OFICIAL: Mazda CX-5 şi Mazda3 facelift debutează luna viitoare

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.08.2011
Mazda va expune la Salonul de la Frankfurt noul model CX-5, crossover-ul compact menit să inaugureze limbajul de design Kodo. Alături de acesta se va afla şi Mazda3 facelift.

Esential

120 de g/km va emite cea mai eficientă versiune a viitorului CX-5.

Mazda vine la Salonul Auto de la Frankfurt cu două premiere importante. Constructorul japonez pregăteşte pentru această toamnă fratele mai mic al actualului CX-7 şi un facelift discret pentru Mazda3. Atenţia asiaticilor se va canaliza asupra noului CX-5, un SUV compact destinat a utiliza tehnologia Sky Activ, recunoscută deja pentru progresul tehnologic dobândit în materie de şasiu, caroserie, motorizări şi transmisii.

Noul model va fi şi promotorul noului limbaj de design Kodo, inaugurat pe conceptele Shinari şi Minagi. Tocmai această transpunere a filosofiei pe vehiculele de serie va face ca CX-5 să se bucure de un puternic impact vizual frontal. Grila va avea un design nou, blocurile optice vor fi mai agresive, iar caroseria va inspira vitalitate şi agilitate.

Versiunea europeană a crossover-ului nipon va fi propulsată de motorul de 2.0 litri pe benzină şi de unitatea diesel de 2.2 litri, în două versiuni de putere: Standard Power şi High Power. Toate cele trei propulsoare vor avea un raport de compresie de 14:1, element fundamental în justificarea eficienţei şi diminuarea consumului.

Rezultatele se vor vedea în fişa tehnică: versiunea diesel entry-level, cu tracţiune anterioară, cutie manuală Sky Active MT şi sistem start-stop va fi capabilă să emită doar 120 de g/km, o valoare extrem de redusă pentru un model din acest segment.

Tot la Frankfurt, standul japonezilor va găzdui şi premiera faceliftului operat pe Mazda3.

Deşi informaţiile sunt puţine, ne putem aştepta la retuşuri minore la nivelul caroseriei şi la o îmbunătăţire a interiorului. Gama de motorizări va fi şi ea îmbunătăţită, toate aceste modificări urmând să facă din compactul asiatic un model mai atractiv în segment. 

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Vasilica
    Iar vor plange nemtii cand vanzarile or sa scada si Mazda va reveni pe primu loc la vanzari!!
    12 9
  • @Vasilica
    Te imbeti cu apa rece. Cand a fost Mazda pe primul loc la vanzari pe vreo piata mare? Din cauza pozitionarii gresite pe piata- e o strutocamila (nici ieftina pentru volum mare de vanzari, nici exclusivista- marja mare de profit, design discutabil etc.) i-a cumparat grupul Ford si de curand l-a rejectat si el.
    8 10
  • Cred ca trebuie sa stiti ca Vasilica scrie la misto, nu doar la stirea asta:)
    7 1
  • Vasilica
    Va anunt ca urmatoarea masina este japoneza si nu la misto.

    In romanica daca ai masina japoneza esti vazut ca si un om destept, cult, si cu multe trepte peste cei care isi cumpara orice alta masina nu conteaza cat de prost esti sau cat te duce sau nu mintea.
    4 10
  • Florin
    tipic!
    eu ma gandeam ca masina ti-o cumperi ghidandu-te dupa ceva ce iti place anume (design, confort, pret etc) nu ptr cum esti vazut de altii.Asta e problema mare la noi si pana cand nu vor disparea Golf-urile si Passat-urile de pe piata...tot tampiti ramanem ca natie, tot Logan-uri ne vom cumpara....si tot comentarii aiurea o sa postam pe-aici ca sa se vada domne inteligenta...dandu-ne cu parerea la supercar-uri cand in garaj ne tremura tabla pe masini.Hai pa Vasilica!
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru