Singer anunţă un parteneriat cu Cosworth pentru motoare boxer răcite cu aer

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.07.2011
Singer, constructorul american de vehicule care utilizează designul primei generaţii de Porsche 911, a semnat un contract cu Cosworth pentru furnizarea de motoare boxer răcite cu aer.

Veste bună pentru pasionaţii de Porsche-uri clasice pentru care banii nu sunt o problemă! Cei de la Singer Vehicle Design au semnat un contract cu britanicii de la Cosworth. În baza acestui contract, viitoarele modele Singer 911 vor utiliza motoare boxer construite de Cosworth. Aceste motoare sunt răcite cu aer şi furnizează între 300 şi 425 CP în funcţie de cilindree şi versiune. Dacă menţionăm faptul că vehiculul respectiv are o caroserie din fibră de carbon construită de Aria Group, responsabili pentru concepte de calitate înaltă şi prototipuri utilizate în Formula 1, avem în faţă un model deosebit în ceea ce priveşte performanţele.

Preţul unui asemenea model variază între 190.000 de dolari şi 300.000 de dolari, în funcţie de cerinţele clientului şi echipamentele pe care le alege acesta. Versiunea Touring utilizează un motor de 3.6 litri, care produce 300 CP. Versiunea Sport este echipată cu un motor de 3.9 litri, ce dezvoltă 380 CP, în timp ce versiunea Cup este echipată cu un motor de până la 4.0 litri, care furnizează peste 425 CP. Toate motorizările utilizează un sistem de injecţie electronică şi au primit optimizări la nivelul părţii de admisie, de evacuare, la chiuloasă şi la sistemul de răcire.

Vehiculele au fost modernizate cu o serie de elemente găsite pe automobilele moderne, dar cei de la Singer Vehicle Design nu au menţionat nimic de sistemele ABS şi ESP, semn că modelele construite de aceştia nu sunt pentru cei slabi de înger. Printre partenerii celor de la Singer se numără Apex Technology, Bilstein, Brembo, Fuel Safe Systems, GROWit 3D, Hella, Little John Interior Concepts, Mirage International, North Hollywood Speedometer, N2 Aero şi N2 Autosport, Ohlins Racing, Quaker City Plating, Spinneybeck Enterprises, Weidman Wheels şi Zuffenhaus Products.

Via | Germancarscene

Comentarii (1)

  • Masina suprema
    Oare se poate ceva mai bun de atat?!
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru