Şoferii obezi, predispuşi la deces în cazul unui accident auto

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.05.2012
Un studiu desfăşurat de o echipă de cercetători americani a dezvăluit că şoferii obezi sunt predispuşi decesului în cazul unui accident auto grav.

Mai mulţi cercetători americani de la Universitatea din Buffallo, SUA, au ajuns la concluzia că şoferii cu ceva mai multe kilograme au mai multe şanse de a fi ucişi în urma unui accident rutier. Studiul americanilor are la bază chiar şi câteva cifre oficiale.

Mai exact, cercetătorii sunt de părere că persoanele “moderat obeze“ au cu 21% mai multe şanse să moară în urma unui accident grav decât persoanele cu o greutate normală. Procentul creşte la 51% în cazul celor supraponderali sau cu obezitate morbidă.

Dietrich Jehle, coordonatorul studiului, a declarat: “Manechinii au salvat numeroase vieţi şi au furnizat informaţii extrem de utile atunci când au fost testaţi în cadrul unui impact. Ei fost însă creaţi pentru a simula conducători auto de dimensiuni medii. Dacă ar fi adaptaţi unor dimensiuni şi greutăţi diferite, am putea să aflăm informaţii mult mai utile în realitate“.

Acelaşi Jehle a susţinut şi că reglarea scaunelor este o dotare deosebită, cu un rol crucial în salvarea vieţii pacienţilor, chiar şi atunci când există suficient spaţiu între scaune şi coloana de direcţie.

via l buffalo

Comentarii (3)

  • de aceea astia grasi care isi permit umbla cu suv uri ca s fragili
    9 0
  • cred ca reula aia cu "mergi draq mai incet" ar face minuni daca ar fi pe prima pagina a manualului ... in schimb cumparam masini care sunt "sigure" si suntem indemnati cu un "mergi mai tare boule, ca te protejeaza masina, uite ate 5 stele"
    7 0
  • ..
    daca ti-a venit ceasul te duci oricum,ca esti mai gras sau mai slab,totul depinde de voia lui Dumnezeu si de noroc!!!
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru