Toyota FT-86 ar putea da naştere şi unei berline coupe

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.09.2010
Coupe-ul FT-86, dezvoltat de Toyota împreună cu Subaru, ar putea fi folosit ca punct de plecare pentru un viitor model al japonezilor: o berlină coupe.

Prezentat în 2009 la Salonul Auto de la Tokyo în stadiu de concept, coupe-ul FT-86, dezvoltat de Toyota în colaborare cu conaţionalii de la Subaru, ar putea da naştere în viitor şi altor modele. În aşteptarea versiunii de serie a conceptului japonez, presa internaţională vorbeşte despre posibilitatea lansării unui derivat de caroserie pe platforma cu tracţiune posterioară.

Zvonurile sunt cât se poate de plauzibile având în vedere nevoia constructorului de a amortiza costurile de producţie, reduse deja de colaborarea cu Subaru. Potrivit unor informaţii neoficiale, este vorba despre o berlină coupe programată să ajungă pe piaţă cel mai devreme la jumătatea carierei viitorului coupe de serie FT-86.

Dezvoltarea berlinei va depinde în principal de succesul modelului coupe, sedanul fiind văzut ca o variantă de urgenţă, menit să aducă vânzări în eventualitatea unui insucces al fratelui cu trei uşi.

Pachetul mecanic va fi asigurat tot de Subaru, în timp ce gama de motorizări va include un boxer pe benzină, de 200 de cai putere, conectat la transmisia CVT cu şase rapoarte.

Pentru versiunile mai puternice, Toyota va putea aduce în ecuaţie unitatea de 3.6 litri a actualului Subaru Outback.

Nu este exclusă nici varianta hibridă, Subaru urmând să dezvolte în următorii trei ani un boxer hibrid, care va fi ceva mai performant decât gama propusă actualmente de Toyota.

via | carsguide

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru