OFICIAL: Volvo lansează V60 Plug-in Hybrid, cu consum de 1.9 l/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.10.2011
În 2012 Volvo va lansa pe piaţa europeană o versiune diesel-hibrid, alimentată la priză, a actualului V60. Modelul va avea un consum de 1.9 litri şi va promite performanţe demne de invidiat.

Esential

1200 de kilometri este autonomia pe care o promite Volvo.
70 de cai putere oferă motorul electric al modelului V60 Plug-in Hybrid.

Volvo a publicat astăzi un comunicat oficial în care anunţă data lansării versiunii hibride, alimentate la priză, a actualului V60. Botezat V60 Plug-in Hybrid, modelul ecologic a fost prezentat sub formă de concept anul acesta, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Se pare că primirea bună şi reacţiile pozitive i-au determinat pe oficialii Volvo să aprobe rapid producţia de serie a modelului şi lansarea sa pe piaţă încă de anul viitor.

V60 Plug-in Hybrid este de fapt un diesel-hibrid, propulsat de un ansamblu care include: motorul diesel de 2.4 litri 215 cai şi 440 de Nm, deja familiar fanilor, alături de o unitate electrică de 70 de cai şi 200 de Nm. Sistemul hibrid emite doar 49 de g/km în ciclu combinat, o valoare care va convinge cu siguranţă adepţii protejării mediului înconjurător. Consumul, calculat în mod de rulare combinat, este de numai 1.9 litri, iar autonomia pe care o garantează Volvo este de 1200 de kilometri.

Volvo va oferi trei moduri de rulare distincte: Pure (permite doar funcţionarea motorului electric), Hybrid şi Power.

După cum o sugerează şi numele, modul Power va fi cel care exploatează la maxim resursele ambelor propulsoare, garantându-i lui V60 o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 6.9 secunde.

Stefan Jacoby, şeful Volvo, a declarat că "un aspect important al proiectului a fost acela de a păstra plăcerea de a conduce şi înaltul nivel de siguranţă al V60-ului actual. Pe lângă toate acestea s-a încercat reducerea emisiilor până la o valoare pe care nu o credeam posibilă la început."

La realizarea acestui proiect a muncit şi o echipă de tehnicieni specializaţi în acustică. Aceştia au dezvoltat şi experimentat un sistem capabil să redea uniform şi mereu identic zgomotul motorului, indiferent de modul în care rulează maşina.

via | Volvo

Comentarii (2)

  • Asa arata viitorul ! La 6.2 Ron/L de benzina??!!!
    Incepem sa o luam pe drumul cel bun...
    16 0
  • :)
    Asta da evolutie,nu opelul ala care consuma 7 litri la suta de km,cica hibrid.

    Abia astept sa scoata pe piata modelul asta.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru