Spyker: "Saab ar putea fi profitabil pana in 2012"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.02.2010
Noii proprietari ai companiei Saab vor sa obtina profit de pe urma acesteia pana in anul 2012 si au pregatit deja un plan afaceri in acest sens.

Oficialii Spyker Cars, noii proprietari ai Saab, au declarat ca se asteapta ca marca Saab sa devina profitabila incepand cu pana in anul 2012. Saab va fi reorientata catre modelele de nisa care vor fi vandute la nivel global si vor oferi atat un nivel ridicat al performantelor dinamice, cat si o strategie ecologica nemaintalnita in industria auto. Cei de la Spyker vor avea nevoie de fondurie de circa un miliard de dolari inainte de a putea sa obtina profit de pe urma celor de la Saab. GM va furniza 326 milioane de dolari, iar Banca Europeana de Investitii va oferi 556 de milioane de euro, iar bancile vor furniza restul de 200 milioane de euro.

Sub conducerea Spyker, Saab va produce si vinde intre 100.000 si 125.000 de unitati pe an. Actionarii Saab vor primi detalii suplimentare la intalnirea din data de 12 februarie, odata cu schimbarea numelui in Saab Spyker Automobiles NV. Saab si Spyker vor fi conduse ca doua entitati separate, iar Saab va fi un producator de nisa independent care va produce trei sau patru modele diferite.

Acestea sunt reprezentate de actualul 9-3, noul 9-5 si 9-4X, alaturi de inca un model.

Cel de-al patrulea model Saab ar putea fi denumit 9-1 si va reprezenta ofensiva marcii suedeze pe segmentul modelelor mici. Astfel, Saab ar putea dezvolta o compacta sau un model de clasa mini, dar aceste informatii sunt inca la nivel de zvon. Este neclar modul in care Saab va plasa viitorul sau model de clasa mini pe piata, avand in vedere ca exista deja doi producatori consacrati pe acest segment competitiv, iar suedezii ar trebui sa prezinte o oferta extrem de atragatoare pentru a reusi sa %u201Cfure%u201D clienti de la acestia.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (3)

  • Opinie
    Am zis eu ca poate o data SAAB o sa renasca. Dar el inca n-a murit! Nu ma entuziasmez pana nu se finalizeaza trecera SAAB de la GM la Spyker si pana nu vad ce planuri o sa aiba SAAB prin declaratii oficiale. Ce se scrie mai sus e o raza de speranta ca SAAB se va orienta corect pe piata.
    6 0
  • rugaciuni pt saab :))
    sper sa se termine treaba asta cu trecerea de la gm la spyker cat mai repede si saab macar sa redevina ce a fost.e pacat ca aceasta marca sa dispara.
    0 0
  • NU SE PUTEA ALTFEL ..
    numai cine nu stie ce inseamna SAAB putea sa-si faca griji cu privire la viitorul acestui brand.

    sper sincer ca de data asta sa intre pe mana cui trebuie...SAAB nu este doar o masina..posesorii de SAAB nu sunt (din fericire) nici ei doar proprietari de automobil..atat masinile cat si proprietarii...sunt ALTFEL...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru