Reduceri la noua taxa auto in functie de dotari

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 25.06.2008
Noua taxa auto, care intra in vigoare de 1 iulie, prevede reduceri suplimentare in functie de starea automobilului.

Achizitionarea unui autovehicul dupa 1 iulie 2008, data de la care intra in vigoare noua taxa auto, se va desfasura sub incidenta unor noi prevederi. Mai exact, persoanele care vor achizitiona un autoturism vor beneficia de reduceri suplimentare celor decise deja, calculate in functie de starea tehnica generala a masinii, dotari si vechime.

"Pot fi acordate, prin norme, reduceri suplimentare fata de grila din anexa patru de la ordonanta in functie de numarul de kilometri parcursi, daca este o alta vechime decat cea inscrisa in documente si contribuabilul demonstreaza acest lucru, daca aspectul interior/exterior este mai prost fata de nivelul standard - asta inseamna revopsiri, zgarieturi -, si in functie de gradul de dotare cu aer conditionat si airbag", a declarat pentru Mediafax Mihai Hura, director in Ministerul Economiei si Finantelor.

Elementele de depreciere in functie de care este calculata taxa de poluare auto vor fi evaluate contra cost de catre Registrul Auto Roman, iar cumparatorii nemultumiti de valoarea taxei de poluare vor avea posibilitatea sa conteste suma, apeland la un expert autorizat din cadrul Corpului Expertilor Tehnici.

Conform normelor metodologice aprobate de Guvern, atunci cand un autovehicul pentru care s-a platit taxa in Romania este scos ulterior din parcul auto national, valoarea reziduala a taxei este restituita la cererea contribuabililor.

Dupa noua grila, taxa creste pentru masinile noi vandute in Romania, in timp ce valorile scad la jumatate pentru autovehiculele Euro 1 si Euro 2 cu motoare de pana in 2.0 litri.

Via | Mediafax 

Taguri: taxa

Comentarii (13)

  • Crysty
    Taxa
    O porcarie! Nu mai stii ce sa crezi cu taxa asta! Acum e in functie de dotari! pana saptamana viitoare se razgandesc si o sa se calculeze in functie de uzura pneurilor sau mai stiu ce alta aberatie !
    0 0
  • TAXA
    NU Cristi i-ti spun eu saptamana viitoare se va calcula dupa uzura din Bieleta anti ruliu si atunci sa vezi daca mai are cineva drept de contestare.
    0 0
  • Vladus
    ???
    adica ce vrei sa spui... ca avem drumurile pline de gropi?? he he hehehehe
    0 0
  • ovidiu
    teoretic e bune taxa dar practic......
    .....este o porcarie,dece? pt ca masinile noi si cele aproape(cele care respecta atat normele de poluare cat si cele de siguranta) sunt taxate enorm iar cele vechi(harburile)au niste taxe dea dreptul infime(sau cam asa ceva).eu personal sunt de parere ca masinile noi,cele cu o vechime de pana in 5-6 ani,cele neinmatriculabile(avariate)si cele de epoca(de colectie)sa fie scutite de aceasta taxa,iar restul sa fie taxate in functie de vechime,adice cu cat este mai veche cu atata taxa sa fie mai mare.PAREREA MEA
    0 0
  • tucamirela@yahoo.com
    taxa auto
    mmmmmmmm
    0 0
  • wrctheo
    @ovidiu (25.06.2008, 12:34)
    "parerea ta" NU este buna. Hai acum sa-ti zic si de ce.
    Pai daca in lege o masina care are 25 de ani de la data fabricatiei este declarata masina de epoca, atunci TU/EU sau Robert Gherghe sau ORICINE care nu are dare de mana, DAR iubeste o masina, nu-si va putea permite sa achite taxa asta. Exemplu de masini, Audi quattro de B1, Alpina 335 din 70-80 si lista e EXTREM DE LUNGA.
    De ce sa-i arzi tot pe aia care nu au bani?
    Hai sa luam sistemul fiscal nord american par example. Acolo cu cat ai salariul mai mare cu atat creste mai mult cuantumul impozitului pe venit.
    La noi NU, e la fel si pentru tine si pentru mine, dar este egal ca cel al sefului si sefului si sefului tau care isi poarta mojicia si nesimtirea in A4, A5, A-urii , Bmw-uri, Mertanee si alte SUV-uri cu care iti taie tie calea la semafor sa se urce peste dacia ta amarata.

    si se mai poate discuta....
    0 0
  • Niste idioti... cu cat masina e mai praf si mai distrusa cu atat taxa e mai mica. Si cica e taxa de mediu. Asta e invers fata de cea precedenta - acum incurajeaza importul de gunoaie si descurajeaza achizitiile de masini noi.
    ovidiu - asta se vrea a fi taxa de mediu, nu taxa sociala. Daca esti frustrat ca unii sunt mai capabili si isi permit masini mai bune, fa ceva in privinta ridicarii tale la nivelul lor nu a coborarii lor la nivelul tau.
    0 0
  • reducerea lui peste
    Reducerea este un procent intre 1 si 3 % din taxa si se face pe baza uneui document de la RAR ce costa aprox 10 €...deci e o vrajeala, dai 10 ca sa iti reduca taxa cu nimic aproape...la 1000€ taxa reducerea e maxim 30 € din care 10 ii platesti la RAR.
    0 0
  • RedLabel
    Procentul de reducere functie de dotari
    De unde stii de 1-3% ? ....eu am cautat pe mai multe pagini si inca nu am gasit procentele de scadere...ca sa vad daca se merita sa platesti acele constatari de 10E/dotare la RAR .
    0 0
  • haaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    Sa vezi boturi la RAR. Sa vezi ce or sa-ti ,,innoiasca,, porcii aia de inspectori masina daca le dai ceea ce asteapta de cand s-au infiintat:SPAGA
    0 0
  • Florentin
    " TAXA "
    Nu platiti NIMIC! In Ro. s-au judecat peste 5.000 de cazuri pentru rambursarea banilor incasati ILEGAL prin asa zisa taxa de "prima inmatriculare". Toti cei care au actionat in instanta si-au recuperat sumele INTEGRAL. Intrebarea mea este de ce mass-media tace? Hmmm...curios! Dar cum in Ro. orice este posibil...."exista o explicatie"!
    0 0
  • rockarelu
    taxa???
    ok sa zicem ca platim .dar cum ajuta acesti bani la apararea mediului???ne cumpara masti de oxigen?
    0 0
  • toyota
    taxa
    ...rusine,rusine,... o tara da cacat condusa de niste hoti ordinari si noi nu ne putem mobiliza!!de ce a stat comunismul atatia ani aici?pentru ca avem un caracter da sluga si trebuim condusi de toti hotiii!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru