Mercedes-Benz lucrează la un sistem de relaxare a şoferului în timpul mersului

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.04.2012
Mercedes-Benz vrea să-şi transforme maşinile într-un studio mobil de relaxare, ţelul final fiind confortul şoferului. Conceptul de relaxare la volan a apărut odată cu proiectul TopFitTruck pentru autocamioanele Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz lucrează la noua generaţie de sisteme de sporire a confortului şoferului. În baza conceptului TopFitTruck, Mercedes-Benz pregăteşte automobilele care vor relaxa şoferul în timp ce acesta conduce, pentru a asigura o călătorie cât mai confortabilă şi mai sigură. Cercetările au relevat faptul că un şofer care nu este odihnit înregistrează un consum de carburant mai ridicat, iar un şofer cu pulsul ridicat va conduce mai puţin atent şi va fi mai predispus la greşeli. Sistemul la care lucrează cei de la Mercedes-Benz va combina setările sistemului de climatizare cu poziţia şi altitudinea scaunului şi cu sistemul audio pentru a asigura cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort.

Mercedes-Benz are deja sisteme de masaj integrate în scaunele modelelor sale din partea superioară a gamei, iar viitorul sistem de sporire a confortului este aşteptat să păstreze aceste facilităţi. În primăvara anului 2009, Mercedes-Benz a introdus un sistem numit Attention Assist în gama sa, menit să prevină "somnul de o secundă".

Sistemul Attention Assist monitorizează parametrii cheie ai şoferului, fiind capabil să avertizeze şoferul că este momentul să ia o pauză. Acum, nemţii de la Mercedes-Benz cercetează beneficiile somnului rapid, de 20 minute, intitulat PowerNap. Respectivul concept promite să odihnească şoferul în doar 20 minute şi să-l pregătească pentru continuarea călătoriei.

Cheia noului sistem este la instalaţia de climatizare, care va răcori şoferul atunci când detectează oboseală. Acest lucru a fost dovedit şi prin teste, oprirea sistemului de climatizare chiar şi pentru câţiva kilometri ducând la scăderea nivelului de confort şi a nivelului de atenţie. Acest lucru duce la oboseala prematură a şoferului şi reduce dramatic reacţiile sale. Al doilea pas în creşterea confortului este legat de ajustarea automată a scaunului şoferului, care va detecta modul în care şoferul este aşezat şi va fi reglat pentru a-i oferi acestuia un plus de confort.

Via | Auto-Presse.de

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Hahahaha
    Pai daca ai un MBZ nu este greu sa ridici o blonda sa te "relaxeze" in timpul condusului.
    Eu am preferat o bruneta prin Mexic.
    Poate vor ei sa dea una de la dealer acuma.
    12 19
  • asta ce viseaza noaptea, ziua scrie pe automarket
    24 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru