Masinile electrice vor putea fi incarcate wireless

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 19.12.2009
Compania americana Evatran a creat un sistem cu ajutorul caruia masinile care utilizeaza motoare electrice vor putea fi incarcate fara utilizarea cablurilor de alimentare.

Compania americana Evatran a creat un sistem prin care masinile electrice si hibridele plug-in vor putea fi incarcate fara a mai utiliza un cablu de alimentare. Tehnologia conceputa de americani se numeste “Plugless Power” si are la baza doua componente. Unul dintre acestea poate fi montat pe orice tip de masina care utilizeaza motoare electrice, iar cel de-al doilea va fi utilizat ca modul principal.

Cu ajutorul adaptorului montat pe masina, soferii vor putea opri in orice statie de alimentare de tipul Plugless Power si vor putea “face plinul” modelelor electrice fara a mai utiliza cabluri de alimentare. Sistemul conceput de Evatran este unul universal si va putea fi folosit de toti posesorii de masini cu motoare electrice, intrucat el se va adapta cerintelor de voltaj impuse de producator.

De asemenea, acest sistem scurteaza timpul de asteptare pentru reincarcarea bateriilor. Evatran va colabora cu firma Syncroness pentru a dezvolta si comercializa acest produs. Compania americana spera ca sistemul Plugless Power sa fie finalizat pana la sfarsitul anului viitor.

via | thegreencarwebsite

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Super
    Meserie de calitate
    2 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    POATE BEM SI O CAFEA WIRELESS.SAU POATE NE IUBIM WIRELESS...AMERICANII ASTIA INVENTEAZA MULTE, DAR STAU CAM SLAB LA CAPITOLUL "PRODUCTIE"...
    2 0
  • teapa
    vrajeala, pierderile sint mari si nu e economic. asa, pe hirtie merge dar daca randamentul e mic, 10%, atunci...au mai inventat ei masina cu hidrogen si apoi au spus si pretul, un milion de dolari.
    se poate orice, dar costa prea mult, asta e ideea. pa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru