca pe griblura,sa nu zic pietre sau bolovanis anvelopele alea cu talon de 35-40?...
    Jalnic,evident!
    16 7
  • AndreiRN
    Made in ????
    Culmea ar fi sa fie asamblata in China pt piata lor si asa sa mai fure si ei ceva meserie care ii va ajuta in viitorul apropiat.
    8 8
  • @isa.t
    analizeaza intai performatele dintre r8 si gallardo si pe urma sa spui gallardo=r8,( si cand vb de performante, nu ma refer doar la putere si cuplu motor), cunoscatorii stiu, amatorii incearca sa afle...
    6 10
  • Ssangyong kyron is back...run forest run...
    11 13
  • exterior
    Fata si spatele sunt discutabile ca design, dar din lateral cred ca e cel mai frumos suv pe care l-am vazut vreodata!
    9 4
  • torsen
    @gelu
    O arzi cu colega,aaa.......
    14 1
  • Au baut la bere Ursus

    Si a iesit Lambu Urus

    Bag mana in foc ca o sa fie un mega succes comercial

    Cocalarii stiu de ce..
    6 15
  • Valentin
    comportament ecologic?
    Nu, nu se poate vorbi de comportament ecologic cand crezi ca esti stapanul lumii. :-(
    P.S. Nu sunt invidios; ma rog doar ca D-zeu sa-mi dea minte sa nu cumpar astfel de idiotenii (atunci cand voi avea bani de asa ceva).
    7 6
  • Italian?
    Asta mai e italiana? sau asa le place sa spuna pt ca suna mai cu blazon. Poate le e rusine sa zica ca e germana, cine stie......nu o ,mai fi cool.....
    2 2
  • @you_hoooo
    Avand in vedere ca Lamborghini si-a inceput afacerea construind tractoare eu sunt de parere ca respecta foarte bine traditia. :)
    9 1
  • se vede influenta germana... pare un esec dinainte de a fi lansata
    2 4
  • @Valentin
    Mai bine roaga-te sa nu iti dea niciodata bani de asa ceva. :)
    6 1
  • ORIBILA
    7 4
  • marius
    super masina
    1 0
  • Alt_Radu
    Dragi redactori de stiri din domeniul autovehiculelor, data viitoare cititi un pic inainte de un titlu gen: Primul, Pentru prima data, etc.

    Daca v-ar fi pasionat aceasta marca ... cunosteati ca lamborghini a mai avut un SUV se numea LM002 ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru