Poliţia Rutieră a primit un nou Mitsubishi Lancer Evolution

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.08.2010
După ce anul trecut au patrulat pe autostrăzi la volanul unui Lancer Evolution cu transmisie manuală, poliţiştii de la brigada rutieră vor avea la dispoziţie acum un exemplar cu transmisie automată.

Divizia Autostrăzi a Poliţiei Rutiere va avea la dispoziţie în următoarea perioadă un exemplar Mitsubishi Lancer Evo cu transmisie automată care va ajuta organele legii în activitatea lor de pe Autostrada Soarelui. Colaborarea dintre M Car Trading, importatorul oficial al mărcii Mitsubishi în România, şi Poliţia Română intră astfel în al doilea an, 2009 marcând debutul unui Lancer Evo cu transmisie manuală în rolul de maşină de poliţie.

Exemplarul care a intrat în posesia poliţiştilor în cursul zilei de astăzi dispune de un motor turbo de 2.0 litri şi 295 CP, cutia cu dublu ambreiaj TC-SST (Twin-Clutch Sport Shift Transmission) permiţând trei moduri de rulare şi fiind apelabilă prin intermediul padelelor din spatele volanului. Evident, maşina este complet echipată şi dispune de toate sistemele necesare unui echipaj al Poliţiei Rutiere.

Mitsubishi Lancer Evolution 2.0T TC-SST atinge o viteză maximă de 242 km/h, iar acceleraţia 0-100 are loc în 6.3 secunde, cu 0.9 secunde mai lent decât în cazul versiunii cu transmisie manuală. Consumul mixt anunţat de producător este de 10.5 litri/100 km.

via | Mitsubishi

Comentarii (49)

  • asa da
    ei asa mai vii de aks:) pacat ca e doar 1:(
    18 9
  • Pacat de masina ca nu are pe unde merge la ce poate
    13 2
  • policEvo
    Ce frumos e! Abia asteapta romanasii sa il forjeze.
    9 1
  • s
    Vai cat de tare arata!
    16 4
  • benzina?
    Sunt curios daca vor avea bani de benzina?!
    12 9
  • Alex Radoi
    Rusinos...
    Doar 6.3s pana la suta??? Incredibil de slab si mai ales surprinzator faptul ca accelereaza MULT mai prost automata cu dublu ambreiaj decat manuala. E clar, Mitsubishi mai au multe de invatat la capitolul cutii automate. Ar trebui sa ia lectii de la VW. DSG-ul "bate manuala". Nu inteleg de ce ar cumpara cineva un EVO cu dotarea asta stupida care ii taie performantele.
    9 20
  • hai railor!!!
    HAI RAILOR,LAUDATIVA CARE L INTRECETI CU RACHETELE VOASTRE
    12 4
  • bogdan
    strazi
    sunt tare curios pe ce sectoare de drum o sa patruleze cu evo asta , sa vedem cum o suporte soferii de logan suspensiile la masinaria asta ;) e supper, va zic deoarece am condus si eu una asemanatoare si pe drum denivelat e moarte curata iar pe asfalt drept e o bestieeeeeeee . noroc. app are si radar pe ea? sau e la misto doar pentru patrula ?:))
    6 0
  • asta da masina de politie
    decat 70.000 de euro pe un logan de politie "complet echipat" mai bine 70.000euro pe un lancer evo de politie.
    30 0
  • Coruptia rutiera a primit un lancer....
    26 3
  • afara-i vopsit gardu si-nautru leopardu'
    ha acum cind ne pregatim de iarna si sezonul se-ncheie???mai stiu niste idioti care acum se apuca de ''decopertat''strazile...a venit vtremea rea si la munte cind se pune nu tine decit vre-o 6-7 luni ..nici nu vreu sa-mi imaginez cum va fi la iarna
    8 0
  • mda...
    sunt curios pentru ce le trebuie...sau daca stiu sa il conduca!:))
    10 3
  • nu multi par sa fii inteles ca e vorba de o actiune de marketing. Evident ca s-a gasit un creier plat sa aduca vorba de loganul de 70.000Eu dar ce sa-i faci, o tara de afafici si de refulati cu acces la net.

    In alta ordine de idei pe A3 n-am vazut picior de politist cu toate ca se mergea lejer cu peste 160.
    8 8
  • Florin
    ce gluma buna
    uitati-va bine la nr. de inmatriculare , ptr ca numai in poza asta o sa-l vedeti :))))))))
    1 4
  • Utilitate
    Doar pe A2 daca ar patrula si ar da amenzi si tot s-ar justifica investitia intr-o asemenea "jucarie"...
    6 3
  • Tiesto
    Siguranta si incredere .....
    2 6
  • danyut
    benzina
    Degeaba au daca nu au bani de benzina pt el, o sa stea in garaj precum pasaturile V6.
    O sa-l scoata la lumina doar la parade sa se dea ciumeciii cu el : ))
    10 1
  • polismenu
    super masina, dar cand vad uniformele alea de militieni facute de firma vre-unui general care are niste sfori...:)))
    sa nu mai zic de burtile alea si fetele alea de "duri" pana le scapi o "hartie".......
    imi inspira numai siguranta si incredere
    14 2
  • :)
    un rahat pe bat,
    degeaba au cu ce daca nu cu cine si pe unde, adica au cu ce sa mearga dau n-au pe unde si se cearta militienii ca care sa-i faca rodaju, asta-i ROMania sau mai bine zis Tigania.
    6 2
  • Desi manuala era mai performanta, sefii din politie au realizat ca nici unul din subalternii lor nu stie sa conduca asa ceva, asa ca anul asta au cerut una automata, mai inceata dar mult mai usor de utilizat :))
    Ce rau sunt
    13 1
  • Florin
    asa! :)))
    @Rio, BRAVO, ai zis-o!corect! :))))))))))))))) esti realist, nu rau :))
    5 0
  • salut
    Fratilor tara arde iar voua va arde de facut comentarii de tot rahatul. Aia burtosi si cu uniforme de militieni va apara fundul. Cand se iveste o problema, repede sunati la "militieni" sa vina sa va rezolve problemele. In fata monitoarelor toti sunteti zmei si inteligenti, pacat ca nu va folositi inteligenta in scop creativ. Desteptati-va si invatati sa priviti lucrurile in ansamblu nu in cazuri particulare... Dar totusi sa nu uitam ca este un site cu profil automobilistic, nu unul de facut pamflete pe spatele altora. Era un proverb : "Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acri". Sanatate va doresc
    14 8
  • da de unde
    daaaa... multe probleme "rezolva" militienii, se vede ca nu ai avut nevoie...... mai bine te lasi pagubas decat sa ai nevoie de politia romana....
    4 2
  • @unu
    frate ca unul patit iti zic eu ca ai dreptate cam in proportie de 10%...tocmai ma apucasem sa-ti scriu ultima ''patanie'' cu politia romana,dar sint f. relaxat aici in fata monitorului si nu vreau sa ma mai enervez...dar daca o sa insisti!!!....esti politist!!????!!
    4 3
  • politia romana
    .. cred ca politistii nostri nici macar nu stiu ce face fiecare buton :)))
    5 1
  • niste boi
    bah cum dreacu toti aveti patanii? eu conduc de atata timp si nu am avut. knd am gresit am platit fara comentarii. si dak baiatu' asta e politist care e treaba? poate da... ar trebuie sa munceasca exact cu kt e platit. sti cu cat???!!!
    3 1
  • niste boi
    aaa si smekerii aia kre intreaba dak stiu militienii sa conduca au makr permis?
    au conus si ei ceva mai bun de dacie? pai d-aia aveti patanii cu militienii k sunteti zmei,nu stiti sa conduceti , sunteti daltonisti, nu vedeti un inicator, sunteti un pericol pt strada sau pur si simplu aveti permis de la pitesti ;)
    4 0
  • `
    cum a spus cineva mai sus.. decat 70000 euro pe un logan, mai bine 70000 de un deasta
    1 0
  • polismenu
    @unul
    bey amicule...cred ca tu nu traiesti in romania
    pt fata ta de cunoscator intr-ale politiei romane
    la mine a venit poilitia sa "rezolve " problema unuia cu bani care a intrat in masina sotiei
    Repet "sa rezolve" daca pricepi ce vreau sa spun.Adica sa nu se lase cu proces ca treaba a fost urata rau...dar omu era "tiparit bine de cine trebuia"
    Asa ca posteaza in alta parta daca nu stii cu ce se ocupa cei care "cica ne dau incredere si siguranta"
    3 1
  • danyut
    politisti
    Doar 10 % dintre poltisti isi mai fac traba cum trebuie, aia mai tinerei in special, restul ciubucariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii burtosiiiiiiiiiiiii.
    Parerea mea, doar traim in Romania
    3 1
  • acelasi unu
    revin
    chiar daca as fi politist nu e problema voastra. ma dispera faptul ca toti aveti patanii cu "militienii". eu cand am avut am platit pe buna dreptate. nu stiu cum de se intampla dar cred ca pt cei cu probleme, se mai uita si la fata omului. nu uitati ca treaba se face. ce vedeti la tv sunt si umflaturi. va doresc sa va opreasca in trafic cei ca mine si mai vorbim. "Omul se mai uita si la fata omului." Ms mult pt aparare "niste boi". Noroace
    2 1
  • acelasi unu
    revin 2
    daca tot aveti atatea de reprosat la adresa militienilor, de ce nu le ziceti in fata? De ce nu ii opriti pe strada sa ii blagosloviti asa cum o faceti aici? invatati sa va adoptati o conduita civica adecvata si ve-ti vedea ca nu are nimeni nimic cu voi "cei cu probleme".
    2 0
  • Hmm
    Daca o sa il intretina cum au intretinut si Leon-ul Cupra dat de PBV..
    L-au avut in teste vreo 2 luni si cand l-au predat inapoi interiorul era intr-o stare deplorabila, bancheta murdara de ulei, scaunele si prelungirea consolei arse de tigara, fetele de usi murdare si ele, vreo 2 plastice rupte...
    1 0
  • Gospodaru
    uaaaaa
    Pe motociclisti tot n-au cum sa ii prinda ... ah ce imi place :X
    3 0
  • Nelutu
    haha
    La cel cu transmisie manuala i-au stricat ambreaju de nu se mai risca cei de la mitshubishi?:))
    2 0
  • to(n)tii
    ...
    asti care au probleme cu "militia" sunteti cei care au o masina "ghermana", asculta ceva de genul "sunt barosan.........; am dusmani....." etc., nu stiti ce reprezinta indicatoarele, semnalele si marcajele rutiere
    daca stiti sa tineti volanul in mana si aveti ceva CP sunteti regiiiiiii soselelor
    va inselati amarnic, afara daca faceti asa ceva sunteti la mititica, sau sunte obisnuiti cu asa ceva, nimeni nu se ia de tine daca respecti regulile de circulatie, dar voi nu respectati pe nimeni, nici regulile de circulatie si nici pe ceilanti participanti la trafic, dar cred ca nici pe voi.
    NU IAU APARAREA NIMANUI, pt. ca "militieni" mai au de lucrat la conduita de politist
    2 0
  • hi hi
    h hi hi astia care nu prea credeti in patanii,banuiesc ca va scoateti masina duminca si eventual la cumparaturi de revelion...e bine si asa nu incurcati circulatia care si asa-i un calvar ,iar asigurarile isi mai scot banul pe spatele vostru...sa fim seriosi!!!...si pe @unu il intrebam la modul serios daca-i politist(si eu daca as fifost politist mi-as apara breasla...nu vad nici o rusine in a fi politist!!!..a,ca eu nu-i inghit indiferent de culoare,marime,lungime,sex aia-i altceva...nci pe mine nu ma inghit multi)
    1 1
  • ps
    apropo posed o ''frantuzeasca''
    0 1
  • acelasi unu
    revin 3
    pt ccp.... cei care nu au patanii au o conduita adecvata in trafic. iti zic din proprie experienta. conduc cred ca mult mai mult ca alti participanti la trafic, si iti zic ca nu am avut patanii. si apropo, de ce nu te inghit multi? inseamna ca dai dovada de un comportament neadecvat, altfel nu imi pot explica. noroace
    0 0
  • Lucian
    .....
    Slabut.Cu masinacare o am nu are ce sa-mi faca politia cu EVO lor,doar cu elicopteru ma pot prinde.Am si eu un Audi RS6 Avant 5.0 de 580CP care prinde 100 in 4.6 sec.Multumesc pentru atentia acordata
    1 6
  • bogdan
    Evo
    Excelenta initiativa, la grupul VW performantele astea ar fi cred mai mult decat dublu ca pret. Hm... si am vazut pe aici niste comentarii referitoare la perfomante slabe, ce sa zic, oameni care habar nu au ce vorbesc. Probabil nu s-au urcat in viata lor intr-o masina cu peste 90 de cai sub capota.
    Du-te inainte si fa un drive test macar si dupa aia baga-te in seama pe aici !
    2 0
  • @unu
    las-o moarta!chestia cu ingititul se referea la alte aspecte ale vietii...oricum n-ai inteles mai nimic din ce-am vrut sa zic!!!la multi km!!
    1 1
  • pt. ccp
    asa crezi tu,
    te inseli amarnic, inseamna sa fii responsabil in trafic, respectarea celorlanti participanti in trafic, daca ai auzit asa ceva, asta nu inseamna sa conduci doar duminca .......,
    VOI daca aveti vw, audi sau bmw chiar si frantuze sunteti cei mai si cei mai, NU este adevarat, toti suntem participanti la trafic, toti vrem sa ajungem la destinatie cu bine
    Daca avem soselele aceste nu suntem noi vinovati, sau "militieni", ei "aplica" (sau se prefac dupa spusele unora) lege pe aceste sosele, nu ei le fac sosele, credeti ca voi ati fi atfel daca erati militieni!!!!!!!!!!!!!????????????, unul nu cred si lasati-ma cu genu "daca eram eu facem si taceam....." sunt exact ca voii, "militieni".
    2 0
  • @Lucian
    Nici pe mine nu ma prind. Am un Mitsubishi Lancer Evo VIII FQ400. ia 100 in 3.5s, deci sunt mult mai rapid si decat tine. Si nu am motor decat de 2.0L Turbo :))
    2 0
  • 2.00
    eu ce sa mai zic honda cbr 1000 rr cu un mic turba pe ea, ma p.s pe el de mitsubishi, si audi RS6
    0 1
  • @bibi
    Si daca iei o groapa sau o bordura magica pe A1 aterizezi in Polonia :))
    3 0
  • pt rio
    8F78
    daca nu casti ochisori, nu vezi graopita, despere bordura....... pe A1 nu cred ca sunt
    0 0
  • tot io
    :)))
    Cand o sa consume mitsubishi ala 10 l la suta de km o sa merg in curu' gol pe bicicleta!
    0 0
  • Crocopter
    in general...
    1. Masina este foarte potenta, despre asta nu prea mai avem ce comenta. De asemenea, ca exista altele mult mai potente, nici aici nu prea avem ce comenta, este un adevar relativ simplu de demonstrat.

    2. Ca nu sunt in stare politistii sa o conduca la adevarata ei valoare, asta este alta mancare de peste. Pe de alta parte insa, nu sunt multi soferi in general care ar putea sa scoata tot din masina asta. Iar aici nu ma refer la prea bine cunoscutul stil de condus romanesc: tine-te tare de volan si da-i blana in speranta ca totul va decurge conform rugaciunilor. Evo este o masina complexa, ale caror caracteristici nu inseamna doar putinele secunde pana la suta sau sutele de cai putere.

    3. Patanii cu politisti....as putea scrie o carte. Pe bune, vorbesc serios! Chiar as putea scrie o carte despre incultura, incompetenta, ignoranta si reavointa acestei subspecii de romani. Ni se aduce aminte la tot pasul sa nu generalizam. Este insa foarte greu sa mentinem un punct de vedere obiectiv atata timp cat majoritatea politistilor cu care am avut de a face direct sau indirect, m-au dezamagit profund (atat ca intelect cat si ca pregatire si material uman in general). Nu sunt un rege al soselelor, nu sunt agresiv la volan, nu caut scandal, nu doresc raul nimanui. Dar chiar si asa, incercand sa evit la maxim orice situatie care mi-ar putea provoca neplaceri (de orice natura), nu am cum sa nu ma lovesc de infractorii cu caschete albe. In ultimii ani insa, m-am decis ca este mai inteligent sa-i las sa-si faca numarul si sa-mi fac dreptate pe langa ei. Astfel ca din 2008 pana acum, am contestat fiecare proces verbal primit (iar datorita kilometrilor parcursi zilnic, au fost destule) cu o rata a succesului de 100%.

    Prin urmare, procedura este: lasi "intelectualul" sa te opreasca.

    Il lasi sa-si faca numarul, te prefaci speriat si necunoscator in ale proceselor verbale, apoi refuzi usor iritat oferta de a-l premia cu ceva banuti si-l inviti politicos sa-si mazgaleasca foile cu spor.

    Recuperezi procesul verbal si pana in 15 zile te prezinti cu el la judecatorie.

    Succesul este aproape garantat, atata timp cat iti retii cateva ore din viata ca sa arunci un ochi rapid pe legislatie si proceduri.

    (indiciu: de cele mai multe ori, "desteptii" gresesc la completarea procesului verbal, fapt ce cam anuleaza din start foaia).

    4. Am vazut ca se lauda care mai de care cu ce masini de zeci de mii de euro au. As prefera sa va laudati cu ceva constructiv ce ati facut voi, nu cu ce masini v-au cumparat parintii proletari. Nota bene ca ei nu vor trai o mie de ani, si va veti vedea in situatia disperata de a face si altceva pentru bani (nu doar o rugaminte calda acompaniata de o pereche de ochi uzi). Poate cine stie, va trebui chiar sa munciti - urmeaza si definitia acestui termen: http://dexonline.ro/definitie/munc%C4%83

    5. Pentru politistul care nu este politist dar de fapt ar trebui sa ne dorim (conform spuselor lui) sa fim opriti de politisti ca el. In loc sa-ti aperi atat de vehement fratii care nu-ti aduc nici onoare si nici mandrie, mai bine ti-ai reorienta energia in a-i educa (sau dresa, pe unde este cazul). Decat sa tipi total futil si ridicol pe internet, mai bine i-ai invata sa citeasca....eventual legislatia sau constitutia :) Cine stie, poate dupa le vine oamenilor apetitul si continua cu Capra cu 3 iezi si Scufita Rosie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru