Toyota ar putea lansa o versiune Coupe a lui Prius în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 29.07.2011
O serie de zvonuri anunţă o versiune Coupe a lui Toyota Prius pentru anul 2014. Modelul ar urma să aibă o transmisie manuală şi un aspect sportiv.

Având în vedere planurile Toyota de extindere a gamei Prius, unele voci anunţă debutul unei versiuni Coupe în termen de trei ani. Modelul ar veni ca o completare la noile Prius V şi Prius C şi ar putea fi reprezentat de o versiune a lui FT-86, sau de un vehicul cu componente de la mai multe modele. Respectivul model ar urma să fie echipat cu o transmisie manuală, anunţă cei de la AutoExpress, ceea ce ar trebui să-i îngrijoreze pe creatorii primului hibrid cu transmisie manuală din lume.

Platforma lui Prius Sports Coupe va avea tracţiune spate şi ar urma să fie bazată pe viitorul Lexus GS. Modelul va fi un hibrid plug-in, care va fi echipat cu baterii litiu-ion. Tot în 2014 ar putea debuta şi o versiune SUV a lui Prius, care ar putea fi bazată pe RAV4. Versiunea SUV a lui Prius a fost prefigurată de conceptul Hybrid X, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2007.

SUV-ul bazat pe Prius ar urma să devină cel mai eficient model din segmentul său, spun sursele citate de AutoExpress. Prius C va deveni şi el cel mai eficient model din segment, ceea ce le-ar conferi japonezilor de la Toyota un avantaj în materie de imagine.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru