SHANGHAI 2011: Chinezii de la Icona Design au prezentat un concept electric

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.04.2011
O casă de design independentă din China doreşte să arate lumii că pot să facă şi altceva în afară de copii ale modelelor occidentale. Iată-l pe Fuselage Concept!

Icona Shanghai, o casă de design din China, a prezentat la Salonul Auto din Shanghai un concept electric. Modelul se numeşte Fuselage şi vine cu portiere "fluture" şi cu un aspect elegant, la care primează coeficientul aerodinamic. La interior, găsim patru scaune scoică separate de un tunel median. Aspectul interiorului este la fel de futurist ca exteriorul, iar modelul nu are foarte multe elemente pregătite pentru producţie. În cazul în care un constructor va decide să cumpere acest proiect şi să-l transforme în realitate, chinezii trebuie să reproiecteze o parte bună din acest vehicul.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, acesta nu seamănă cu niciun model de serie vândut în Occident. Mai mult decât atât, singurul concept cu care se aseamănă Fuselage este Saab Aero X, dar asemănările între cele două modele sunt restrânse la câteva elemente. În ceea ce priveşte trenul de propulsie, chinezii de la Icona spun că modelul are un set de motoare electrice care îi permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 4.5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 200 km/h.

Printre trăsăturile interesante ale acestui concept se numără blocurile optice şi stopurile foarte înguste, oglinzile laterale înlocuite cu camere video şi aspectul interiorului.

Jantele acestui concept sunt transparente şi prezintă aşa-numitul "design turbină", care aminteşte de palele unei turbine şi este foarte eficient la disiparea căldurii generate la frânare.

Via | Icona

Comentarii (3)

  • Ursulica
    Se apropie apocalipsa chinezeasca!
    0 2
  • ????
    Mai bine sa copie in continuare,apropo,tanti aia e travestit?
    3 2
  • BaditzaEx
    vom vedea...
    1. Constructor mondial - HuLEi Jimbao;
    2. Costructor mondial - Wei Chang & VAG;
    3. Costructor mondial - Geely / Daimler Bavaria, restul se lupta pt supravietuire iar GM a fost vandut demult , impreuna cu Alaska si Texas contra sumei datorate Chinei :))
    aa si era sa uit, guverul Boc al - XII - lea a inaugurat Autostrada Bucuresti - Brasov =))
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru