OFICIAL: Mercedes CLS63 AMG debutează azi la Los Angeles

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Mercedes prezintă astăzi în cadrul salonului californian versiunea de performanţă a modelului CLS. Echipat cu noul motor V8 de provenineţă AMG, noul CLS63 este disponibil în două versiuni de putere.

Esential

518 cai putere oferă noul Mercedes CLS63 AMG.
550 de cai putere livrează CLS63 AMG cu opţiunea Performance Package.
300 de km/h este viteza maximă, limitată electronic, a noului Mercedes CLS63 AMG cu Performance Package.

După conceptul Biome, dezvăluit ieri, Mercedes publică astăzi primele informaţii şi imagini ale noului CLS63 AMG, cel mai nou produs al diviziei sale de performanţă. Coupe-ul cu patru uşi adoptă o serie de modificări aerodinamice, face loc sub capotă noului motor V8 biturbo M157 şi promite performanţe demne de invidiat.

Pentru a putea ţine piept cu nume puternice din industrie, CLS63 AMG vine cu noul propulsor V8, oferit de AMG în două versiuni de putere. Prima dintre ele livrează 518 cai putere şi un cuplu motor de 698 Nm, resurse ce garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în doar 4.4 secunde şi o viteză maximă, limitată electronic, de 250 de km/h.

Pentru cei mai pretenţioşi clienţi ai constructorului din Stuttgart va exista însă şi un Performance Package, care livrează un total de 550 de cai putere şi 800 de Nm sub capotă. Resursele garantează o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 4.3 secunde şi o viteză maximă, limitată de asemenea electronic, de 300 km/h.

Deşi performanţele coupe-ului cu patru uşi s-au îmbunătăţit, comprativ cu vechea generaţie, Mercedes a reuşit să reducă şi valorile consumului cu 33 de procente.

Propulsorul V8 este asistat de o transmisie Speedshift MCT 7, cu şapte rapoarte, care vine cu sistem start-stop, disponibil în modul de rulare C (Controlled Efficiency). Atunci când cutia este programată pentru modurile Sport (S) şi Sport Plus (S+), sistemul de economisire a carburantului este inactiv, pentru a mări plăcerea condusului. Există bineînţeles şi opţiunea M a cutiei Speedshift, care permite şoferului să schimbe treptele de viteză cu ajutorul padelelor poziţionate în spatele volanului.

Pentru a maximiza senzaţiile oferite de motorul V8, Mercedes a instalat şi un sistem de asistenţă la plecare, botezat RACE START. Pachetul tehnologic mai include o suspensie adaptivă cu trei funcţii, Confort, Sport şi Sport Plus, combinată cu cea mai nouă servodirecţie sportivă elaborată în atelierele AMG.

Totodată, şoferul poate selecta trei niveluri de intervenţie ale sistemului de siguranţă ESP.

Pentru a putea gestiona cum se cuvine bagajul de putere, Mercedes C63 AMG dispune de patru discuri perforate cu dimensiuni de 360 mm, ascunse în spatele unor jante de 19 inch, cu cinci spiţe, încălţate cu pneuri de 255/35 pe faţă şi 285/30 pe spate. Contrastul este oferit de etrierele vopsite în culoarea roşie.

La nivel estetic, Mercedes C63 AMG vine cu un pachet aerodinamic revizuit, care include un spoiler frontal nou, cu prize de aer mai generoase, praguri laterale şi un deflector posterior cu patru ţevi de eşapament.

Debutul pe piaţă va fi marcat de o versiune specială, Launch Edition, care propune o caroserie finisată în culoarea Manganit Grey Magno, un interior îmbrăcat în piele de culoarea Corteccia Pearl, combinată cu alcantara de culoarea antracitului. Finisajele sunt realizate din fibră de carbon şi lemn de culoare neagră.

via | Mercedes

Comentarii (5)

  • @ Automarket
    Divizia AMG a celor de la Mercedes-Benz a încheiat un parteneriat strategic cu Ducati . Momentan, cei de la Mercedes-Benz nu intentioneaza sa cumpere actiuni in cadrul Ducati Motor Holding S.p.A.
    http://quattroruote.it/notizie/industria/alleanza-mercedes-ducati-amg-sposa-la-rossa-da-motogp
    2 1
  • super modelu......
    partea din fata si interioru superbe ....
    din spate.......nu prea imi place.......
    2 1
  • iulian
    demn
    mmm..e super ...,in el este tot comfort,dinamica,sportivitate,eleganta..... cu aceasta masina te poti duce oriunde .Nu orsicine poate avea asa ceva,ea este demna doar pentru cei care stiu ce inseamna Mercedes!
    4 1
  • iulian draga nu prea ai dreptate...exact aceia si-o vor permite si o vor avea care habar n-au ce-i mercedes(in special in RO)
    5 1
  • amg
    http://boyztoyz.byethost11.com/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru