Producatorul chinez Chery vine in Romania!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.11.2009
Marca Chery va fi reprezentata in Romania de un importator israelian, tara noastra fiind prima din Europa care va comercializa modelele producatorului chinez.

Compania israeliana Shlomo Sixt a obtinut acordul de a importa si a reprezenta marca chinezeasca Chery in Romania. Informatia vine la sase luni de la momentul in care Shlomo Sixt a obtinut franciza si la cateva luni dupa ce Chery a trecut de standardele de emisii Euro 4 si de siguranta de care modelele sale au nevoie pentru a putea fi comercializate in Romania. Aceste norme vor ramane active in Romania inca doi ani, modelele Chery urmand sa fie nevoite sa se ridice ulterior la standardele Euro 5, mult mai stricte decat cele actuale.

Israelienii devin astfel oficial primii importatori legali ai marcii Chery in Europa, iar Romania va deveni prima piata din Uniunea Europeana in care va fi prezenta marca din China.

Chery nu a reusit sa obtina un astfel de acord in tara de origine a importatorului, din cauza faptului ca nu s-a aliniat la timp la normele Euro 4. In Israel, obligativitatea Euo 5 va intra in vigoare in 2010, Chery urmand sa se lanseze pe piata la mijlocul anului viitor.

via | Gasgoo

Comentarii (39)

  • ...........
    nuuuuuuuu
    veste ma rea ca asta nu putea exista
    31 9
  • vai de
    capu meu
    cred ca ma mut in spania
    19 10
  • eh...
    Nu va obliga nimeni sa achizitionati aceste vehicule (am o retinere mare in a le numi "masini"). Daca nu le cumpara nimeni, importatorul se va razgandi iar acele vehicule vor disparea de pe piata romaneasca. Au trecut vremurile cand nu aveam de unde alege ce masina sa cumparam.
    30 2
  • Mda...
    Interesant! Acum 15 ani, la fel zicea lumea si despre Coreeni si uite ce masini fac acum... Trebuie sa recunosc ca am si eu unele indoieli, insa nu exclud succesul industriei auto din RPC.
    20 10
  • http://adrian-poa
    legeea concurentei cere altceva decat cei care au bani de un second hand care oricum e un fel de bomba pe sosea.
    din imagini nu par cine stie ce atrocitati...
    8 9
  • Cireasa de pe tort
    Sa vezi acum cum creste numarul de morti in accidente. Chery nu face masini, face sicrie pe roti.
    Oricum cand vine vorba sa ne aruncam la prostii vad ca suntem primii pe piata din Europa.... cand e sa construim o autostrada e mai greu....
    Succesul unei masini depinde in ziua de azi de pret, asta nu garanteaza insa ca masina e buna. Ce e ieftin se vinde, dar nu are calitate si totul va fi bine pana cand se vor intampla primele accidente.
    11 17
  • @ adrian
    Masinile second hand sunt o bomba pe sosea si din poze nu arata bine nu demonstreaza decat limitarea culturii tale auto. Aceste afirmatii sunt printre cele mai aberante pe care le-am auzit vreodata. Cauta si tu rezultatele la crash teste pe net si vei vedea ce "bine" arata Chery.
    Nu pot insa sa nu remarc ironia asemanarii siglei....
    5 21
  • http://adrian-poa
    @vladp
    din prima propozitie nu am inteles nimic.
    Care sunt aberatiile? Cele referitoare la legea concurentei? Cele referitoare la masinile second hand?
    Referitor ca nu par cine stie ce atrocitati?

    Mai vorbim dupa ce ne lamuresti
    Daca poti...
    12 4
  • @ adrian
    Mai citeste odata, poate intelegi.
    A afirma ca masinile second hand sunt o bomba pe sosele e o aberatie, la fel cum a afirma ca o masina nu e o atrocitate doar pentru ca arata ok e iar o aberatie.
    A cataloga o masina dupa cum arata si afirmatia conform careia masinile second hand sunt bombe dovedesc ca habar nu ai cu ce se manaca domeniul auto.
    Daca vrei trafic pe blog incearca alte metode, nu posta aiurea pe cate site-uri poti
    1 15
  • http://adrian-popa
    Daca ai intra pe blog ai observa ca nu are nicio legatura cu ceea ce se discuta aici. Daca ai mai cauta putin ai gasi un blog de-al meu cu si depre chip tuning de pe vremea cand tu nu care ca urmareai nici emisiunile auto la tv.
    Afirm in continuare-masinile second hand sunt o bomba pe sosea. Motivele cred ca sunt cunoscute de oricine. Bineinteles ca tu o sa fi istet si o sa-mi dai replica si un vw,for,merc,bmw din 2008 e tot second hand. Si ca alea nu sunt bombe. Stii bine la ce ma refer cand am zis second hand.
    Nu stiu de unde ai inteles tu ca eu am zis ca masina arata ok. Eu doar am zis ca nu e o atrocitate.
    Nu stiu de unde ai inteles tu ca eu am catalogat in vreun fel aceste masini.
    Eu doar am afirmat ca pentru legea concurentei e bine sa apara si masini din Congo de exemplu. Asta e concurenta.

    ,,Oricum cand vine vorba sa ne aruncam la prostii vad ca suntem primii pe piata din Europa.... cand e sa construim o autostrada e mai greu....''

    Daca tu ai impresia ca stau mai mari statelor din Europa si vin asa ,,ofertele'': cine vrea sa importe Chery? Noi!
    cine vrea autostrazi? Hai sa-i lasam pe unguri aici primii.
    etc., cred ca nu ai niciun fle de cultura.
    12 7
  • @Vlad.P
    Fiare frate lasa-le in plata lor. Unele mai bune altele mai proaste. Pe soselele noastre inca circula "bombe" cum le zici tu gen Chevrolet Aveo (1.5 stele), Dacia 1310, Nova,Lada, si alte vechituri din 1980 care nu cred ca-s mai sigure decat chinezariile astea. Dar ce e culmea e ca mai toate accidentele cu victime de la televizor sunt cu masini care au 5 stele EuroNcap. Bombele astea cam ajung in siguranta la garajele lor. Si stii de ce, pentru ca majoritatea celor care le detin sunt oameni cu capul pe umeri care atunci cand se afla la volan cunosc limitele masinilor si nu le forteaza.
    I-am luat nevestii un matiz nou, si cand l-am cumparat mi-a sarit lumea in cap ca e masina care se rastoarna si ca nu e sigura si ca mai bine luam nu stiu ce second. Stii ce? Masina are 3 ani, merge f bine, nu a pus-o niciodata in pericol desi uneori o mai calca, si din cand in cand imi povesteste de diversi ghertoi cu bmw antic care nu mai pleaca de la semafor si le iese fum de la capota.
    Pe mine chinezii ma ingrijoreaza din punct de vedere al pretului, ca si concurenta pentru industria europeana, pt ca daca ai sa observi de la un an la altul au crescut f mult, au cumparat chiar Volvo, si se pare ca nu sunt nici pe departe pe punctul de a se opri in domeniul auto.
    16 4
  • inca una si cu doua pan' la 99
    @ adrian
    1. daca o sa scrii cum trebuie adresa poate o sa ai trafic
    2. oricum nu o sa intru ca sa iti fac trafic
    3. nu are rost sa iti mai explic ca e ca si cum as explica unui batran de 80 de ani cum merge telecomanda de la televizor... nu va intelege niciodata
    4. ai trecut la puerilisme drept care te las in plata ta
    5. imi place cum ti-ai dat singur thumbs up... lol

    @Je ai dreptate, sunt multe bombe pe piata din Romania asta nu insemna ca trebuie sa acceptam unele noi
    Masina merge bine, te cred, dar in cazul unui accident sotia ta o sa fie mai expusa decat in alta masina. Pe de alta parte, pentru oras un matiz e o masina foarte ok, a avut unul.
    0 12
  • "Bombe" sunt multe. Dar nu prea explodeaza. Nu ma ingrijoreaza nici 1% masinile propriuzise indiferent de starea lor cat ma ingrijoreaza soferii. Care conduc orice fel de masina si nu au responsabilitatea. E plin de nebuni pe strazi, astia sunt cei care ar trebui sa ne ingrijoareze.
    13 2
  • adrian-popa.blogspot.com
    1 doar daca scrii numele meu pe google ma gasesti
    2 si daca o sa intri oricum nu o sa intelegi nimic
    3 dupa cum ti-a explicat si ,,je'' numarul mortilor in accidente nu are nicio legatura cu numarul masinilor de genul Chery intrate in tara
    4lol
    5lol

    Matiz e ok pentru oras dar faptul ca vine Chery e ceva groaznic.
    Ai vazut vreun accident cu matiz la 50-60 km/h?(viteza de oras).
    Iti pot trimite poze si lista cu daune.
    Chestia eu o inteleg altfel: ce ne place e bun(chiar daca e numai de oras). Ce nu ne place nu e bun nicaieri. Din pacate pentru unii si din fericire pentru altii economia spune altceva.
    7 5
  • Chinezarii
    Daca vedeti teste cu accidente de masini chinezesti,o sa va ingroziti.Matizul amintit mai sus are totusi 3 stele,Loganul la fel,Sandero are in mod sigur 4 stele.Dupa parerea mea,nu ar trebui permisa inmatricularea oricarei masini care sa nu aiba 3 stele dovedite la EURONCAP.In SUA nici o masina nu poate fi inmatriculata daca nu respecta standardelelor de siguranta si poluare.In Germania s-a interzis vinzarea masinilor chinezesti.
    6 3
  • iulian
    @adrian,@vlad
    ...interesant dialogul vostru...totusi nu inteleg de unde ati tras concluzia ca o sa va intrebe cineva daca sunteti de acord sa se aduca "ciresele" in Romania...sunteti naivi, grabiti....ma opresc aici...
    ...de bine sa auzim..!
    6 6
  • @iulian
    Tartacutza e doar un forum ca oricare altele in care oamenii fac schimb de pareri, idei, etc. Mda, undeori atmosfera se mai incinge. E la fel ca atunci cand stai cu cativa prieteni la o bere si discuti daca e bun sau nu impozitul forfetar.
    Apropo, cand Pogea (ministruf finantelor pt tine) a introdus acest impozit, te-a intrebat??? Nu cred, dar asta nu inseamna ca nu l-au injurat mai toti romanii.
    .....de bine sa auzim
    7 4
  • Mircea... ai avut dreptate
    @ adrian - stai linistit, am renuntat, te las pe tine sa fii cel mai destept si nu, nu o sa intru, poti sa stai linistit.
    Cat despre restul... ce sa zic, e o lume libera si fiecare risca pe pielea lui.. asa ca.... Chery placut
    Ca sa vezi il trageam de urechi pe Mircea Mester ca se lansa in polemici aiurea si fara rost... retrag tot Mircea... inteleg acum de ce uneori te lasa nervii
    3 6
  • AndreiRN
    Standeard dublu
    Un pas bun pt Chery si si mai bun pt romani.
    Acuma depinde de pretul de vanzare si calitatea modelelor vandute. O marca o poti judeca buna sau nu de abia dupa 10 ani pe piata. Oricum mai toti scrieti la computere chinezesti si nu va este rusine de asta asa ca de ce ar fi diferit la masini. Ahaaaa, ca nu va vede nimeni.
    4 5
  • vlad, canada
    imtamplare chinezarii
    Masini chinezesti ? Am sa va povestesc ceva ce am vazut nu auzit de la altii. Un amic de al meu si-a luat un Martin Motors CEO (copie bmw x5 in spate toyota landcruiser in fata). Arata super bine, motor mitsubishi, piele crem full options. La 15.000 km l-a lasat ambreiajul, inkiderea centralizata s-a blocat de multe ori lasandu-l pe dinafara si acum vine bomba. Am fost intr-o plimbare de la Sibiu la Paltinis. El cu CEO in fata eu cu mashina mea in spate. La un moment dat simt miros puternic de benzina, zafira mea e diesel deci nu era de la ea, pe sosea eram numai noi 2. Ii fac semn cu farurile si opreste. Cand ne uitam sub mashina curgea benzina (atentie, curgea NU picura). Am deskis capota si ce sa vezi. Undeva in partea stanga un furtun in aer care scuipa de zor benzina. Ne-am uitat de unde vine, cred ca era pompa de benzina si am observat atunci cu STUPOARE ca nici un furtun nu avea vreun colier sau stutul pe care sa intre sa fie ingrosat, cu alte cuvinte toate imbinarile erau furtune bagate pe tevi, fara nici un fel de asigurare. Si ne-am uitat la tot morotul era facu asa, toate furtunele ieseau foarte usor. Masina era dotata si cu instalatie gpl deci va dati seama in cazul unui incendiu unde se ajungea. O picatura de benzina sarita pe galerii sau pe teava de esapament incisa si ... asta e calitatea chinezariilor. Atentie ce va cumparati !!! Cat despre securitate, nu stiu de ce va afceti atatia griji pentru aia care isi vor lua kinezarii. Mai bine pentru voi, in cazul unui accident cu o kinezarie esti asigurat ca mashina ta e mai tare si ca cealalata va prelua socul mai puternic :-). Apropos de "tare" ... odata mi-a fost dat sa vad un audi a4 desfacut. Sa fereasca Dzeu sa intri in coloziune cu unul din ala, are sub bara fata adevarat "berbeci" niste kestii de metal asemanatoare cu alea folosite de politie cand sparg cate o usa.
    6 1
  • expertii
    Nu te mai chinui sa explici ca nu ai cu cine, neamul asta se bucura la toate ciurucurile, nu intelege ca de fapt e in dezavantajul lui. Lasa sa isi cumpere Chery si dupa sa planga, ca numai asa invata. Uiti ca romanii se pricep la tot? Numai experti si vedete avem pe aici.
    4 5
  • iulian
    @je
    mai baiatule...se pare ca ai o problema...mare...!
    Daca te duce Tartzcutza personala asa bine cum esti convins tu (deja vad ca dai sfaturi si f multe explicatii...oare cine ti le-a cerut??!!!)...voteaza cum trebuie de data asta ca sa ai senzatia ca o sa te intrebe si pe tine de impozitul forfetar si nu va mai trebui sa injuri ca "toti" romanii...!
    2 5
  • @Automarket - MM
    Mircea, zici tu:
    "Chery a trecut de standardele de emisii Euro 4 si de siguranta de care modelele sale au nevoie pentru a putea fi comercializate in Romania."

    La emisii dai cifre, dar la siguranta nu. Iar eu vin si intreb: Au facut cei de la EuroNCAP teste de siguranta cu masini Chery? Ca pe site la ei nu vad producatorul asta.

    Intreb doar pentru ca esti editorul si as vrea sa justifici informatiile pe care le dai.
    Thx
    4 3
  • http://adrian-popa.blogspot.co
    Si pana la urma ce s-a inteles? ca eu as fi cel mai mare fan al marcii Chery iar Vlad.P cel mai mare dusman:)))))))))))))

    Eu am zis doar ca e un pas bun pentru principiul concurentei indiverent ca e chery very mery etc
    6 3
  • asmaticu
    berry
    eu doresc la toti "succesuri"
    7 2
  • adrian
    nu cred ca va prinde
    Oricat de ahtiat de ieftinituri ar fi romanul, eu cred ca nu o sa e incante niciodata cu adevarat la cojile astea. Din ce stiu, Gold&Platin a mai adus masinile astea si, dupa un mic varf la inceput, nu a mai vandut nimic. Pur si simplu sunt niste masini facute intr-un dispret absolut fata de calitate.
    Iar cele povestite de vlad, canada mai sus sunt cat se poate de adevarate. Eu am un vecin cu Hover CUV care a avut numeroase probleme cu el si-si blesteama ziua in care s-a lasat incantat de ieftinitura. Eu i-am zis, putin dai, putin primesti, mai ales la chinezarii, dar era deja fixat omul pe idee si daca incercai sa i-o scoti din cap se certa cu tine.
    Japonezii sau coreeni n-au nici o treaba cu chinezii, e ca si cum ai spune 'ce mi-e bulgar, ce mi-e francez, ca ambii-s caucazieni ca rasa'. Japonezii sunt buni ingineri care au reusit sa perfectioneze inventiile europenilor si sa le dea o alta fata, iar coreeni sunt ambitiosi si foarte receptivi la nevoile pietei. Chinezii mizeaza totul pe cartea pretului iar ca pricepere intr-ale ingineriei nici nu se pune problema. Nici macar sa copieze bine nu sunt in stare.
    4 2
  • Cristy
    Cireasa
    Hai salut, eu nu stiu ce va stresati atat.De acum 2 ani vazusem in Constanta laga sala sporturilor reprezentanta Cireasa, asa ca intrarea pe piata e mai veche, ciudat insa ca de vreo 6 luni nu mia exista, insa a ramas standul, deci or fi dat faliment.Parerea mea, daca ai bani si iti place ceea ce cumperi este numai alegerea ta, si faza cu masini sh este total rautacioasa, cum sa spui ca masinile sh sunt bombe, toate, pai bai in primul rand orice m cumpara masini direct sh tereti, ca inainte aceasta apartine reprezentantei daca e asa, sau poti spune cva de un mercedes din 2006 ca e bomba, doar daca ii bagi bomba in ea ... etc
    3 2
  • incantat
    abia astept sa intre pe piata, o sa fiu primul care cumpara, am un tractor chinezesc care merge struna fata de alte coji europene
    2 4
  • chinezarii
    sa nu uitam ca 60-70 % din bunurile pe care le folosim zilnic, de la haine, aparatura etc sunt chinezarii sau au avut tangenta cu aceasta tara (materie prima). Mai mult ,multe repere in constructia de automobile sunt produse in PRC , le gasiti chiar si la marci cunoscute inclusiv la cele de productie ,,germana" .Pentru a se reduce costurile de productie si a iesi pe piata cu un pret competitiv majortatea producatorilor recurg la folosirea unor repere comune multor marci. In unele cazuri cumparatorul ajunge sa plateasca un pret cu 15-20% mai mare numai pentru ,,marca" si atat , piesele ce le contine acea masina sunt intalnite si la alte marci considerate mai ,,slabe".,dar vandute cu un pret mai aproape de realitate. Inca multi gandesc ca o masina cu cat este mai scumpa cu atat este mai buna. Fals, diferenta de pret este data in cele mai multe cazuri de dotari , sau si mai rau ca daca este produsa in germania sau mai stiu eu ce tara din UE este net superioara, iar fals deoarece producatorul face in asa fel sa indeplineasca la limita conditiile impuse de UE privitoare la normele de poluare, siguranta..etc, Daca chinezii au reusit sa faca o masina care sa indeplineasca aceleasi standarde ... bravo lor, poate asa ii mai sperie un pic pe ,,greii" industriei care au monopolizat piata de atat timp in dauna cumparatorului.
    2 3
  • Dr Felix
    NU INTELES AVERSIUNEA NEMOTIVATA
    CA SI CUMPARATOR E BINE SA AI DE UNDE ALEGE IAR VANZATORUL/PRODUCATOUL VA FI NEVOIT SA LASE DIN PRET. DECI E OK!!! NU CRED CA MASINILE RESPECTIVE SUNT CHIAR "SICRIE PE ROTI" PT CA TOTUSI AU FOST OMOLOGATE, DECI SUPUSE UNOR TESTE DURE. FITI SIGURI CA EU VOI MERGE LA DRIVE-TEST. VORBIM DUPA!
    2 3
  • sariti la chery baieti
    http://www.youtube.com/watch?v=5kQGAK550LE
    1 3
  • re : sariti la chery baieti
    http://www.youtube.com/watch?v=FnXT1agrus4
    2 2
  • sa vina chinezii
    Pentru ca, pana la urma, e democratie si fiecare isi ia ce masina vrea. Cu siguranta pretul va fi unul destul de mic iar dotarile vor fi foarte bune (inclusiv piele-nu m-as mira). In cazul asta, orice om cu capul pe umeri care isi cumpara o masina la pretul ala poate se gandeste "bre, de ce mie Dacia imi cere 6000 de euro pe o masina care nu are nici AC, iar chinezii la banii astia imi dau inclusiv piele". Chestia asta ar trebui sa bata la ochi. De fapt e o chestie stiuta ca numai asa se pot impune chinezii, nicidecum prin calitate. Pe de alta parte ar fi posibil ca, daca nu fac ceva in privinta calitatii si sigurantei, chinezii sa fie obligati sa nu mai vanda in UE (nu ar fi prima data).
    Zicea cineva ca folosim produse "Made in China". Pai da bre, dar una e de exemplu Sony made in China cu tehnica japoneza si abricatie in China ca mana de lucru e mai ieftina si ala e sa cumperi un produs chinezesc 100%.
    2 2
  • @alin
    alin simpatic, testu Cncap in caz ca nu ai citit bine e testul chinezesc si se face la 20mph adica la 32km/h. Ce arati tu acolo e o pacaleala. Da nu-i bai... ia tu chery si cu toti inteligentii care se bucura pe aici, ca pe voi o sa va doara, nu pe noi. Din partea mea... zile lungi, dar aveti sanse putine in Chery
    1 1
  • china town
    oricum nu imi mai obosesc gura degeaba pentru clienti care cumpara Pawasonic, Adibas si Somy.... cumparaturi placute si nu uitati, au in pret si beculete care danseaza pe ritmul muzicii ... coooooool
    2 2
  • Adrian
    srcond hand
    Ce va tot omorati cu masini second hand ca sant bombe pe sosea.
    Orice masina iesita din fabrica daca o vinzi a doua zi devine second hand.Iar cine vorbeste de second hand habar nu are de masini.E ca si cum ai spune ca toti oamenii peste 20 ani sant prosti.Mai gasiti altceva de comentat decat despre masini,ca oricum cei care se pricep cu adevarat la masini sant putini si nu isi pierd timpul pe aici.
    Ne auzim intr-o viata viitoare.
    2 0
  • ...
    Cred ca putem fi mandrii de Logan
    1 0
  • Eu nu inteleg de ce va deranjeaza ca intra Chery pe piata romaneasca. Nu va place nu cumparati, cui ii place si nu pune pret pe siguranta lor sa isi cumpere , pe voi oricum nu va afecteaza. Din contra ar trebui sa va bucurati ca statul inglodat in datorii va incasa niste impozite in plus de la vanzarea de "chinezarii".
    0 0
  • 4091
    Dragii mei...piata v-a hotari daca v-a avea succes acest Chery care ma duce cu gandul la lichior . Ia imaginativa voi in fata blocurilor cum unii o sa mestereasca aproape zi de zi la Chery-ul lui. Pai eu zic ca e visul chinezilor. Ma pufneste rasul, vom vedea ce v-a fi. Daca vor fi ieftine se vor vinde bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru