Toyota: "Coupe-ul FT-86 se va lansa la timp, adică în noiembrie 2011"

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.07.2010
Oficialii Toyota au declarat că modelul sportiv de serie, derivat din conceptul FT-86 va sosi la timp, adică în noiembrie 2011. Designul nu va fi modificat iar preţul va fi unul abordabil.

Deşi la sfârşitul lunii mai circulau zonuri privind o potenţială amânare a lansării modelului sportiv Toyota, derivat din conceptul FT-86, constructorul japonez a negat informaţiile. Shigeyuki Hori, responsabilul Toyota pentru modele sportive, a declarat că versiunea de serie a lui FT-86 va fi lansată la timp, adică la sfârşitul lunii noiembrie, aşa cum fusese programat.

Hori a susţinut că modelul sportiv este dezvoltat în proporţie de 50% şi că, în momentul lansării, coupe-ul nu se va abate de la politica de preţ promisă de Toyota. Oficialul a estimat un preţ de aproximativ 29.000 de dolari pentru versiunea de propulsie şi echipare medie, pe piaţa japoneză.

Hori a refuzat să vorbească despre versiunea de top, dar a lăsat să se înţeleagă că în această situaţie propulsia va fi asigurată de un motor supraalimentat. Legat de ceea ce se va afla sub capota coupe-ului, oficialul a declarat că nu este luat în calcul un ansamblu hibrid, clienţii fiind nevoiţi să se mulţumească la început doar cu motorizări pe benzină.

În ceea ce priveşte designul final al modelului sportiv, un alt oficial Toyota a lăsat să se înţeleagă că aspectul agresiv va fi păstrat, mici retuşuri urmând să fie făcute la nivelul accesoriilor.

Zvonul privind amânarea lansării modelului de serie a fost infirmat şi de Tadashi Yamashina, preşedintele diviziei sportive Toyota.

Acesta a declarat că parteneriatul încheiat cu Subaru pentru dezvoltarea acestui model nu poate da naştere decât unui produs "excepţional".

via | 7tune

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru