Peugeot pregăteşte 601, un sedan coupe, urmaş al vechiului 607

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.02.2011
Peugeot va dezvolta pe platforma actualului 508 o berlină coupe, capabilă să depăşească în popularitate vechiul 607. Numele său ar putea fi 601.

Peugeot îşi pune toate speranţele în noua generaţie a modelului 508, urmaşul lui 407, drept pentru care încearcă să exploateze la maxim platforma pe care acesta a fost dezvăluit. Pe lângă derivatele de caroserie sedan şi break, Peugeot va lansa la Frankfurt şi o variantă cu o gardă la sol ceva mai mare, a modelului 508 SW, botezată Outdoor.

Chiar şi aşa, soluţiile de utilizare a platformei nu se vor opri aici. Potrivit germanilor de la AutoBild, Peugeot are în plan şi elaborarea unui sedan coupe de clasă mare, poziţionat deasupra lui 508, văzut de unii ca un potenţial succesor al răposatului 607. Primele informaţii vorbesc despre un indicativ numeric relativ ciudat, nefiind vorba de o continuitate, 608, ci de un nou început 601.

Noua berlină cu linii coupe va prelua arhitectura lui 508 şi, bineînţeles, motorizările de top ale modelului de clasă medie. Oferta de propulsoare va include şi dieselul V6 HDi de 3.0 litri, dezvoltat de PSA împreună cu cei de la Jaguar-Land Rover.

Nu va lipsi nici unitatea pe benzină de 1.6 litri şi 200 de cai putere

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Cred ca este vorba de un concurent pentru Passat CC, pentru ca Peugeot a anuntat ca 607n nu va avea un urmas.
    Varianta cu Passat CC mi se pare cea mai plauzibila pentru ca este un segment in care putini sunt prezenti. Deci sansele de vanzari bune sunt mai mari pentru un astfel de model decat pentru un inlocuitor direct al lui 607.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru