Suzuki va dezvalui la Paris conceptul SX4-FCV

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.09.2008
Suzuki va dezvalui la Salonul Auto de la Paris inca un concept alimentat cu celule de hidrogen botezat: SX4-FCV.

Esential

250 de km este autonomie conceptului SX4-FCV

Salonul Auto de la Paris va marca o alta premiera importanta, Suzuki urmand sa dezvalui la standul sau un alt concept cu celule de hidrogen. Al patrulea concept de acest gen, noul SX4-FCV incearca sa demonstreze publicului ca si propulsia pe baza de hidrogen poate fi o alternativa la motoarele conventionale, rivalizand asfel cu cele electrice promovate de tot mai multi constructori auto.

Conceptul SX4-FCV foloseste energia rezultata in urma unui proces chimic care foloseste hidrogen si oxigen. Masina dispune de un rezervor special pentru stocarea hidrogenului si de un sistem care regenereaza energia rezultata din forta de franare.

Propulsia conceptul SX4-FCV se realizeaza asadar cu ajutorul unui motor electric de 90 de cai putere si a unei unitati cu celule de hidrogen care dezvolta 107 cai putere. Resursele de putere ii permit masinii sa atinga o viteza maxima de 150 de km/h. In plus, modul original de propulsie ii asigura o autonomie de 250 de kilometri, cu intreruperi.

Suzuki va oferi publicului mai multe detalii despre conceptul sau odata cu dezvaluirea oficiala in cadrul Salonului Auto de la Paris.

via | WorldCarFans

Taguri: SX4-FCV, Suzuki

Comentarii (1)

  • Cristi
    SX4
    Io zic ca-i o super masina...o am, o utlizez. E un raport acceptabil calitate/pret.
    Mai multe despre SX4 gasiti aici: www.sx4club.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru