OFICIAL: SUV-ul compact Porsche, viitorul Cajun, va fi fabricat în Leipzig

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.03.2011
Porsche a confirmat oficial faptul că viitorul său SUV compact, Cajun, va fi produs la uzina din Leipzig.

Porsche a confirmat astăzi oficial faptul că SUV-ul Cayenne va avea un frate compact, numele acestuia urmând să fie Cajun. Noul Porsche Cajun - care se va bate cu BMW X3 şi Mercedes GLK la capitolul performanţe - va fi construit în fabrica germană din Leipzig, acolo unde marca din Stuttgart produce deja Cayenne şi Panamera.

"Uzina noastră din Leipzig a dovedit că poate să producă vehicule de top de calitate maximă. Decizia de a alege această fabrică este dovada încrederii în calităţile, talentul şi gradul de calificare al angajaţilor noştri din Leipzig", susţine Matthias Muller, preşedintele Porsche, într-un comunicat oficial.

Noul Porsche Cajun îşi propune să atragă clienţii tineri înspre marca din Stuttgart, viitorul SUV compact al mărcii fiind văzut ca o alternativă mai înălţată la Boxster, modelul entry-level al celor de la Porsche. Cajun va fi lansat oficial pe piaţă în 2013, prezentarea sa urmând să aibă loc, cel mai probabil, la ediţia de peste doi ani a Salonului de la Geneva.

via | Porsche 
foto | ipoteze Theophilus Chin/Edmunds

Comentarii (1)

  • Joyce Bear
    Doamne, ce-i asta?!
    Dupa gluma buna cu "Touareg Cayenne" , sa intelegem ca urmeaza la rand "Q5 Cajun"?
    5 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru