Siguranta: 5 stele pentru Astra, Cruze, Scirocco si BMW X1 (+VIDEO)

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 25.11.2009
BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroen DS3, Infiniti FX, Mazda3, Mercedes E-Klasse, Mercedes GLK, Opel Astra, Peugeot 5008 si VW Scirocco au primit cinci stele EuroNCAP. Toyota Urban Cruiser a dezamagit, primind doar trei stele.

Organizatia independenta europeana EuroNCAP a publicat astazi rezultatele oficiale ale testelor de siguranta efectuate de 12 dintre ultimele modele aparute pe piata de pe Batranul Continent. In urma uneia dintre cele mai complete sesiuni organizate vreodata de EuroNCAP, zece din cele 12 modele au reusit sa adune maximul de stele la testele de siguranta, altele doua reusind rezultate sub linie in ceea ce priveste protectia ocupantilor.

Surpriza neplacuta a testelor a fost Toyota Urban Cruiser, care a reusit doar trei stele din cinci si un procent de protectie a ocupantilor adulti de doar 58%. Celalalt model care nu s-a ridicat la nivelul maxim de siguranta este Chevrolet Spark, care va intra pe pietele europene in cursul primaverii anului viitor. Spark ar fi primit insa cinci stele daca modelul ar fi avut ESP in standard pe toate versiunile de pe piata, fiind penalizat din cauza ca echiparile de baza nu le ofera clientilor acest sistem.

Pe de alta parte, toate celelalte zece modele testate au reusit cinci stele, unele clasandu-se in linia celor mai sigure modele testate vreodata de organizatia independenta europeana.

Acestea sunt BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroen DS3, Infiniti FX, Mazda3, Mercedes E-Klasse, Mercedes GLK, Opel Astra, Peugeot 5008 si VW Scirocco.

Unul dintre cele mai apreciate modele in urma testelor a fost Chevrolet Cruze, care a reusit un scor aproape perfect de 96% la Protectia Pasagerilor Adulti. Impreuna cu modelul Chevrolet, noul Opel Astra si VW Scirocco au primit calificativul Bine la capitolul protectie la impactul din spate, tetierele active ale acestora facandu-si datoria in caz de impact. Pe de alta parte, Citroen DS3, Infiniti FX, Peugeot 5008 si Mercedes GLK au fost laudate de EuroNCAP pentru ca ofera sau vor oferi in viitorul apropiat in dotarea standard sistemul cruise control.

Va reamintim ca rezultatele EuroNCAP ale fiecarui model trebuie comparate cu rezultatele altor modele cu dimensiuni mase similare. De asemenea, incepand cu 2009, nota finala in urma testelor este acordata prin adunarea rezultatelor unui model la capitolele Protectia pasagerilor adulti, Protectia pasagerilor copii, Protectia pietonilor, Protectia la impactul posterior (scaune, tetiere) si Sisteme de asistenta.

Implementarea sistemului ESP si a pachetelor cruise control imbunatateste nota finala a unui model.

VIDEO CRASH TEST BMW X1

VIDEO CRASH TEST TOYOTA URBAN CRUISER

VIDEO CRASH TEST CHEVROLET SPARK

VIDEO CRASH TEST VW SCIROCCO

VIDEO CRASH TEST MERCEDES E-KLASSE

VIDEO CRASH TEST MAZDA3

VIDEO CRASH TEST MERCEDES GLK

VIDEO CRASH TEST INFINITI FX

VIDEO CRASH TEST CITROEN DS3

VIDEO CRASH TEST CHEVROLET CRUZE

VIDEO CRASH TEST OPEL ASTRA

VIDEO CRASH TEST PEUGEOT 5008

via | EuroNCAP

Comentarii (14)

  • valentin
    CRUZE= EVOLUTIE
    sa te cheme CHEVROLET CRUZE si sa fi la fel de sigur ca MB E-classe e o relizare , bravo CHEVY esti pe drumul cel bun si as da maine banii pe un CRuze !
    15 1
  • daniel
    Cred ca dupa aceste teste Chevrolet a castigat mult in fata contracandidatilor sai si e posibil ca mai ales acest Cruze sa fie un bestseller in clasa lui
    _90
    13 1
  • un critic
    chevy
    terminati cu prostiile,americanii fac masini proaste inca nu vi-ati dat seama,si la fiabiliate sunt f proaste are un peten chev aveo noua si a schimbat o grmada de piese,daca sunt ieftine nu poti avea steptari ca la MB
    4 15
  • upsss
    cei drept pana acum chevy sunt proaste rau la aveo bate ABS-ul dupa 20 de mii. acum nu stiu ce sa zic dar se poate sa fie cruze cea mai buna masina a lor..insa am rezerve..
    2 7
  • cruise control?
    da ce de criuse control si nu proiectoare de ceata sau airbag-uri in standard, la fel ca ESP-ul, ca sa primeasca mai multe puncte?
    0 4
  • EuroNCAP
    @Mircea
    In urma testului vostru cu Urban Cruiser, capitolul "siguranta" a fost cotat cu 10/10. Inteleg prea bine ca de multe ori nu aveti rezultatele EuroNCAP pentru modelul testat si ca trebuie sa va sprijiniti cotatia pe "argumentele" constructorului.
    Acum ca avem rezultate concrete si nu neaparat sclipitoare, intrebarea mea este: va fi corectata nota la "siguranta" pentru Urban Cruiser?
    5 1
  • mircea
    @EuroNCAP
    Da. Absolut.
    6 0
  • valentin
    CRUZE= EVOLUTIE
    re "un critic" re"edi2409" Vorbesc din postura celui care a condus Cruze si Insignia si chiar vorbesc serios cand spun ca din punt de vedere comparativ intre AVEO si Cruze este la fel de multa diferenta ca intre Symbol si Megane .La 11.800 cat costa Cruze cu motor de 1.6 si avand in vedere ca :SASIul, MOTORul si Interiorul sun preluate de la Insignia si Astra J cred ca va fi un BESTSELLER insa nu se va bate niciodata cu MERCEDES decat la Capitolul Siguranta !!
    9 3
  • MDA
    @CRITIC-CAND O FI AVEO MASINA AMERICANA SA MA SUNI SI PE MINE .NU UITI,DA! LOCUL 1 ASTRA ,2 CRUZE SI E-KLASE ,3 MAZDA.M-A DECEPTIONAT GLK LA IMPACTUL LATERAL CU STALPUL.PARCA MAI BINE A STAT SPARKUL DAR,CE-I DREPT ,E MAI USOR SI A ALUNECAT MAI REPEDE INAPOI DUPA SHOC. 5008 ZICI CA-I FACUT LA BEIJING.
    3 6
  • EuroNCAP
    @Mircea _ bis
    Chapeau!
    Am revazut pagina cu Urban Cruiser...
    0 0
  • fratilor redactori!
    eu cum pot sa accesez alte informatii de pe pagina Dvs daca nu pot sa dau click pe nimic! nu vad decat CACATUL ala de reclama de la Toyota!!! o masina pe care oricum 95 % din cei care acceseaza situl nu si-o permit! si nici nu si-o doresc!

    ma scuzati de expresie dar dau pe un "x" doar ca sa apara alta reclama!
    5 0
  • cruze ceva nou de la chevy
    intre 2 * aveo si 5 * ale lui cruze este cam mare diferenta, cine stie poate ca merita o asemea masina banii (chevy cruze)........din cate am inteles despre aveo, posesorii (sau o mare parte din ei) sunt cam deceptionati..........
    1 1
  • @demin2609
    Tu esti din ala cu acrii-s strugurii :)) Pun pariu ca nu te-ai urcat niciodata intr-o masina din asta si nici n-ai sa te urci. Si cu asa limbaj nici nu meriti. N-or fi milioanele de soferi de toyote din lume tampiti. Uita-te si tu cine are avensis, land cruiser, Rav, Prius... si ce-or mai avea....Asa ca nu mai vb tu in numele a 95% ca vorbesti prostii
    0 1
  • @Mircea
    Dar pentru pagina "Cruze" nu se corecteaza nimic...?
    (inclusiv "tehnologia" care se situeaza sub a "Daciei Sandero")...!?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru