Revine Toyota Celica!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.03.2009
Toyota are de gand sa lanseze, anul viitor, o noua generatie a coupe-ului Celica. Acesta va avea propulsie spate si va fi dezvoltat in colaborare cu Subaru.

Toyota are de gand sa reinvie legenda Celica, urmand sa boteze cu acest nume un coupe sportiv cu propulsie spate care va iesi pe piata in 2010. In acel moment, modelul va deveni a opta generatie Celica. Foarte probabil, noul Celica se va naste in urma proiectului "Toyobaru", prin care Toyota si Subaru vor scoate pe piata cate o sportiva pur-sange.

Modelul japonez a fost scos din gama Toyota in 2006, dupa ce vanzarile coupe-ului au scazut dramatic in ultima perioada. Totusi, prin faptul ca Toyota va reveni la solutia propulsiei posterioare - abandonata dupa primele trei generatii Celica in favoarea rotilor motrice fata - se spera ca modelul nipon va reusi sa atraga din nou un numar ridicat de clienti.

Vestile bune nu se opresc aici: pe langa varianta cu propulsie spate, Toyota va dezvolta si o versiune Turbo 4x4 a noului Celica, aceasta fiind prezenta pe piata ultima data in 1999, in gama celei de-a sasea generatii a modelului nipon. Celica Turbo 4x4 a ramas de altfel in istoria Toyota prin faptul ca a reusit sa se impuna intr-o serie de etape importante in WRC.

via | Automobile magazine

Comentarii (16)

  • first_yoyo
    cateva
    ...vai cred ca am sa imi depun si eu CV-ul la "redactie" la voi sa zboare unul, ce ziceti? ma primiti

    cateva pentru voi inseamna 38 de victorii?

    cateva pentru voi inseamna si 2 titluri de campioni wrc? cu generatia a 5-a in speta

    cateva inseamna 2-3, 3-4 hai 5-6 dar nu 38.

    totusi
    before post please read
    1 0
  • corect..
    corect punctat first_yoyo ...isi fac treaba pe jumatate..e cel putin comic!
    1 0
  • Celica grupa A
    Cine a vazut masina lui Gugu Graef la lucru Celica ,ex Sainz in Campionatul national de rally stie ce a insemnat Toyota in mondial.
    E o legenda ,trebuie sa renasca.
    0 0
  • Macaua
    Comentariu editat de administrator.

    - Multumesc pentru sesizare, s-a corectat, apreciem. Vrem ca in sectiunea de comentarii sa apara exclusiv referiri la subiect. Multumesc pentru intelegere.
    0 1
  • Razvan
    Noutate ?
    Eu unul nu mai stiu ce sa zic despre automarket .. uneori ma impresioneaza, alteori ma socheaza.

    Stirea, nu ca e veche ... dar cred ca are minim un an, iar concret in afara de acele informatii deja scrise mai sus si in general mai peste tot in presa de specialitate nu prea mai e nimic mentionat despre aceasta Celica ce se va vinde si in Europa in timp ce Subaru va vinde doar in US si Japonia, daca nu ma insel.

    Aditional la stirea voastra, proiectul a fost pus pe "hold" datorita crizei dar nu anulat, iar anul de lansare astfel amanat cu un an, adica 2011.

    PS - Dati si voi o cautare pe google, serios, inainte de a posta :)

    ----------

    ADMIN @Razvan: Informatia despre care vorbesti a fost publicata la ora respectiva (acum aproximativ un an) si de Automarket: http://www.automarket.ro/stiri/noua-toyota-celica-bazata-pe-subaru-10678.html

    De aceasta data, informatiile sunt mult mai complete. Multumesc pentru ca ne urmaresti.
    0 0
  • ei si voi..
    mai,mai,mai...
    ...ati uitat ca autorul are vreo 2 licente care-i acopera orice greseala....sa speram ca nu sunt sin acelea de 1500 de euro bucata!
    0 0
  • WOW cat de bine arata! O_O
    0 0
  • Informatii
    Ca intotdeauna mai informative /mai distractive sunt comentariile decat stirea. Keep it up, people!

    P.S. Automarket baga stiri cu gauri dinadins ca sa aiba cititorii ce umple.
    0 0
  • Plesu
    Cm zicea Andrei Plesu, pe forumurile din Romania 90% din posturi sunt despre autor, nu despre articol.... generatie de cc\retineti
    0 0
  • Ma mir ca nu a observat nimeni greselile enorme
    "Toyota va dezvolta si o versiune Turbo 4x4 a noului Celica, aceasta fiind prezenta pe piata ultima data in 1989, in gama celei de-a cincea generatii a modelului nipon."

    Total eronat
    Generatiile cu 4x4 turbo (GT-Ffour)) au fost urmatoarele:

    # 4 Fourth generation / T160 Series (1986-1989)
    # 5 Fifth generation / T180 Series (1990-1993)
    # 6 Sixth generation / T200 Series (1994-1999)

    Se data asta ... rau :)
    1 0
  • lol
    Astia isi bat joc de noi? In poza are sigla HYBRID pe ea!
    --------
    ADMIN @Snake: in fotografie este ilustrat conceptul Toyota FT-HS, o posibila sursa de inspiratie pentru formele noului Celica. Nu exista inca fotografii cu viitorul model.
    0 0
  • ionut85nic
    Frumos
    Arata bine in poza sa o vedem si in realitate , oricum e toyota pt cunoscatori , eu am un T180 simplu fara turbo si 4X4, superba masina iar avand in vedere inplicatia celor de la subaru in proect ma pune serios pe ganduri sa incep sa strang bani ,acum sa speram ca vor grabi putin lucrurile si nu va trebuii sa asteptam pana in 2011
    0 0
  • Ghetzon
    propulsie fata?
    "Acesta va avea propulsie spate" e un pleonasm. Cand spui propulsie e suficient, vorbim de rotile spate, la fel ca si tractiune in cazul rotilor fata.
    0 0
  • Propulsie?
    Poate vreti sa spuneti tractiune spate. Propulsie se refera la propulsor adica la motor... Poate ar trebui sa mai studiati...
    0 0
  • Macaua
    Propulsie corecta
    Trebuie sa revin .
    1. Postul de mai sus nu e ceea ce am scris ce ceva scris de administratiorii site-ului.

    Pe scurt ii mustruluiam ca masina este propulsata nu "cu tractiune spate" cum a aparut initial articolul.

    ...Si da, propulsie spate e un pleonasm pentru ca propulsie reprezinta transmisia puterii la sol prin intermediul puntii spate.

    Uf. Ma gandesc serios sa ne facem un autoblog.ro , ceva mai putin cenzurat si mai putin comercial. Sa scrie "userul" ce gandeste mintea lui ca poate asta ajuta pe toata lume:jurnalisti, cumparatori, posesori, personal din industria auto.
    0 0
  • Celca
    Ma simt mandru ca renaste o masina care a fost intotdeauna frumoasa si extrem de fiabila din tate punctele de vedere....detin Celica si stiu ce masina este ...bravo lor era o prostie sa o lase sa dispara:X
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru