Saab discută cu trei constructori pentru dezvoltarea viitorului 9-2

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.08.2010
Victor Muller a anunţat că poartă discuţii cu trei constructori de automobile pentru dezvoltarea modelului 9-2 şi că îşi caută un investitor pentru finanţarea procesului de creaţie al acestui model.

Victor Muller, şeful mărcii Saab şi deţinătorul Spyker Cars, poartă discuţii cu trei producători de automobile în vederea partajării de tehnologie pentru dezvoltarea viitorului 9-2. Pe lângă renaşterea modelului Saab din anii 1950’, Victor Muller doreşte să realizeze şi alte modele în baza viitoarei colaborări. Unele voci anunţă o potenţială colaborare cu BMW pentru programul 9-2.

Spyker, deţinătorul mărcii Saab, a înregistrat o pierdere însemnată în prima jumătate a acestui an. În mod evident, pierderea respectivă este cauzată de achiziţia mărcii Saab de la concernul General Motors şi de la vânzările extrem de slabe ale mărcii suedeze în perioada preluării, cauzate de stoparea producţiei şi de o situaţie legală problematică. Suedezii se aşteaptă să livreze 45.000 de unităţi în 2010, în timp ce estimările de la renaşterea mărcii erau situate între 45.000 şi 50.000 de unităţi. Pentru a obţine profit, cei de la Saab trebui să vândă peste 120.000 de unităţi pe an, conform declaraţiilor şefului acestei mărci.

Viitorul Saab 9-2 va prezenta aceeaşi siluetă de "lacrimă" care definit celebrul model produs între anii 1949 şi 1956. Victor Muller a anunţat că are nevoie de un investitor industrial care să ajute financiar dezvoltarea acestui model, în timp ce colaborarea cu un alt constructor de automobile ar aduce un beneficiu în ceea ce priveşte costurile de producţie şi rentabilitatea modelului respectiv.

Via | 4Wheelsnews

Comentarii (2)

  • 900 turbo
    Eu sunt fan saab si detin momentan un 9-3 din 2000 dar nu cred ca fani saab sau eventuali cumparatori se asteapta la un saab corcit cu bmw, mini sau orice altceva. Anul acesta o sa imi schimb masina, dar din pacate nu o sa fie un alt saab, o sa fie un volvo pt ca un saab nu as mai cumpara numai daca ar fi Saab Saab, adica motor saab, conceptie saab, design saab, platforma saab si fabricat in suedia.
    0 1
  • mihai2001
    Superba masina din imaginii
    Sper sa iasa ceva exclusivist in numele marcii SAAB. Masina din imagini cred ca e superba si era ceva impresionant at cand a aparut.

    Succes SAAB !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru