Sistem hibrid inovativ pe Infiniti FX

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.12.2007
Infiniti si compania-mama Nissan au anuntat dezvoltarea unui sistem hibrid care va revolutiona piata.

Esential

2010 este anul in care ar putea aparea in serie sistemul hibrid dezvoltat de Infiniti.

Infiniti, divizia de lux de la Nissan, a anuntat ca este pe cale sa dezvolte un sistem hibrid inovator care se va regasi in dotarea tehnica a SUV-ului FX.

Spre deosebire de sistemele hibride clasice, care de la o anumita viteza decupleaza motorul electric iar sarcina de propulsie ii revine exclusiv motorului pe combustibil clasic, Infiniti FX promite mult prin mentinerea functionarii motorului electric si la viteze mari, ajutandu-l pe cel clasic atunci cand acesta are nevoie de cuplu. Rezultatele sunt evidente si ele se refera la consumul de combustibil la viteze inalte, pe autostrazi.

Versiunea full-hibrid a lui FX (SUV care apartine segmentului X5/Cayenne) va aparea cel mai devreme in 2010, pana atunci FX anuntand la debut exclusiv motoare pe benzina (un V6 si un V8). O varianta diesel V6, dezvoltata in parteneriat cu Renault, isi va face aparitia ceva mai tarziu in gama.

Taguri: FX, Infiniti, Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru