Posesorii de automobile cu motoare de peste 1.6 litri nu vor mai primi ajutoare de încălzire

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.09.2010
Dacă deţineţi un autoturism cu un motor mai mare de 1.6 litri nu veţi mai putea beneficia de ajutoare pentru încălzire.

Guvernul a decis ca persoanele care deţin automobile cu motoare de peste 1.6 litri nu vor mai primi ajutoare de încălzire în sezonul de iarnă 2010-2011. Restricţia se aplică şi persoanelor care deţin un alt imobil în afara celui de domiciliu. Persoanele care depun declaraţii neconforme privind bunurile aflate în proprietate pentru a primi ajutoare de încălzire vor fi sancţionate cu o amendă de până la 5.000 de lei.

În acelaşi timp, plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie în limita căruia sunt acordate ajutoare de încălzire a fost menţinut la 615 lei, împreună cu tranşele de venit luate până în prezent în calcul. Se pare că guvernanţii au descoperit că există suficient de multe persoane care au un venit lunar de maximum 615 lei şi deţin un automobil cu un motor mai mare de 1.6 litri sau au încă un imobil pe lângă cel în care locuiesc. Evaluările preliminare indică faptul că 10% dintre cele 3.2 milioane de familii care beneficiază de ajutoare de încălzire nu vor mai primi aceste subvenţii deoarece încalcă una dintre regulile de mai sus.

Oficialii Guvernului României nu au specificat câţi dintre aceştia deţin un autoturism cu un motor mai mare de 1.6 litri, sau câţi deţin un autoturism. În multe cazuri, este vorba de încălcarea normelor prin deţinerea unui alt imobil, dar există suficiente persoane care deţin un autoturism şi solicită ajutoare la încălzire pe perioada iernii.

Suma pe care o vor economisi guvernanţii prin implementarea acestei măsuri nu a fost nici ea dezvăluită.

Via | Mediafax 

Comentarii (70)

  • Incredibil
    Ce legatura are masina cu subventia la incalzire. Cretini notorii guvernantii astia. O adunatura de idioti mai mare nici ca se putea!
    36 12
  • Romania
    Sunt multe persoane care au masini vechi, cu motoare de 1.8 , 2.0 sau mai mari..... si care pur si simplu nu isi permit altcev.Dar ce sa'i fac, traim in Romania.... orice e posibil:| .... sau poate penibil
    43 4
  • legatura este nivelul financiar al individului care are dar sta si cu mana'ntinsa.

    E clar, "actualii" pot fi incadrati la categoria mafioti si nu se diferentiaza de hotii de buzunare dar pana la urma putina ordine nu strica.
    14 6
  • Niste nesimtiti
    Stau la garsoniera si am un BMW cu motor de 2 litri pt ca iubesc masinile, eu de ce sa nu primesc ajutor de incalzire?! cu ce platesc intretinerea la iarna? Basescu si Boc sunt niste cretini.
    13 26
  • valeriu
    CRED
    cred ca se refera la "HAULES - BAULES " mancati-as
    14 2
  • Propun ca pensionarii sa fie scosi in strada si impuscati, la fel si oamenii saraci si salariile oamenilor din domeniul culturii, invatamantului, medicinei, stiintei si cercetarii sa fie de maxim 100 ron pe luna, impozabil cu 50% evident.

    Toata lumea sa renunte la toate bunurile de valoare in favoarea conducatorilor tarii pentru ca ei sa traiasca mai bine si sa aiba ce fura.

    Trebuie sa scapam odata de saracii astia care nu mai au ce da statului, de naiba....

    P.S. varsta de pensionare sa fie 120 de ani pentru barbati si 119 ani pentru femei ca ele sunt mai sensibile.
    31 3
  • Stanila
    io cu golfu meu de 1.4 nam nicio treaba
    6 15
  • BaditzaEx
    Excelent
    gata cu capsunarii, manelarii,... care si-au luat de prin N tari la 2nd, 3rd, 4th sau chiar 10th mana BMW-uri si alte grozavi de sera si efect dar in schimb.... n-au bani de o gogoasa , gata un pic si cu provincialii care vin in Bucuresti cu cate un harb la 3 - 4 mana , il ambaleaza noaptea in spatele blocului , la garsoniera sau apt cu 2 cam unde mai sta cu alti 2 - 4 tzaranoi dar deh au masini sunt la o facultate ... =))
    buna treaba !
    24 16
  • BaditaEx
    inca ceva
    prin unele legi chiar si proaste , chiar si bune - se educa BOUL NOSTRU, IOBAGUL NOSTRU... si incepe un pic sa se autocunoasca, sa realizeze unde ii este locul si poate cum sa se comporte...
    Aceasta criza, foamete a guvernantilor si incapacitatea acestora de a gasi solutii reale economice, culmea dar poate aduce si lucruri bune.
    11 8
  • @Baditza
    cred ca mai bine de 50% din forta de munca din Bucuresti e din provincie, indiferent de domeniul de activitate.

    Think about it!

    in rest ai dreptate
    16 1
  • De ce au asteptat pina acum ???
    Mai mult ca sigur ca ceea ce voi spune va fi criticat de multi de p'aici.

    Deci, de ce s-a asteptat pina acum sa se ia aceasta decizie ???
    Poate daca se lua din timp (la fel ca multe alte decizii legate de ajutoarele sociale) nu se ajungea aici. Suntem o natie de asistati social. Oare de ce am ajuns aici ? Pentru ca li s-a permis acest lucru tuturor parvenitilor si cersetorilor. Telul multora din aceasta tara nu mai este sa manceasca ca sa aiba, ci sa vada cum poate sa stoarca cat mai mult din stanga si din dreapta cu cat mai putina munca si bataie de cap.

    Spunea cineva mai sus ca sta in garsoniera si are un BMW de 2 litri (pentru ca le "iubeste") si se intreba de ce sa nu primeasca ajutor la incalzire. Bai amice, si mie imi plac masinile si trag ca nebunu 50-60 de ore pe saptamana sa muncesc si statu' imi ia mie o cifra frumusica ca sa-ti plateasca tie benzina la Bamveu'. Cu toate astea nu am BMW de 2 litri, ci o masina pe care mi-am permis-o fara a sta cu mana intinsa.
    22 6
  • BaditzaEx
    scurt si la subiect
    1) esti amarat incat ai nevoie de subventie la caldura ? , pai tati circula cu RATB-ul ,ce masini , ce figuri , daramaite cum vb unul pe aici ca el e colectionar :=)) pai strange frate timbre
    2) nu stai in capitala, dar vi incoa sa faci o facultate sa gasesti un job mai decent ?, pai tati cand te duci ac in week-end ia microbuzul sau trenul, ti-e incomod, ia-ti tati un Logan - 1,4 L sau un Fiat - 1,3 L daca ti neaparat .
    In caz contrar, ramai asa < Capra moare de raie dar tine coada sus >.
    22 7
  • Concluzie
    Aceasta masura ar fi trebuit sa vina mai de demult, ca sa educe marea de romani care s-a obisnuit sa stea cu mana-ntinsa la ajutoarele statului, in conditiile in care nu fac nimic sa-si depaseasca conditia.
    10 4
  • sunteti tare ambalati sa ii spuneti textele astea pensionarului din colt care are un opel senator de 2 litrii din 1970 si ceva pe care l-a cumparat la mana a 4-a in 1992 si merge cu el de 3 ori pe an, dar dupa cum ziceam, ce conteaza ei, pensionarii, sa-i impuscam ca si-au trait viata, nu? Nu mai judecati imediat dupa aparente, ganditi ceva mai in adanc... iobagii aia de care vorbesti mai badita iti vor ambala si masina 1.4 si iti vor pune manele si la aia, asa ca nu ai rezolvat nimic....
    11 2
  • @mircea1380 ,problema ESTE ca BMW-ul ala de 2 litrii poate fi unul din 1980!
    Deci ACEL BMW costa de 3 ori MAI PUTIN decat masina ta pe care ti-ai permiso in anii 2000.

    E aceeasi porcarie ca si la RCA,eu conduc o masina cu motrizare 2L de 133 de CP si platesc mai mult decat unul care conduce un 1,4 turbo care scoate 200 cp.
    De ce nu se plateste la CP? Si ma refer la RCA nu la TAXA de POLUARE!
    16 5
  • BaditzaEx
    @gica
    intr-adevar peste 50% din forta de munca , din Buc provine din provincie, in special < MOLDAVIA>, de ce ?! - pt ca se incurajeaza angajarea , mai ales in posturi cheie ( bune ) a verisoarei, amantei ( stim bine ca printre cele mai BUNE dar si usuratice romance sunt moldovencele ) , fratelui, ... s.a.m.d
    Dar n-am sa incep o polemica gen Muntenia vs Moldova sau Ardeal ci doar ca de ceva ani, Bucurestiul a mai coborat cu 1m-2m si la propriu si la figurat datorita Marii Emigrari dinspre sate , care a inceput de prin '70-'80 pt acest Buletin de Bucuresti , care a ajuns, in cele din urma un Sat , un Orasel ca oricare altul - de Mahala, Tiganie si Mandrie Sifilitica
    9 9
  • BaditzaEx
    @lol
    eu nu am ce sa rezolv, statul tre sa rezolve prin a educa, cizela cat de cat cetateanul, eu nu prea am ce face decat sa-mi iau un ShotGun si unde aud / vad ceva , ce-mi polueaza vazul si auzul ... ;-) Prietenii stiu de ce !
    cat despre pensionarii aceia despre care vorbesti sunt convins ca si-au vandut sau dat la remat automobilul drag, la noi oamenii in varsta abia au ce manca daramite face plinul la rezervor ( nici macar odata la 3 luni ), asta in cazul oamenilor normali, acum nu stiu poate bunicul tau are o Pensie Speciala si-si permite sa-si pastreze Mercedesul din '68 ;-).

    as mai avea o idee , pt CARMACII tarisoarei noastre, dati amenzi pt toti descreieratii care ambaleaza nu stiu ce motoare cu toba sparta, noaptea. amenda pt poluare fonica ca-n California
    7 7
  • @ badita, mah eu cred ca tu ai incredere in politia si politica din Romania ca altfel nu ai vorbi asa... :). Tu ai dreptate pe undeva, dar din cauza ca generalizezi si duci lucrurile la extrem ai numai de pierdut si te indrepti exact spre categoria de care vrei sa scapi, adevarul e intotdeauna undeva la mijloc... :)
    4 1
  • ....mortii ma-tii
    De ce sa nu se spele Boc pe maini ca Pilat din Pont; a facut la fel cu bugetarii;stie cati sunt ,cat castiga si venitul e sigur,de ce sa ia de la bogati ca-si facea dusmani in familie si la partid.Asa si cu asta,de ce sa spui simplu,,cine are X5,X6,Q5,Q7,RANGE ROVER,PORSCHE,M3,M5,MASERATI,BUGATTI etc'' sa plateasca!Nuuuuuuuuuu,ca trebuie sa dea bani Videanu ,Casuneanu si altii.Asa ,rade-l pe un amarat cu Golf 3 de 16-17 ani de 1.8 benzina ca e suspect de bogat. Vorba la Parazitii:,,baga-v-as p...-n gat metru cu metru ...''
    22 0
  • Diferenta dintre ala care are BMW de doi litri din 1980 si eu care am masina din 2010 este ca eu pentru masina mea nu am bagat in buzunarul nimanui pentru asta...

    Oare cand vor incepe romanasii sa se limiteze la cat le e plapuma ?!?!

    Si in fond de unde ideea asta ca toata lumea trebuie sa aibe masina. Mai sunt alternative pina la masina - bicicleta, scuterul, mijloacele de transport in comun. In tarile cu cel mai inalte standarde de viata - Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda - pretul masinilor si constrangerile fiscale sunt cu mult mai mari decat in Romania, iar detinerea unui automobil - daca acesta nu este necesar - nu este un motiv de mandrie nationala.
    8 6
  • @ mircea - fara suparare dar tu compari tari care sunt cu 100 de ani inaintea noastra cu noi.... La taxe si impozite incepem sa ne comparam cu Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda foarte curand, dar la ce altceva ne comaparam cu ei??? La drumuri? la infrastructura? la politica? la mediu? la invatamant? la ce?
    Nici ala care si-a luat bmw din 1992 nu a bagat mana in buzunarul nimanui, numai statul baga mana adanc in buzunarele noastre, dar voi in loc sa fiti furiosi pe el va varsati nervii pe oamenii mai saraci, nu e frumos.
    Alternativa scuterelor si a bicicletelor pentru pensionari si cei cu buzunarul mai strans e perfecta intr-o tara civilizata unde nu poti sa mori odata la 3 secunde folosind genul asta de transport, unde participantii la trafic ii respecta si pe ceilalti.
    11 2
  • poate ca ar fi trebuit mai "cizelata" legea: cei ce au masini noi (sa zicem 2-3 ani vechime) sa nu poata beneficia de ajutoarele de caldura. Dimpotriva, cei ce au masini vechi ACHIZITIONATE (repet, ACHIZITIONATE) de mai bine de 5-6 ani (considerandu-se ca sunt proprietate de familie, iubitori de auto, bla, bla) sa beneficieze de aceste ajutoare. Cred ca s-ar mai cerne" cat de cat situatia si ar deveni ceva mai corecta d.p.d. v social

    @baditza. . . io nu stiu stiu de unde ai datele pe care le fluturi pe aici dar daca e adevarat atunci asta e: bucurestencele sucks si pe langa faptul ca sunt reprezentarea in realitate a vrajitoarei din poveste posibil atunci sa fie si demne de a concura la miss prostie.

    Spor

    PS...migrarea de care vorbesti a inceput din anii '50 si practic zonele urbane au aparut si crescut prin mutarea taranilor de la sat la orase. Posibil ca tu sa provii dintr-o veche familie de oraseni (si/sau bucurestean get beget) ca altfel nu inteleg de unde conceptia usor xenofoba.
    6 4
  • BaditzaEx
    :=)) x 1000
    cate voturi negative am primit, eu mircea 1380 si chiar Stanila care doar a zis ca are un Golf 1,4 :=)), doar pt ca am comentat la un unison ( oarecum ) bine eu poate intr-un mod mai tedentios , faptul ca daca esti intr-adevar intr-o situatie financiara mai precara nu-ti lua masini premium, adica nu mai incercati sa Parveniti mai fratilor sau mai Tzaranilor unii multi dintre voi, dar AIA EE unii dintre voi chiar nu vreti sa cresteti, ramaneti copii mari cu suflete mici...

    p.s. poate am generalizat, imi cer scuze, dar exceptia intareste regula mai ales in ROMANIKA noastra
    in rest pt toti PROVINCIALII SI PROVINCIALELE ( mai ales astia de prin N-E ) PREAFERICITI de 5iar, 3iar sialte cerculeteze de fitze in combinatia fatala cu SALAM LA MAXIM va ofer O ... CU OS !

    best regards !
    6 10
  • @ badita - vezi aici ai dat cu batul in balta si ai dovedit ca nu esti cu nimic mai civilizat decat cei pe care ii critici, nasol... poti avea o parere vorbind frumos, "parerea" mea :p
    8 3
  • mi-a luat-o inainte lol dar voi adauga:

    BaditzaEx, nu vei "pierde" nimic daca itti scoti din nickname sufixul "Ex", dimpotriva. Ar fi. . . asa. . . mai potrivit ;)
    8 2
  • BaditzaEx
    @gica
    legea , mai bine spus imbunatatita - hai sa fim noi insine sa nu mai incercam prin orice mijloc marunt si banal sa iesim mai in evidenta ( popular spus - mai cu MOTZ ) ;-), on topic nu cred, ca ar trebui sa aibe legatura vechimea masinii cu ajutorul dat, nu asta determina caracteristicile situatiei financiare a soferului, ci cilindrea masinii V8 sau 1,6
    1 5
  • FLorin
    Eu stiu personaje cu Touareg la scara care primeau ajutor de incalzire. Vi se pare normal?

    Ajutor de incalzire-este pentru cei care mor de foame nu pentru cei care-si permit masini scumpe.

    E adevarat de ce sa se dea ajutor din banii mei, ai altora care muncesc la cei care nu au venit, care stau acasa? Si astra e o problema nu? Nu-i mai bine in USA, azi director de banca, maine dormi in parc?????
    9 1
  • @all
    Un presedinte american (John F. Kennedy pe numele lui) a spus la un moment dat: ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country (pentru cei mai putin familiarizati cu limba lui Shakespeare: nu va intrebati ceea ce tara poate face pentru voi - intrebati-va ce puteti face voi pentru tara).

    Este adevarat ca actuala conducere a tarii este de toata jena.

    Este adevarat ca masurile aplicate nu fac sa rezolve toate problemele.

    Dar - in conditiile date - de ce sa mai pui si tu presiune pe un sistem deja olog, cerand inca un ajutor de la stat.

    Am vazut ca ati dat ca exemplu oamenii sarmani care au o masina veche si care au nevoie de acest ajutor de la stat.

    Orice masina veche cu motor peste 1600 (deci automat nu-i Dacie 1310/1410) - indiferent de cat de buna ar fi - tot ar consuma niste bani cu intretinerea ei sau cu combustibilii.

    Daca omul tot are acesti bani de bagat in masina, de ce nu i-ar baga in costurile de zi-cu-zi (caldura, apa, electricitate) ?

    Simplu, pentru ca se gaseste statul care sa-i dea !

    De unde ii ia statul ?

    De la mine si de la inca cativa fraieri care-si platesc impozitele !

    Deci - indirect - faptul ca ei vor sa-si miste tartita in masina ma costa pe mine bani !

    Cineva s-a suparat mai sus ca am facut o analogie cu statele mai dezvoltate din lume - cum credeti ca au ajuns acele state la un nivel atat de inalt (si de visat de noi) ?

    Tot prin actiuni coercitive, domnilor !

    In sec XIX in Germania exista inchisoarea datornicilor - asa au ajuns nemtii corecti in sec XXI.

    Mai mult, in Suedia exista numere de urgenta unde persoane fizice care au imprumutat alte persoane fizice pot sa le reclame pe acestea in cazul neindeplinirii obligatiilor de plata.

    Omul prin definitie cauta noi si noi metode pentru a-i fi lui bine.

    Depinde de sistem sa-l aduca pe calea corecta.

    Iar sistemul suntem noi - fiecare individ si toti indivizii.

    Toata lumea se plange de starea drumurilor care este dezastroasa in multe situatii.

    Dar cati dintre cei care se plang au platite la zi impozitele si rovinieta ?

    Mi se pare normal ca dupa ce ai platit sa incepi sa ai pretentii.

    Aceasta masura - e adevarat - nu va avea prea multe rezultate comparativ cu loviturile la "varful piramidei" (prinderea marilor evazionisti, desfacerea contractelor obtinute pe pile si interese samd), dar nu este o masura de neglijat.

    Inainte sa ne fie bine, o sa ne fie foarte rau...
    14 4
  • ovynic
    subventie
    Parerea mea este ca nici un posesor de autoturism nu ar trebui sa primeasca subventie.

    Daca este amarat si nu are bani de caldura de unde are de benzina si de intretinerea unei masini, iar daca nu umbla cu ea ,sa o dea la rabla vinde cuponul si are bani de caldura un an.

    Nu vad de ce am subventiona noi cei care platim impozite "iubitorii" de BMW-uri sau alte masini .
    12 2
  • BaditzaEx
    @Mircea 1380 - din N Incuiati, e de ajuns 1 mai... altfel
    singurul care reuseste sa ma incante, prin viziune, claritate, sinceritate si prospetime .

    Felicitari !
    3 9
  • Nu m-am suparat dovada si votul pozitiv pentru ce ai scris mai sus, aduceam numai aminte ca nu ne comparam la nimic in afara de impozite cu tarile respective. Sunt de acord in mare parte cu ce spui, dar:

    Ti-ai mai plati rovigneta dupa ce ti-ai rupt 2 roti intr-o groapa si te-a costat 20 milioane reparatia? (te rog nu spune ca ai fi dat statul in judecata ca sa iti recuperezi banii dupa 10 ani si alti bani si timp pierdut in birocratia romaneasca)

    Pai am platit si tot platesc de ani de zile si degeaba... din pacate banii nu ajung unde trebuie ci se "pierd" pe drum... ce spui tu functioneaza intr-un sistem care functioneaza deja, dar la noi sistemul e la pamant.

    Ar trebui sa fim uniti pentru a lupta cu sistemul si aici nu fac nominalizari asa cum fac altii pentru ca putini sunt cei care inteleg ca in tara asta nu exista decat un singur mare partid politic care isi imparte totul si isi protejeaza interesele. Sunt toti la fel.

    Ce facem in cazul asta?

    P.S. da sunt unii care ar trebui sa plateasca cu varf si indesat, cei care au Touareg ca cel de mai sus, dar ce te faci cu cei de care spun eu, exista si ei.... si din pacate le e tot mai rau si binele ala nu mai vine pentru ei...
    10 0
  • pe de alta parte cred ca ovynic are cea mai mare dreptate... din pacate
    6 0
  • iooo
    sa puna impozit pe prostie de 101 la suta la toti idiotii astia care il pupa in fund pe guvern ca atunci am tripla bugetul ce legatura are capacitatea cilindrica a masinii cu caldura din case sa impoziteze impozitul pe impozit ca tunci va fi bine mircea 1380 asta a spuso altu au exisat dacii vechi cu motor 1.9 d de peugeot fraiere fab 2000
    2 3
  • raportul pensionari/platitori de impozit e de 1,2. daca aveti cea mai mica idee referitor la ce implica treaba asta, ar trebui sa va ganditi la urmatorul lucru: va deveni din ce in ce mai rau!
    Profesori de 20 de ani pleaca afara sa curete toalete pentru ca aici iau un salar din care nici mancare nu-si pot lua.
    Incurajeaza invatatul si progresul? Nici doctoranzii nu mai primesc sporuri de salar... asa ca pentru ce sa inveti domnule? sa dai banii statului ca in final sa pleci? aia e strategia lor?
    Cate masini mai vechi de 10-15 ani au motor mai mic de 1.6? era pe atunci trend-ul cu downsize-ing? Daca nu ai bani de masina mai noua te usca statul si mai mult. Suntem o tara de fraieri condusa de gunoaie. Exodul a inceput, insa nimeni nu realizeaza. Vom ajunge mai rau decat rep. moldova, pentru ca toata forta de munca a fost ALUNGATA din tara.

    P.S. BaditzaEx.... esti stereotipic de ingamfat. Esti precum majoritatea Bucurestenilor: crezi ca in Bucuresti e buricul.. acolo e aur, iar restul iti fura partea ta. Auzi acolo.. provinciali... doar un mitic ar putea scoate vorba asta pe gura. Inca o vorba sa-ti mai spun: nu as sta in bucuresti, nici data ar fi singurul oras din tara. Poti sa ti-l pastrezi, cu tigani, parlamentari, manelisti si restul personajelor ce constituie La crem de la crem.
    12 2
  • @ Hadouken si eu sunt Bucurestean. Te rog nu confunda bucurestenii cu nesimtitii ca nu suntem toti asa. E adevarat ca am ajuns o minoritate, dar nu ne mai bagati pe toti in aceeasi oala ca e jignitor. Aveti si voi "miticii" vostrii in provincie si cu toate astea noi nu va facem niciodata "sudisti" sau in alt fel. Pretutindeni exista oameni si oameni, asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam.
    8 0
  • p.s. eu consider ca suntem toti romani, nu nordisti, sudisti sau mai stiu eu ce. Nivelul la care ne aflam il demonstram prin educatie si cultura, nu prin zona din care ne tragem. Eu asa cred.
    7 0
  • Julius
    Toti care detin masini ar trebui sa nu primeasca subventii de caldura, exceptie fiind persoanele cu handicap care au masini modificate dupa nevoile lor.
    Iti permiti sa ai masina inseamna ca-ti permiti sa platesti factura intreaga la caldura.
    Aceasta lege este pentru cei care si-au inmatriculat masina pe parinti/bunici si alte rubedenii mai in varsta ca sa plateasca rca mai mic.
    6 1
  • tomita
    Desteapta-te romane!!!
    bai, ce va atacati intre voi. tinta este alta.
    toti, moldoveni, ardelnei, munteni, si orice alti romani de peste tot suntem la fel de jucati in picioare si trimisi la moarte de catre unii singuri responsabili. cei care au venit la conducerea tarii din 89 incoace. toti ne-au furat pe noi, prostii pe unde au putut. si au ingenuncheat tara (care era totusi undeva in anul 1989) s acum vor sa ne decmeze sistematic onoare si dreptul la libertate.
    tot ei sunt. nu-i vedeti cum se protejeaza. guverne autocratice care nu depinde de votul nostru ca si-l fabrica in buletinele din afara granitei.
    NU noi i-am ales. ci ei cu ei, si noi cu nimeni.
    ....
    Desteapta-te romane!!! te rog. si eu cu tine, si noi impreuna...sa nu fim eliminati one by one
    3 0
  • Romania ....pacat ca e locuita
    Nu mai e de stat in Romania!
    Spuneti ca asa e normal , ca taxele pentru masini sa fie precum cele din Peninsula Scandinava???
    Pai ati fost acolo sa vedeti cum e?acolo au la dispozitie o infractrucura bine pusa la punct, mijloace de transport in comun care iti asigura un transport comfortabil si garantat ajungi la munca cand trebuie, nu stai in statiile ratp pe langa alti zeci de oameni, asteptat autobuzul care e deja plin de oameni, si tre sa mai stai inca 20 de minute sa astepti altul si altul...
    5 1
  • BaditaEx
    bai TEKKEN
    nu sunt ingamfat dar observ , traiesc / am trait in Bucuresti si, inyra-devar vb lui LOL care are cu aceasta ocazie un +, fac parte din acea minoritate de bucuresteni , care nu arunca nici un muc de tigara pe jos si nici nu-mi vars scrumiera la semafor, detin un Mitsubishi Colt 1,3 pt ca mi-am dorit o masina sa-mi placa, dar sa ma duca din pct A in B fara costuri nu din dorinta de a parveni, nu te cunosc nu ma cunosti DAR daca nu Exista Marea Emigrare poate ca mai exista ceva din Micul Paris, asta e REALITATEA lasa-ma cu TERMENII TAI DE DEONTOLOG , ca majoritatea / experienta exprimata in procente ARATA altceva, poate am un stil mai coleric de a ma exprima , dar nu mint si nu-mi este teama de a-mi exprima parerile strict Obiective pt ca nu ma refer la un caz - 2 , 3... s.am.d sau doar la o patura sociala, intr-adevar acum in mil 3 - 2010 Bucurestiul este cel mai POLUAT , dar oare de ce?! - de cele mai multe ori MASA stabileste normalitatea .

    p.s. nu-mi pastrez nici un Bucuresti ca nu-l iau cu mine dar sper sa ramana intr-o stare buna urmasilor mei, prefer sa fiu igamfat si sa-ti dau peste nas cand vi in bucuresti si te porti ca la tine-n gradina,decat ca tine sa ma iei cu coasa sau lopata cand ajung la tine-n sat pt ca s-a uitat prietena ta la mine ;-)
    5 4
  • BaditzaEx
    on-topic
    ai bani de asigurare rca, combustibil, rovigneta, casco..., da-o incolo frate de subventie, culmea rusinii ridicolului vad tot felul de URLATORI pe aici se plang ca le taie subventia, pt ca au vreun motoras SH, cand aceasta s-ar cuveni doar pensionarilor , oamenilor cu anumite dizabilitati... s.a.m.d
    vb lui FLorin ca a dat un ex cu ala cu Toureag-ul si cati Tigani ( nu Rromi ) - mai acuzama de xenofobism inca odata :)) , nu cer aceasta subevntie dar stau cu X5-ul in spatele blocului sau al castelului...
    RUSINICA LA GREU !!! - realitatea e una asa ca nu mai cautati scuze unii din voi pt lipsa moderatiei, a bunului simt, al raspunderii...
    mai totzi vor sa fie mai cu motzi, mai - Smecheria tatii se plateste ;-)
    6 4
  • Multi citesc ... putini inteleg ...
    Sa le luam pe rand:

    @lol: imi pare rau pentru accidentul tau cu rotile rupte; recunosc ca nu am trecut prin asa ceva, poate pentru ca nu-mi place sa fortez atunci cand nu cunosc drumul. Cat despre rovinieta, as continua s-o platesc. Tocmai de aici vine problema: la ora actuala sunt mult mai multi neplatitori decat platitori, astfel le dai ocazia sa spuna: "nu avem bani, pentru ca nu plateste lumea". Este un cerc vicios, cam cum era inainte de '89 (si in multe cazuri inca mai este): noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc.
    Cat despre Bucuresti, imi pare rau ca trebuie s-o spun, dar a fost (si este) ca un magnet pentru multe neamuri proaste din toate colturile tarii.

    @Hadouken: nu stiu unde traiesti tu, dar sa stii ca in Europa - cel putin - exista o istorie bogata a motoarelor de mic litraj.

    @andrey: inteleg ca ti-a placut acolo, in Scandinavia. Intrebarea mea este: te comporti in Romania la fel ca acolo ? Nu mi-o lua in nume de rau, dar am constatat acest fenomen - "vai ce frumos si ce ordine e in afara granitelor" si cand se intorc in tara "lasa ba ca merge si-asa; ne-ntelegem noi..."
    4 2
  • romania trezestete.......
    incet dar sigur putem spune ca doar cativa oameni de la putere sunt in stare sa provoace panica printre doar 20milioane de oameni.....
    oare ce se va intampla cu ROMANIA daca chiar nu se va face ceva in privinta HOTILOR????
    cat va mai suporta romanul de rand.......
    cum spunea cinava mai sus ca are BMW cu motor 2litri........
    locuitori tarii noastre au ajuns ca sa nusi mai poata permite o amarata de masina(de 2,7,13,22 ani)si asta dupa 100 de ani de la inventarea ei........
    e penibil frate COMUNISMUL in ziua de azi este mai puternic decat acum 20 de ani.....
    azi,maine vom merge la gratar la padure si vom face focu......frecand 2 bete din simplu motiv ca nu ne mai permitem sa cumparam brichete
    cred ca moartea este prea putin sa le doresc 'unora' da asta este sa i judece Cel de Sus.
    1 4
  • demonel
    pe timp de criza cei bogati devin si mai bogati iar cei saraci pot sa moara in timp ce pe spatele lor se iese din criza. asta ca sa nu va mai certati atat. toti aveti o vedere extremista. nu am vazut nici o parere diferentiata... toti avem ochelari de cal? nasol!
    2 0
  • ,,....IARBA REA DIN HOLDE PIARA...''
    Draga Meister,deja suntem vinovati ca ne dorim o masina?Spui ca in loc de a cumpara una veche si a baga bani in ea sa strangem banii pt. intretinere?Sigur asta ai vazut tu in peregrinarile de pe Terra,sigur pamantenii asta fac,strang bani pt intretinere si nu-si iau masini.Nu comisare, vreau sa ne putem permite fiecare sa ne schimbam coteatza la 5-6 ani,sa facem un concediu la noi dar in locatii civilizate , sa mergem pe drumuri de 1000.000 lei/km si nu 5.ooo.ooo euro(ati vazut ca recordul e la rusi -soseaua lor de centura la Moscova a ajuns.....700.000.000./km ,de la boturi).Nu invinovati romanii ca vor sa aiba ci iai de par pe cei care nu mai stiu cat au,de unde au si cat or sa mai ia de la noi. Eram pustan la revolutie si stiu ca atunci oamenii aveau sange in instalatie ,au iesit in gloante sperand la mai bine,sa aiba o masina (acu nu-mi suciti vorbele ca pt. masini au iesit in strada),dar azi ,in afara de ,,revolutiile'' astea de pe net nu misca nimic,tinerii de azi au alte preocupari,se gandesc cum sa se sinucida ...mai cool,sunt Emo si fereasca Dumnezeu de vreo calamitate ,ca-i intind cainii pe strada. Din 3 comentarii 2 tr. sa fie in contradictoriu cu atac direct la celalalt de parca suntem caini,nu conteaza ca 75% din opinia cuiva e corecta ,tr. sa atacam acel 25% poate o iesi sange din calculator,simtindu-ne bine in anonimatul dat de ID si ....crezand ca nu ne urmareste dialogul....nimeni.Oare....
    8 0
  • @LUCCI
    Draga LUCCI,

    In primul rand cred ca ma confunzi. Nu sunt Mircea Mester.

    In al doilea rand, DA, ai inteles bine. Intai cheltuielile de subzistenta si dup'aceea masina (daca mai raman bani). De ce sa ne-ntindem mai mult decat ne e plapuma ???

    Spui ca vrei sa ne permitem sa traim ca in tarile civilizate, dar:
    - muncim la fel ca in tarile civilizate ?
    - gandim la fel ca in tarile civilizate ?
    - (cel mai important) RESPECTAM la fel ca in tarile civilizate ? - aici ma refer la orice forma de respect, pornind de la propria persoana. Daca ne-am respecta propria persoana, am face tot ce ne-ar sta in puteri pentru a nu ajunge sa intindem mana la cersit.

    Dupa cum am mai spus, conducerea actuala este de toata jena, dar este conducerea pe care ne-o meritam dupa ce in '90 l-am ales pe Iliescu - de acolo a inceput totul (dar am fost prea comozi sa deschidem ochii).

    La ora actuala sunt mai multe masuri ce trebuiesc aplicate CONCOMITENT pentru a iesi din criza:
    - controlul si recuperarea banilor de la marii profitori (evazionistii, firmele de casa, baietii destepti din energie, interlopi, manelisti etc);
    - aplicarea legii indiferent de grosimea portofelului;
    - controlul si acordarea ajutoarelor sociale dupa nevoi REALE - decat 150 Euro mai multor persoane din care unii nici nu merita, nu mai bine dai 300 Euro unor persoane care chiar au nevoie ??? Anul trecut, statul a acordat 9.5 milioane de ajutoare sociale sub diferite forme, totalizand peste 200 milioane de Euro - oare cate ajutoare s-au dus pe apa sambetei.

    Cat despre revolutie ... no comment. Daca tu inca mai crezi ca a fost asa ceva.... Imi pare rau de cei care au iesit pe strazi si au murit pur si simplu degeaba, iar cei care i-au impuscat sunt inca liberi si ne zambesc cu dispret.

    Si crede-ma ca nu-mi place sa scriu in contradictoriu si cu atac direct la adresa cuiva. Incerc doar sa mai deschid niste minti...
    4 0
  • cativa idioti...
    masura asta aberanta este luata ca si celelalte din aceasta perioada...adica fara pic de creier...ei considera ca daca ai o masina cu motor de peste 1600 cmc inseamna ca ai practic o masina scumpa si ca de fapt tu ai bani sa iti platesti intretinerea integral, insa sunt foarte multe masini cu motor de peste 1600 cmc care valoreaza sub o masina cu motor de 800-1000 cmc...si aici nu conteaza ca masina este noua sau la a 14-a mana...este practic vb de puterea de cumparare a omului in general si nu motorul masinii ar trebui sa fie luat in calcul ci sumele castigate de omul respectiv (sau familia lui) in decursul unui an.
    exista cazuri in care cineva isi cumpara o masina la 2000 de euro cu motor de 2000cmc si nu primeste ajutoare de incalzire in schimb un altul isi cumpara Logan de 8000 euro cu motor de 1.2L si primeste ajutor de la stat pt incalzire...deci cine are mai multi bani??? cine isi pemite de fapt sa isi plateasca integral intretinerea??? cam cat de idioata poate fi de fapt aceasta hotarare???
    1 2
  • @
    pt cine cita "nu te intreba ce a spus tara pt tine etc etc", JFK a furat ideea de la altcineva, nu e ideea lui.
    Ideea asta e buna, dar nu in parametrii astia.
    krm, dar ala care isi ia motor de 2000, plateste o taxa, plateste asigurare, care e mai mare decat la un 1.2 si deci are bani. ala care ia logan isi ia in rate, sunt putini cei care si-au luat logan achitat integral. Asta asa la nivel teoretic, practic si mie mi se par aiurea calculele
    2 0
  • @mircea1380
    Eu am fost si sunt EU pe oriunde am umblat, indiferent ca is acasa in Iasi, sau Milano, Viena ,Copenhaga....
    Nu iti iau in nume de rau intrebarea, pentru ca sunt destule cazuri in care ai dreptate.sunt plecati la munca in Spania si Italia, acolo se comporta cat de cat civilizat, nu ca cei de acolo , adica in italia poti observa foarte usor un bloc in care majoritatea locatarilor sunt minoritari(majoritatea....minoritatea... nu am gasit alta exprimare) prin chistoacele aruncate in fata balconului sau prin faptul ca ei inca circula cu geamu la masina dat jos si manelele la maxim .
    Oricum is optimist , si sper ca odata cu trecerea timpului romanul se va mai europeniza.
    Sa auzim de bine.
    2 0
  • BaditzaEx
    @C-G-C
    alo baiatu, nu-s abonat la aceasta lege, pur si simplu mi-am expus , argumentat o parere, prin care am precizat ca mi s-a pare aberant, rusinos sa ceri subventii intr-o tara unde sunt N personae - Pensionari, Orfani, Pers cu diferite dizabilitati care le impiedica sa-si asigure un trai prin munca, Mame ramase singure...care abia isi duc viata de pe o zi pe alta, dar < beneficiaza > de un ajutor aproape egal cu 0, astfel mi se pare Aberant mai ales in situatia actuala sa beneficiezi de subventii pt cea este pt majoritatea un moft , capriciu.
    Intai asigura-ti minimul necesar, trai decent , independenta financiara si dupa aceea viseaza la cai verzi pe pereti, lasa mentalitatea aceea de turma < pai ala are stai sa-mi iau si eu, eu de ce sa n-am ,vad eu ce fac dupa aceea > .
    nu e de ajuns ca un copil de la orfelinat n-are ce manca , primeste un ajutor X dar tu ca ti-ai luat din mofta/Fitza din Jermania sau Bulgarish un 4 cerculetze vrei sa te pui pe picior de egalitate cu acel copil?!
    care sta la acadele sa suga asa aiurea din banii unora , putini cum or fi ei..
    si totusi masura se refera la motoarele pana-n 1,6 INCLUSIV , NU_TI ESTE JENA SA URLI DUPA SUBVENTIE dar seara sa faci pe importantul prin cartier fata de pitzipoanca ta in roz , pe la coltul blocului in bmw-ul tau cu sigla M luata din targ si lipita la spate ???, NU VA e JENA fratilor ?! astia care au inteles ca DEMOCRATIA inseamna lipsa de responsabilitate ...
    1 2
  • BaditzaEx
    on-topic
    Sunt de acord cu aceasta lege 100% si chiar sa se aplice pt toate cilindreele Dar, astfel sa se si majoreze ajutoarele sociale pt CEI CARE AU INTR-ADEVAR NEVOIE , nu ca sa aflu ca de fapt vroia E. Udrea de o noua posetuta Luis Vitton sau unul din copii PD-L / Dorobanti vrea o Noua Jucarie !
    2 2
  • @ mircea - 60 la ora e fortat? (chiar daca nu cunosc drumul el trebuie sa fie intr-o stare buna nu sa iti rupa rotile ca nu mergeam la tara pe neasfaltat eram pe un drum E)? eh intre timp am luat si o piatra in parbriz de la "asfaltarea" drumului cu pietris asa cum s-a intamplat in primavara pe la televiziune prin rond. Nu e decat 42 mil parbrizul fara montaj si vrei sa platesc rovigneta? Dupa calculele mele statul imi datoreaza mie vreo 60mil, deci cati ani fara rovigenta inseamna asta?
    1 0
  • @lol
    Ce masina ai de e parbrizul 4200 lei? Casco n-ai?
    0 0
  • Mai, masura este aiurea avand in vedere ca mai toate masinile cu motoare diesel numai bune de folosit pentru naveta au motoare de 1.9 si 2.0.
    M-as ghida si dupa alte criterii, nu numai cilindreea. Daca omul are si el o Solenza 1.9D sau vreun Golfulet cu care se taraie la munca zi de zi? Nu toti sunt cocalari, si nu toti isi iau masina pentru fitze.
    0 0
  • @BaditzaEx
    Te rog nu ma lua cu demagogie sau asa va invata la partid? Copiii aia neajutorati, pensionarii, persoanele cu dezabilitati, mamele singure etc, toate aceste categorii locuiesc si ele la bloc si ce sa vezi, au venituri atat de mici incat nu-si permit sa plateasca intretinerea. Daca mama ramasa singura are o casa la tara nu-i mai dam subventie pt ca are doua imobile? Sau daca pensionarul are un Golf 1 1.9 diesel din 1980 luat SH acum 15 ani inseamna ca se lafaie? Nu mosule, legea e proasta!

    P.S.: Referitor la afirmatiile facute la adresa mea, mai usor ca nu-mi aduc aminte sa-ti fi mancat seminte in cap vreodata. Nici nu ma incadrez la astfel de subventii, nici nu conduc o masina nemteasca cu motor mare inmatriculata in Bulgaria (am una mai latina cu motor de 1.2) si culmea ca nu frecventez coltul blocului. Deci mai usor ca nu toata lumea care este impotriva voastra e naspa, asa cum va invata la partid.
    2 4
  • @ Symbol - nu conteaza ce masina am, dar imi platesti tu reintregirea la casco? Normal ca il fac pe casco, dar daca mai am incident tre sa scot bani din buzunar..
    0 0
  • BaditzaEx
    @C-G-C
    care partid?, esti paranoia?, sau incerci sa deviezi de la subiect ? eu iti rasp direct iar tu incerci prin tot felul de fleacuri sa rastalmacesti cuv , lasa termenii astia deontologule - demagogie :)) vb simplu de un subiect simplu - esti de acord sau nu cu legea asta , vizavi de masina ta latina de 1,2 pai esti plecat pe marte nu mai sti ce vb ?! parca radeai de Coltul meu 1,3
    mare ti-e gradina dar si cati sar gardul... :=))

    p.s. scuteste-ma cu ex tale EXCEPTII - romanu-i tare carcotas si latrator , tot timpul stie sa latre dar sa-si aduca contrubutia / aportul cu ceva 0
    2 1
  • @lol
    In primul rand, rovigneta o platesti pt dn si autostrazi, (asta daca am inteles bine ca in Bucuresti ti s-a intamplat).
    In al doilea rand, daca u consideri ca Primaria este vinovata si soc la care ai casco va considera ca la fel , primaria este vinovata , va da in judecata primaria si isi va recupera banii, deci nu ti se va reintregi [e cheltuiala ta. Asta in general, acum daca tu ai alte clauze in contract e problema ta, adica ai un plafon pana la care ti se va reintregi suma asigurata. Si eu mi-am luat o piatra in parbriz in Bucuresti, am sa-l inlocuiesc pe casco, ce trebuia sa fac sa dau vina pe maturatorii strazii ca n-au luat piatra aia? sa iei o piatra in parbriz o poate pati oricine asa ca nu vad de ce ai fi asa inversunat. Vrei sa spui ca reintregirea te costa 4200 lei? Zi mersi ca ai casco.
    0 0
  • @symbol
    indiferent cat de mult ar plati in plus la asigurare cel cu masina cu motor de 2L fata de cel cu motor de 1.2L este mult mult mai putin decat diferanta de cost de achizitie (repet: sh 2.0L = 2000e, logan 1.2L 8000e)...de aici rezulta ...cel putin teoretic....ca cel cu logan are bani mai multi si isi poate achita integral intretinerea....trebuie cautat in alta parte ...chestia asta cu capacitatea cilindrica este ABERANTA
    0 0
  • @krm
    de acord ca e aberanta, cum au spus si oamenii mai sus, ce-i faci la unul cu o solenza sau un aro? Insa ca idee, tot raman ca mai multi bani are ala care isi ia 2l, in afara de asigurare sunt costuri mai mari, inscriere, drum bulgaria, decat unul cu loganul care si-l i in rate.
    0 0
  • O chestie pe care nu o inteleg...
    O chestie pe care vad ca o tot mentionati si pe care nu o inteleg: atunci cand nu ai ce pune pe masa, cand tremuri de frig, de ce trebuie sa ai masina ???

    Din ce imi mai aduc aminte de la liceu, "piramida" lui Maslow punea nevoile de baza - fiziologice - la pe prima treapta a tuturor celorlalte. Daca nu ti le poti satisface pe acestea, de ce sa cheltui pentru nivelele superioare ? E pur si simplu lipsit de logica !!!
    3 0
  • dacii papuc si Solenza 1.9 diesel?
    Cred ca sunt destul de multe pe meleagurile tarii. Mi se pare normal sa fie pedepsiti acesti oameni, au nesimtirea sa ceara ajutor de incalzire cand ei isi cheltuie banii pe masini scumpe cu motoare monstruoase. Spre deosebide de saracii care isi cumpara Fiat 500 Abarth, Mini Cooper S, VW Golf TSI de 160 CP, sau noile diesel-uri de sub 1.6, pe care le au si Ford, Peugeot, Renault ...

    Inteleg ca sunt oameni care nu au veniturile declarate si asa incearca sa nu le mai dea ajutorul de incalzire, dar nu este o metoda buna de gasire a acelor persoane.
    0 0
  • @ new symbol, piatra e luata in Bucuresti unde timp de 1 luna s-au asfaltat gropile cu pamant si pietris, se stricau dupa 2 zile si le reumpleau. Asta a fost bataia de joc. Rotile le-am rupt pe un drum european din ro. Nu eu sunt vinovat ci ei si m-am saturat sa platesc ca sa nu primesc nimic in schimb. Nu mai dau bani ca sa-mi stric masina, o pot strica si pe gratis.
    Nu conteaza cat costa reantregirea sau ce conditii am eu la casco, asta e problema mea, daca trebuie insa sa scot bani in plus din buzunar fata de rovigneta din cauza drumurilor praf atunci nu mai platesc. O sa platesc cand o sa am ce plati. Platesc destul drumurile astea praf din benzina ca si acolo e taxa de drum.
    Confunzi cei pe care trebuie sa fii suparat, nu pe mine ca nu platesc rovigneta ci pe aia de iti iau banii de 2 ori pe drumuri si isi si bat joc de tine. Din rovignetele de care vorbesti (pentru autostrazi) s-au construit cei 4km in 4 ani? Sa tot platesti....
    0 0
  • BaditzaEx
    degeaba
    Degeaba Rovigneta, Degeaba motorina scumpa si proasta, Degeaba taxe de inmatriculare prost gandite, degeaba, degeaba...
    Dk nu iesim in strada pt toate frustrarile astea, de fapt anii furati ( am muncit ani, am plati ani taxe ) deduc ca politicienii mi-au furat ani de sanatate si o oarecare bunastare financiara!
    Daca nu iesi in strada degeaba te agiti pe un biet forum/site, Vezi Grecia, Franta , Spania... aia cand au auzit doar, ca guvernantii lor se gandesc doar la scaderi si scaderi de 5% din 1500 - 2500 euro nu scaderi de 25% din 500euro ....
    1 0
  • @lol
    vad ca in unele privinte e problema ta, in altele nu. sa lasam deoparte parbrizul ca n-ajungem nicaieri.
    In legatura cu rovigneta, mi-am luat una de 28 de euro in august. fiind parbrizul spart n-am mai inlocuit-o p-aia veche si am zis s-o puna dupa ce l pun pe cel nou, deci rovigneta noua sta langa celelalte acte. Din controalele care le-am avut pana acum , niciunul nu s-a uitat la rovigneta daca e expirata sau nu , asa ca eu cred ca plata e facultativa, drept urmare regret ca am dat banii aia.
    Insa nu uita ca s-au construit 42 km de autostrada, sper ca esti de acord ca e un progres enorm:))
    @mircea, corect, insa daca cineva are o dacie de vreo 20 de ani , pe care o foloseste foarte rar, adica o are acolo sa fie in caz de nevoie, dar totusi beneficiaza de subventie la caldura e ceva grav?
    Nu stiu daca ai vazut la tv , dar a fost o promotie la o statie de benzinarie unde pretul era de vreo 2.8 lei/l, si am ramas masca cand am vazut un s-klasse, stand la coada. Ce zici de ala? Acolo da poti sa zici ca e chiar penibil, dar asta cu o dacie sau un trabant?
    1 0
  • Romania tara
    Romania tara
    Romania nu merita sa traiesti in ro mai bine mergi in alte tari!!
    0 0
  • killerul
    sa terminam odata cu vrajeala
    toti care au masini si au nevoie de subventie pentru incalzire sa-si vanda masinile si sa plateasca caldura. toti cei care au doua locuinte sa vanda una din ele si sa-si plateasca singuri subventia pentru incalzire. sa terminam odata cu socialismul/ oare cat vor mai trai unii pe seama altora. cei ce muncesc nu-si permit sa faca mai multi copii pentru ca muncesc iar cocalarii au cate 10 si nu fac nimic. jos cu socialismul, jos cu comunismul, traim in capitalism. fiecare pentru el si nici nu ma doare pentru cei care nu au ce manca sau unde dormi.
    2 0
  • killerul
    un pic de benzina in foc
    deci v-ati cam abatut de la tema si cred ca a facut-o un SRI-ist ca sa va ganditi la ceea ce e mai putin important decat caldura pe care noi cei ce muncim trebuie sa o platim pentru cei ce nu muncesc.

    am o cunostinta pensionar in state si are 4 masini din care cea mai mica are 2 litri sin sa stiti ca plateste impozitele fara sa faca un sunet pentru ca chiar daca e pensionar nu are alata iasire din situatie pentru ca altfel ajunge la puscarie unde nu va sta in camera sa priveasca televizorul? sa vorbeasca la telefon sau sa joace fotbal dar va trebui sa munceasca pentru asi castiga existenta in acea puscarie
    2 0
  • Sunt de acord cu ideea ca cei ce detin o masina sa nu poata beneficia de banii statului!si asta o spun eu care as reusi, din punct de vedere al venitului sa ma incadrez,dar nu o sa pot primii ajutorul tocmai fiindca sotul detine un automobil.CEI CE AU O MASINA ,CHIAR SI CU MOTOR 1,3 CA A NOASTRA, NU TREBUIE SA ASTEPTE AJUTOR !PT CA INTRETINEREA EI COSTA!CINE ARA BANI PTR. ASATA... ARE SI PT. CALDURA...
    3 0
  • CHIAR DACA DATORITA CONDITIILOR PREA PERMISIVE MA INCADREZ PROFILULUI DESEMNAT DE CEI CE CONTINUA SA NE CONDUCA HAOTIC,DIN BUNSIMT NU O SA FAC CERERE PT BANII STATULUI...SI NU AM FACUT IN NICI UN AN....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru