Numarul de decese pe soselele americane a atins cel mai scazut nivel din ultimii 55 ani

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.03.2010
Soselele americane au devenit mai sigure in 2009, inregistrand o imbunatatire de 22% fata de 2005 si cel mai scazut nivel de fatalitati din ultimii 55 de ani. NHTSA imparte meritele cu criza financiara.

Esential

1.16 decese au loc la fiecare 160.000.000 kilometri parcursi pe soselele din Statele Unite ale Americii.

Americanii au reusit sa atinga cel mai scazut nivel al deceselor cauzate de accidentele rutiere din 1954 pana in prezent in decursul anului 2009. Rata de fatalitate a scazut de la 1.25 decese per 100 de milioane de mile la 1.16 decese per 100 milioane de mile. Scaderea ratei de fatalitate pe soselele americane are mai multi factori in spate, printre care putem enumera campaniile de siguranta care promoveaza purtarea centurii de siguranta, campaniile impotriva condusului sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise precum si a campaniilor impotriva folosirii telefoanelor la volan. Oficialii NHTSA au luat in considerare faptul ca situatia economica mondiala a redus semnificativ numarul de kilometri parcursi de multe persoane, iar acest lucru ar fi putut duce la reducerea fatalitatii de pe soselele americane, dar acest lucru este dificil de evaluat.

Exista posibilitatea ca riscurile de pe soselele americane sa aiba o incidenta mai scazuta din cauza conditiilor economice dificile. Aceasta situatie a fost intalnita in aproape toate statele din lume, dar criza financiara a dus si la situatii aberante, cum ar fi o crestere a numarului de soferi care circula fara asigurare, precum si o schimbare a comportamentului rutier, acesta fiind orientat spre consumul cat mai scazut de carburant din motive economice.

Intr-un fel, situatia economica dificila din 2009 a redus numarul de accidente letale din doua motive – soferii au condus mai putin, iar cei care conduceau cu viteza in mod frecvent au redus viteza de circulatie pentru a face economie de carburant.

Pe de alta parte, numarul de kilometri parcursi pe soselele americane a crescut cu 0.2 procente in 2009 fata de anul precedent, ceea ce inseamna ca doar o anumita categorie de soferi a fost afectata de criza economica. Numarul de accidente fatale de pe soselele americane este in scadere din anul 2005, cand americanii au fost socati de un varf al deceselor inregistrate in anul precedent. Desi numarul de decese cauzate de accidentele rutiere a scazut cu 22% in patru ani – progres important daca luam in vedere faptul ca au loc 1.16 decese la fiecare 160.000.000 de kilometri parcursi pe soselele din Statele Unite ale Americii – americanii vor sa reduca numarul de accidente la minim prin conduita soferilor, care trebuie sa fie extrem de atenti la drum si sa pastreze ambele maini pe volan.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (4)

  • km
    Ar fi interesant de stiut care este numarul de masini din USA si care este nr de km mediu facut zilnic de masina Asta ca sa intelegem si noi care este frecventa cu care se intampla un accidenta in timp nu in milarde de KM....
    4 0
  • plus
    si care este numarul de km de autodstrada din USA... :))))
    5 0
  • AndreiRN
    Calitate
    Oricum traficul din California este unul din cel mai disciplinat si infrastructura foarte buna. Putini isi pot imagina autostrazi cu 16 benzi pline de masini la 140kmh.
    1 1
  • george
    SOFERI IDIOTI
    @ AndreiRN

    La infrastructura aia si la terorismul politiei de acolo, numarul de accidente rutiere ar fi trebuit sa fie 0 (ZERO).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru