Renault montează panouri solare pe toate fabricile sale din Franţa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.05.2011
Renault va produce cu ajutorul panourilor solare care vor fi montate pe fabricile din Franţa energia necesară alimentării unui oraş cu 15.000 de locuitori pentru un an întreg.

Renault lansează în acest an cel mai mare proiect energetic solar din industria auto mondială. Folosinfu-se de un parteneriat cu Gestam Solar, Renault va monta panouri solare pe toate uzinele proprii din Franţa.

Panourile vor acoperi clădirile mari de care Renault dispune în Douai, Maubeuge, Flins, Batilly şi Sandouville şi parcările destinate angajaţilor de la Maubeuge şi Cleon. În total, panourile vor acoperi o suprafaţă de 450.000 de metri pătraţi, echivalent al 60 de terenuri de fotbal.

Conform datelor oferite de constructorul francez, capacitatea totală oferită de panourile solare va atinge 60 de Megawaţi, cifră echivalentă cu consumul total anual al unui oraş cu 15.000 de locuitori. Prin această măsură, Renault va tăia 30.000 de tone de CO2 din emisiile totale anuale ale uzinelor sale franceze, pasul încadrându-se în strategia prin care Renault vrea să scadă cu 10% emisiile sale de CO2 până în 2013 şi cu încă 10 procente până în 2016.

via | Renault

Comentarii (3)

  • Las' sa monteze :)
    Apai ce-o sa faca si ei?... :)
    3 10
  • un cititor
    bravo ! va deveni cel mai influent constructor in materie de automobile ecologice in curand
    15 0
  • asta-i viitorul!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru