Premiera: Un nou motor Renault - 1.4 turbo de 130 cai

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 20.06.2008
Renault a lansat o noua unitate turbo pe benzina de 1.4 litri care dezvolta 130 CP si face parte din familia de motoare TCe.

Esential

130 CP dezvolta noul propulsor turbo pe benzina de 1.4 litri si 16 valve construit de Renault.
190 Nm este cuplul maxim produs de noul motor Renault TCe 130.

Renault a prezentat noul propulsor turbo de 1.4 litri cu 16 valve care dezvolta 130 CP/5.500 rpm si un cuplu maxim de 190 Nm disponibil incepand de la 2.250 rpm. Noul TCe 130 se alatura astfel unitatii de 1.2 litri si 100 CP in gama de motoare TCe. Daca propulsorul cu capacitate mica este construit pentru Twingo si Clio, noua unitate de 1.4 litri va asigura motorizarea noii generatii Renault Megane.

Constructorul francez se aliniaza astfel tendintei internationale de a micsora capacitatea cilindrica a noilor motoare dezvoltate care pastreaza sau chiar depasesc puterea vechilor generatii de motoare. In acest sens, Renault se mandreste ca a reusit sa proiecteze un motor care dezvolta aceeasi putere cu o unitate de generatie veche de 1.8 litri, are cuplul maxim asemanator unui motor de 2.0 litri si consumul specific motoarelor de 1.6 litri.

Motorul va fi oferit de Renault pe modelele sale din segmentul C impreuna cu transmisia manuala cu sase viteze. Noua unitate de propulsie va fi construita la uzina din Valladolid, Spania si va respecta normele de poluare Euro5. Propulsorul TCe 130 beneficiaza de noua tehnologie Renault multipunct secventiala pentru tipul de injectie si de aportul substantial al turbinei care ridica performantele motorului incepand de la regimul de turatii mici.

Via | Renault

Comentarii (13)

  • Il vrem pe Dacie!!! :D
    ...
    2 0
  • :)))
    dacal vrei pe daie ia un reno :)) vad ca au anceput sa faca motoare mici si puternice :)
    2 0
  • Putere!
    Hmmm... oare vreodata o sa echipeze dacia cu motorul asta ?Ar face o treaba excelenta ! parerea mea !
    2 0
  • off topic
    faceti ceva cu reclama aia enervanta si cu sondaju care ocupa tot ecranu ca nu mai intru niciodata pe sait
    2 0
  • sustin pe io
    scoateti sondajul si reclama de la panasonic!!
    stiu ca luati o caruta de bani pt aia , da scoateti-o naibii... puneti bannere mai mici... daca e mai mare nu se da automat clic pe ea
    2 0
  • tendinta
    Am vazut tendinta aceasta si la alti producatori, mai intai o sa-l puna pe modelele renault si apoi pe dacie.
    2 0
  • ORICUM
    reno facea motoare bunicele... mie mi-a placut cel d 1.6 16 v - 107 cp :)
    3 0
  • raduku
    E fain
    Este supper, daca consumul este acceptabil, ma refer in mediul urbam, va fi dorit. Este o bijuterie, dar eu inca sunt adeptul motoarelor de mic litraj care papa acceptabil in mediul urban.
    1 0
  • MOTOARE
    am avut megane 2 cu motor 1,6 l si 115 cai. era exceptional . acum am mertan e 220cdi si bmw 530d. sunt mai bune ca masini dar la motoare parca mi-i dor de meganasu meu. mertu face ca tractoru
    3 1
  • lolz
    ti-e dor de megane? :)) am mers si eu cu megane 1.6 115 cai si se misca prea greu, iar cuplul mi se parea mic pentru cat de "barca" era masina.

    @reno: mertu face ca tractoru? :)) fa-i o revizie ceva. stii ca diesel-urile sunt mai zgomotoase, nu? cel putin la turatii mici
    2 0
  • hjghj
    sa faca siun logan
    1 0
  • viktor
    motor de renaut 19 1,4 litri
    0 0
  • Mihail
    Salut baeti cum ziceti de un renault megan 1.4 turbina cum se socot asa motoare?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru