OFICIAL: Volkswagen Passat coupe!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.01.2008
Numele sau oficial este Passat CC si reprezinta un nou exponent de marca al coupe-urilor cu patru usi.

Esential

300 de cai putere are cea mai potenta versiune a lui Passat CC
5 este numarul noutatilor tehnologice absolute de pe Passat CC: Lane Assist, Dynamic Drive Control, Park Assist, ACC Automatic Distance Control si Mobility Tire System.

Dupa ce timp de cateva saptamani ne-a tinut in priza prin teaser-uri oficiale care nu ne spuneau mare lucru, Volkswagen a publicat astazi, in ziua deschiderii salonului auto de la Detroit, fotografiile si informatiile oficiale ale modelului care ne intereseaza cel mai mult de la salonul de peste Ocean: Passat coupe.

Denumit oficial Volkswagen Passat CC, modelul este de fapt o berlina cu linie posterioara tipica versiunilor coupe, putand fi inclus usor in segmentul ad-hoc infiintat "coupe cu patru usi". Diferentele fata de versiunea berlina a lui Passat incep inca de la dimensiuni, cand aflam ca Passat CC este mai lung si mai lat decat varianta clasica cu 31, respectiv 36 de milimetri. Pentru a fluidiza liniile, inaltimea a coborat insa drastic, Passat CC fiind cu 5 centimetri mai scund decat varianta sedan.

Urmeaza schimbarile de look, Passat CC fiind o versiune ceva mai fluida a modelului pe care il putem admira pe strazi in acest moment. Blocurile optice anterioare si posterioare au fost alungite pentru a se integra perfect in peisaj, spatele coboara lin dinspre montantul 3 inspre portbagaj, linia usilor spate fiind singura care dezamageste oarecum, inginerii de design Volkswagen fiind nevoiti sa "taie" usa in conditiile unui spatiu mult mai restrans decat in cazul variantei berlina.

Cu toate acestea, spatiul destinat bagajelor nu a avut de suferit, fiind disponibili 535 de litri pentru incarcarea diferitelor obiecte in portbagaj. Trebuie sa aducem in discutie si existenta plafonului panoramic retractabil care acopera intregul acoperis de la pilonul A la pilonul B.

In ceea ce priveste motorizarile, Volkswagen a optat pentru doua unitati turbodiesel de 2.0 litri (140 si 170 CP) si pentru alte trei motoare pe benzina cu injectie directa (1.8 litri TSI/160 CP si 250 Nm, 2.0 litri TSI/200 CP si 280 Nm sau V6 3.6 FSI/300 CP si 350 Nm). Acesta din urma este cel mai puternic motor al gamei, accelerand de la 0 la 100 km/h in 5.6 secunde. Normal, viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, in virtutea intelegerii intre constructorii germani, .

Motoarele turbo pe motorina reusesc si ele sa se descurce bine la capitolul performante: 9.8 secunde 0-100 pentru versiunea TDI de 140 de cai si 8.6 secunde 0-100 pentru varianta de 170 de cai.

La capitolul confort interior, Volkswagen combina sportivitatea cu tusele elegante si rafinate, cum ar fi volanul si scaunele sportive imbracate in piele in paralel cu insertiile din lemn si aluminiu.

Mai mult, germanii le ofera fanilor posibilitatea de a alege intre trei variante de volan sportiv, toate cu trei brate.

Comentarii (71)

  • superb
    0 0
  • dragosh hummerro
    RESPECTELE MELE!!!
    Felicitati celor de la Volkswagen ! Au reusit sa faca o masina , la fel ca cea din 98, surprinzatoare din toate punctele de vedere!Cu toate ca aduce un pic a CLS(si nu sunt carcotash), masina impune respect si are un aer elegant!bravo inca odata! pretul sincer m-ar interesa si pe mine!si cand va ajunge si la noi in tzara!chiar mi-ar place sa detin un astfel de model!f frumos!intr-o lume a noutatilor si BLING-BLING-urilor, passatul a renascut( si a pus punctul unde trebuia), dupa 2 modele , nu prea grozave! Numai Bine!
    0 0
  • fcpp1924
    ;)
    CU ADEVARAT O MASINA SUBERBA...BV Volkswagen
    0 0
  • Superb
    Multumim celor de la automarket pentru faptul ca a incetat sa ne mai floodeze cu cacaturi gen tata si ca au venit cu o stire pe masura dupa esecul trecut
    0 0
  • din iasi
    coupe cu patru usi???
    aaaa..coupe are doua usi si sedan patru ...si din ce vad eu asta are patru...e faina
    0 0
  • exact ceva reprezentativ pentru passat
    0 0
  • Un mixt de copii a la masini premium
    Cei de la VW au scos o masina care de fapt este un mixt de BMW si Mercedes.E clar ca linia spatelui este de la Mercedes CLS iar linia laterala, acea muchie sub nivelul geamurilor este 100% BMW, si farurile, aduc a BMW seria 5 E60. PENIBIL!!!
    0 1
  • vlase penibilul
    alt cunoscator care sigur are un fiat frumoas foc si bun! e clar ca pe piech la lasat inspiratia si a "furat" de la mert si bmw =)) bai baiatule stai si te uiti cu jind la masina asta ,nu ai bani decat de low-end-uri si te caci pe tine cand vezi o astfel de masina
    0 0
  • vw
    frumoasa rau...:)cred ca vine ca si o replica la modelul CLS de la mercedes,dar,arata foarte bine chiarr imi place mai mult decat CLS-ul cel putin asta e parerea mea despre exterior.bravo vw!
    0 0
  • memphis
    aduce cu CLS-u din profil, dar arata mult mai bine k mastodontu` ala de la Mertz, frumos VW
    0 0
  • frumos
    ..arata bine......ma face sa vreau acolo la volan!
    0 0
  • COUPE
    voi ce notiune de coupe aveti? De obicei coupe, inseamna 2 USI nu 4 USI. Dar stirile eronate sunt la ele acasa aici. Oricum felicitari pentru poze, masina e mult peste Passat-ul actual care a fost un mic esec al celor de la VW.
    0 0
  • jondaniel03
    CC
    unde dracu s-a mai pomenit coupe in 4 usi?? Astie il inventeaza ei acum? Vai mama lor, nu mai stiu cum s-ai spuna. Pana la urma tot sedan ramane!!!
    0 0
  • cristi
    vw passat cc
    parca este o flegma pe un perete asa se vede din fata, iar din spate arata naspa rau.Misto este din lateral...nimic de zis.
    0 0
  • Passat Coupe
    Super misto masina. Ma intreb care o fi pretul de pornire.
    0 0
  • Pentru cei care comenteaza
    Bai fratilor cititi ma descrierea... ma refer cei care sunt revoltatie de "coupe cu 4 usi?!!? " ~~Denumit oficial Volkswagen Passat CC, modelul este de fapt o berlina cu linie posterioara tipica versiunilor coupe, putand fi inclus usor in segmentul ad-hoc infiintat "coupe cu patru usi"~~~
    0 0
  • wankel
    haha
    asta e coupe?...astia au facut un parteneriat ceva cu mercedes sau au fost furate niste liniii de design...prea seamana cu mercedes...si totusi,puneti si niste poze coupe-ul..
    0 0
  • NEW PASSAT!!??
    Am citit posturile si ma speriasem ca nu vad pe cineva care sa zica ca e furat dupa producatorul cu masina x,noroc cu wankel ca mi-a luat aceasta frica.P.S.Eu zic ca e furat dupa dacia logan,renault laguna si un pic din megan
    0 0
  • toteu
    astia n-ar trebui sa scoata motoare mai cu ceva electric, mai cu consum mai mic la masini de productie noua ? ca e atata agitatie cu terminarea petrolului...
    0 0
  • asemanari mari
    Da asa este e furat dupa renault are dreptate jiji chiar se aseamana mult de tot;are 4 roti,volan,4 usi aduce mult spre marele producator de kkt renault.
    0 0
  • luxxxien
    frumusica
    Mercedes a scos CLS...La mult timp dupa a venit si VW cu Passat CC...Si care-i problema...E sedan toata ziua cu o linie pronuntat sportiva, putin bruta ca aspect (ceea ce nu e rau) care arata foarte bine...Bravo celor de la VW care au curaj sa intre pe segmentul asta de nisa "inventat" de Mercedes, dar poate ca ar fi bine sa privim catre modelele americane ale sfarsitului de secol XX si inceputului de secol XXI care in afara de gabarit au linii laterale cel putin asemanatoare...Din ciclul Regele este mort, traiasca regele! asteptam ca si Dacia sa atace vreun segment de nisa... Cu foarte foarte foarte multa rabdare poate ca o sa prindem si vremea aia cu stranepotii in brate...
    0 0
  • andrei
    nu imi place passat
    in general nu imi place passatu ....dar pot sa zic k asta e superb ...bv VW are cateva elementa de CLS dar pot sa zic k arata mai bine
    0 0
  • Va mama noastra de romani idioti
    Ma unii dintre voi sunteti in aer, nu aveti treaba ... se gasesc taranii care isi cumpara bmw-uri mertzanuri si alte cele cu 2000 de euro de la ei si se dau cunoscatori... eu nu stiu cum de aveti tupeu sa deschideti gura si sa comentati ca ala o facut nu stiu ce .... cata traditie are vw ? si bmw ? si mercedes ? credeti ca au ajuns nemtii sa copie unu de la altu ? halal credeti ca aia au 2 clase ca voi care deseneaza cu cariocile pe blocuri ? halal ... dar deh romanu e pui de jmecher ... felicitari pentru cei care au postat intradevar la subiect si nu au batut campii iar in legatura cu stirea ... foarte tare masina... pana acu tindeam spre golf GTI dar fiint fapt-ul ca passat-ul era ceva mai clasic ... acum tind spre passat cc ....
    0 0
  • la mine
    peugeot 607 sau SLR???
    Numai mie mi se pare ca aduce cu 607? ... si cu slr??? hm... probabil ca acest tip de aerodinamica este acum un trand? interesant...
    0 0
  • superb
    daca asea va arata masina de serie ... O VREAU!! superba .. :D .. si pana la urma toate masinile seamana intre ele .. vw a reusit cu modelu asta sa ia ce e mai bun de la altele si lea pus intr-o singura masina :) ce e rau in asta ?
    0 0
  • greu..
    Parca ar mai conta cu ce aduce! Cate penibilitate1Se va vinde, si sa vedeti cum se va vinde. Avnand in vedere ca e o masina pseudo-premium, nu premium in adevaratul sens al cuvantului va avea si un pret de pseudo-premium, asta inseamna ca si-o vor permite mai multi. Platforma tehnica e de Passat Sedan, motorizarile cam tot pe acolo, doar cateva tehnologii inovatoare. Si cam atat. Costurile nu se vor umfla exagerat si masina asta va umple strazile. Are un alt aer in comparatie cu banalul Passat, exprima ceva mai mult. Si de degeaba carcotiti pe tema asta, BMW inca nu s-a bagat pe segmentul asta si e premium - dar urmeaza, Audi inca nu are treaba- sigur va avea, iar Mercedes a dat lovitura atunci pe segmentul de lux cu CLS. Cei de la VW sunt cat se poate de inspirati, nici nu se putea mai bine...platforma de Passat deci costuri mai mici, pret mai accesibil comparativ cu Mercedes-ul si deja prinde. Fiti sinceri, cati dintre voi nu ati vrea masina asta in garaj sau in fata blocului, nu e lux, dar exprima ceva!Si nu, nu sunt fan VW, sunt fan al japonezelor din varii motive. Insa modelul cu pricina m-a impresionat placut. Stima!
    0 0
  • Cristi
    E frumos, dar nu e coupe. E sedan.
    0 0
  • alex malcea
    =))
    passat coupe... =)) asta e passatu de 2008-2009.
    0 0
  • adevaraciune
    orice ar zice lumea acest vw e superb. si e vw = fiabil, TDI, V6, 4motion, impunere, lux.........
    0 0
  • alex malcea
    Rectific
    Four-door coupé a sedan with classic coupé-like proportions. The designation was first applied to a low-roof model of the Rover P5 from 1962 until 1973, but was revived as recently as 2004 by the Mercedes-Benz CLS.
    0 0
  • olimpiu
    ww
    m-ai misto este passatul meu de 2,0 ,asta nu este coupe,e vrajala.
    0 0
  • Passat
    Superba masina!! Sunt multi care isi vor roade unghiile acum :)) Iar actualul passat nu este cum au zis unii un ic esec, ci dumpotriva, o arata vanzarile! :)
    0 0
  • insane
    inca o copie..
    sa ne intzelegem.. 1.CC inseamna coupe cabrio.. deci nu e niciuna din ele.. 2. e o copie a unei alte masini.. CLS.. what's the point?! care'i scopul acestei masini.. cand o marca mai introduce o masina pe piatza nu face o copie a altor masini.. 3.portbagajul.. 75% renault laguna.. 4. ca motorizari.. e varza.. doar cel FSI ar fi ceva de el k in rest nu sunt motoare pt o masina deja mai mare k passatul.. care la motorizari e DEGEABA (cine a condus modelul nou stie) si VW la motoarele de pe passat lasa de dorit.. motoarele de 2.0L consuma ule aproape la fel cum consuma motrina6. pozele e clar k sunt facute pe calculator.. in final ce pot sa spun poate e o varianta a unui facelift al passat'ului k ar fi timpul.. dar in mod sigur nu e o masina "noua" care or sa o produca pt a fi "rival" CLS'ului.. VW rival Mercedes.. never ever.. NU MAI DATI STIRI DE ASTEA INVENTATE !!!
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    Da a noua SUPERB
    si ... o sa se bata cu CLSu' ? =)) sa moara ei ? =)) nu o sa ajunga niciodata la nivelul lui :)) ...
    0 0
  • Nota 1 pentru cei care copiaza
    N-are nimic original. Cand va vad pe toti ce extaziati sunteti de producatorul asta de cacao care in afara de vechiile beetle si scirocco n-a fost niciodata in stare sa scoata o masina frumoasa si fiabila....
    0 0
  • i zi tu gelule!
    I zi tu nea gelu care e un producator de masini bun, si vw e de cacao in comparatie cu el.Hai sa auzim!
    0 0
  • )(
    masina asta este doar un CLS mai urat.adevarat: masina poporului.am vazut oameni care urca vw langa mercedes si bmw dar din nefericire drumul este lung.
    0 0
  • sasas
    foarte tare frate! e geniala!
    0 0
  • coupe in 4 usi
    sunteti varza
    sunteti varza cu totii care ziceti ca nu exista coupe in 4 usi, mai puneti mana pe google ala si mai cautati.http://en.wikipedia.org/wiki/Coupecitat de acoloFour-door coupé a sedan with classic coupé-like proportions. The designation was first applied to a low-roof model of the Rover P5 from 1962 until 1973, but was revived as recently as 2004 by the Mercedes-Benz CLS.
    0 0
  • Bravo e superba tineti-o tot asa ca o sa ajungeti deparet. Felicitari VW ramine tot VW
    0 0
  • robby_g
    607?
    poate nu ma pricet indeajuns la masini..dar mi se pare k asta seamana cu 607.. nu?
    0 0
  • pai nu te prea pricepi. nu seamana deloc cu 607. si nu mai scoateti aberatii de genul ca va inlocui phaetonul. cum puteti spune asaceva? phaetonul este de clasa mai mare decat passatul. acesta este o varianta coupe a passatului. va legati ca ii zice coupe, dar ca are 4 usi. si cls tot 4 usi are.
    0 0
  • masina de mitocani
    cred ca masina asta lexuso-bmwo-toyoto-vw-acurao se va vinde la noi mai bine ca in Germania; creca mitocanii cu Santa Fe balosesc deja dupa ea si deja au dat avansul. groaznic!!! o fi buna - o fi proasta - dar e inca un magnet pentru mitocani. groaznic !!!
    0 0
  • oaspetele
    nenea gelu
    naspa VW-eu, nu-i asa ?toti cei care-l lauda sint niste ignoranti cretini. doar voi detineti adevarul vizavi de estetica auto.
    0 0
  • Pt necunoscatori
    Aceasta masina este in clasa coupe-urilor, mai documentati-va si apoi sa va spuneti parerea.Exista dictionare auto in care se precizeaza chiar si termenul de coupe.Eu zic ca marea majoritate a celor care isi dau cu parerea aici sunt pitici de liceu care habar nu au ce inseamna "autovehicul".
    0 0
  • integrale_awd
    vw
    o prostie.nu numai ca nu au nici un coupe in gama dar cand lanseaza unul il lanseaza cu 4 usi pt ca ei sunt mai "speciali". coupe-ul nu e facut sa fie practic asa ca vw ar trebui sa se limiteze la facut masini care sa miste masele. a...da...si e suparata bunica pt lemul furat de la recamierul ei
    0 0
  • coupe ?
    Nu contest forma si frumusetea ei superioara modelului precedent, dar pur si simplu ... nu se intelege in totalitate termenul de COUPE ! E valabil si pt. Mercedes CLS. Oamenii astia nu fac nimic altceva decat sa POCEASCA definitia coupe-ului. Puteau sa-i gaseasca alt nume ... da' in nici-un caz nu vad rostu' COUPE-ului, in calitate de simplu cuvant, in denumirea acestui model de Passat. Puteau sa-i spuna "the new passat" ... sau orice altceva ... si ramaneam la prima mea impresie despre acest model : foarte frumos. Si-atat. Da' au tinut ei sa dea cu bata-n balta ... si sa-i spuna .. "coupe" ...
    0 0
  • In legatura cu masina asta..
    ma rog..e frumoasa..dar nu e coupe .. deloce un pasat redesenat putin prin fatza si putin pe la spate..mai cocoshat defapt
    0 0
  • CC
    Aduce mai mult cu Laguna sau Mondeo cu hayon decat cu CLS... Cre'ca s-or speriat rau aia de la Mercedes...
    0 0
  • ramdac
    numai unul
    parerea mea..asta trebuia sa fie primul passat de la inceput...nu sa il fii scos pe piatza pe asta de acuma din care se trage CC-ul...cine se mai uita la arhiprezentul passat fara CC in coada.
    0 0
  • insane
    CC
    CC = Coupe Cabriola CLS nu a fost niciodata vorba de Coupe daramite si Cabrio; Unde arata asta a Cabrio? realizatzi ce aberatzii scrietzi? pare asta a DECAPOTABILA?
    0 0
  • marius :)
    supeeeeeeeeeeeeeer....
    face fatza cu succes unui CLS...nu ma indoiesc de asta ...e cea mai aratoasa masina din brandu` VAG :)
    0 0
  • mercedes
    asta seamna cu mercedes toata ziua mai putin farurile si stopurile ..cred ca au angajat un desenator chinez.
    0 0
  • WAW
    groaznic de frumoasa.....
    0 0
  • m3lcool
    :))
    asta nu pare a passat, ci mai degraba a noul vw phaeton
    0 0
  • pacuraru
    foarte tare masina
    e superba arata impunator sportiv si elegant,asa zic si eu era bine ca asta sa fie noul passat ca cel din care se trage la design e unmpic cam...oricum masini bune si coupeu asta chiar e de centaur
    0 0
  • Concluzii la prima vedere
    1.Repeta esecul Phaeton-ului,aparent nu s-au invatat minte .(vw should really stick to the "peoples car").2.Si imi aduce aminte de acea hidosenie automobilistica pe nume A3 "SportBack" (un semi-break + semi-sport) in traducere nici break nici sport.Ca incheiere, respectele mele pentru aceasta marca ca imi inspira un marketing de taraba(skoda)/prostit pe fata(da ma refer la anumite frane ceramice,regretatul v10 de la lambo,"hai sa taiem un motor in 2 si sa vedem ce iese", hai sa punem un portbagaj unui golf ;))/design nebanuit (a se vedea golf-ul) si lista poate continua. Dar however respectele mele pentru TFSI.
    0 0
  • beton
    O sa plece de la 21000E si o sa apara la inceputul verii in romania.Viitoarea mea masina( sper)
    0 0
  • maryan
    hai k crima de masina la clasa medie
    bah si voi care va apasa pretentiile..si care lasa-ti comm uri de nimic,in caltea nu mai lasa,,masina ii super faina cu un design atractiv si foarte fiabila...Frumos fata de passatul de pe strazi este o diferenta..felicitari celor de la passat..se stie cumva pretul standart?? m-ar interesa in vara una k aceasta..!!
    0 0
  • bai fraieri k logan ce va dati voi k parerea....stati linistiti k arata prea bine....vw k firma nu se kompara k merc sau audi dar aici au fakut treaba buna....arata f bine.....asa k puneti-va o folie mai neagra p masina voastra d logan sa nu-l vedeti kand va da mucu si trece p langa voi...
    0 0
  • zzzzzzzzzz
    hm
    Arata bine rau, zic eu..
    0 0
  • pascale
    superrr
    Am intrebat azi la Porsche de pret(in ideea unui buyback) si este undeva pe la 30.000. Masina v-a fi disponibila din luna iulie, din pacate. As fi luat-o azi. Arata super!
    0 0
  • egroeg
    supeeeeeeeeeeeeeer....
    ce pret o avea ?
    0 0
  • frumoasa rau de tot
    Ar trebuie sa comenteze cei care au intr-adevar MASINI in garaj. Felicitari VW!!! Super masina.
    0 0
  • idiotisch
    cc=coupe comfort, nici pe departe coupe convertible, cum pretind toti "inteligentii" de pe forumurile din Romania
    0 0
  • Alex Mararu
    Passat CC
    Comentariile "contra" sant rautaciose.Este omasina care se adreseaza unei categorii sociale si a unui mod de viata si cu siguranta un pas inainte prin design,dotari,functionalitate.Carcotasii au la dispozitie si alte marci.Care e perfecta ?
    0 0
  • BUSTER
    PENTRU INVIDIOSI....
    "inca o copie..
    de insane (14.01.2008, 12:45)"
    Bai baietel, daca te-ai fi informat putin, inainte sa scrii, ti-ai fi dat seama, daca ai capacitatea necesara, ca noile motoarele diesel sunt UN PIC schimbate(tehnologie COMMAN-RAIL). Ca aspect, nu mai discut pt ca toata lumea a observat un mare progres. Ce pot sa mai spun despre noul model este faptul ca in realitate arata mult mai bine decat in asa zisele poze facute pe calculator(probabil ca erau virusate calculatoarele!!!!). Interiorul este pur si simplu superb, iar pozitia de condus este sport. Cine nu ma crede sau nu au o parere buna despre aceasta MASINA, sa se duca la cel mai apropia show-room VW si sa se convinga. Eu ii inteleg pe cei care isi baga unghia-n gat ca nu-si permit decat logan sau cel mult noul cosciug sandero, dar chiar sa spui ca noul Passat este varza depaseste orice limite a bunului simt.
    P.S. "D-le insane" tu ce masina ai (cu toate ca nu cred ca ai 18 ani) sau daca ai putea sa-ti cumperi, ce ti-ai achizitiona?
    0 0
  • ciorba
    caty bani este noul passat cc bai fratilor/fuul?yd meu dan_matei07..plssss vreau neeaparat
    0 0
  • VW CLS ...
    Mai bine-l denumeau VW CLS ca este o copie fidela a Mercedes CLS. Spate, lateral, totul!

    Insa arata bestial!
    0 0
  • ??
    de knd masinile coupe au 4 usi???
    0 0
  • ....
    frate, m-am saturat de atatia nimeni in drum care nu aduc argumente concludente in ceea ce priveste o masina, ba seama, ba aduce a nu stiu cum, ba e prea mare etc. sa va zic un lucru pe care nu-l stiti sau pe care va face-ti ca nu-l stiti : toate masinile seamana intrele ele ( audi, bmw, mercedes etc. ) ce conteaza ca seamana, la cate masini se produc la ora actuala, este imposibil sa faci o masina sa nu semene cu altele, nu mai vorbiti prostii, consumati curent degeaba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru