Land Rover pregăteşte un Range Rover Evoque mai mare

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.12.2011
Între modelele Evoque şi Range Rover va există în următorii ani un model nou. Acesta va fi un Evoque mai mare şi se va bate cu BMW X3 şi Audi Q5.

Succesul peste aşteptări al lui Range Rover Evoque îi face pe diriguitorii Jaguar/Land Rover să se gândească la o versiune ceva mai mare a SUV-ului compact. Încadrat între actualul Evoque şi Range Rover, noul model - botezat deocamdată Evoque XL - urmează să fie construit pe aceeaşi platformă, dar va folosi motoare noi, pe care Land Rover le dezvoltă în această perioadă şi care vor fi construite în Marea Britanie.

Planul de dezvoltare al unui Evoque mai încăpător care să păstreze o mare parte dintre caracteristicile de design care au făcut din model Range Rover un SUV atrăgător face parte din strategia pe termen lung a celor de la Land Rover, care anunţă că va dezvolta nu mai puţin de 40 de modele noi în următorii cinci ani.

Baza de inspiraţie pentru versiunea lungă a lui Evoque este succesul pe care Audi şi BMW îl au în segmentul SUV-urilor compacte premium cu gamele Q şi X. Printre principalele caracteristici ale lui Evoque XL se numără un ampatament mai lung cu 15-20 de centimetri şi o zonă posterioară mai lungă cu alţi 15 centimetri, aceste modificări urmând să aibă efecte pozitive la capitolele spaţiu pentru pasagerii din spate şi spaţiu pentru bagaje. Sub capotă se vor regăsi motoare de generaţie nouă ale Jaguar-Land Rover, cel mai interesant fiind cel de 1.8 litri turbo care va dezvolta 170 de cai putere.

Evoque XL va fi, de asemenea, primul model Land Rover care va beneficia de propulsie hibridă.

via | Inside Line

Comentarii (4)

  • Un baiat
    Cand am spus ca Evoque e sub X3 si Q5 nu m-ati crezut. Am spus de la
    inceput ca e concurent cu Q3 si X1. Voi nu...Beatman Beatman :))
    6 7
  • Alex Radoi
    @Un baiat
    Stai linistit ca treaba asta a fost spusa de "n" ori in toate testele publicatiilor auto. N-ai descoperit tu roata. :)))
    6 1
  • Anonim
    Am vazut aseara un exemplar in parcare la Billa Drumul Taberei. E urataaa! Ma asteptam la altceva in realitate, dar e sub Q3 si deasupra urateniei de X1 dpdv al desingului.
    2 11
  • 40 de masini in cativa ani??????
    Pai asta e record mondial!!!!

    A, daca se refera la versiuni, motorizari... scuze!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru