Toyota investeste 80 mil. euro in Belgia

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 05.09.2008
Centrul tehnologic Toyota din Zavatem, Belgia va fi imbunatatit prin investirea a peste 80 de mil. de euro.

Esential

80 de milioane de euro este investitia care va fi absorbita de centrul tehnologic Toyota din Zavamtem, Belgia.
1987 este anul fondarii centrului tehnologic Toyota din Zavamtem, Belgia.
3.000 de angajati are Toyota in total la toate cele 4 facilitati din Belgia.

Toyota a anuntat ca intentioneaza sa investeasca semnificativ in centrul tehnologic al companiei din Europa. Aceasta facilitate este situata in Zavamtem, Belgia si consta atat intr-un centru de cercetare si proiectare, cat si in sediul central al producatorului nipon de pe batranul continent.

Investitia anuntata de Toyota se ridica la peste 80 de milioane de euro si consta in amenajarea unei circuit de teste de 1.3 kilometri, cu diferite suprafete de rulare, renovarea generala a sit-ului deja existent si crearea unui spatiu de lucru aditional de 12.000 de metri patrati.

Noul centru tehnologic din Belgia al celor de la Toyota va reprezenta si un mediu ecologic. Aproximativ 80% din materialele rezultate in urma demolarilor vor fi reciclate si reutilizate la constuirea noilor facilitati. De asemenea, energia utilizata de acest sit va proveni din surse ecologice, precum panouri solare si surse geotermale.

De la fondarea din 1987, centru tehnologic Toyota ofera 800 de locuri de munca, iar prin noile investitii se vor crea alte 250 de locuri de munca noi. Momentan, inginerii japonezilor din Belgia lucreaza la desginul caroseriilor, selectia si testarea materialelor si componentelor, testarea motoarelor si optimizarea grupului motor, precum si incercarea prototipurilor in toate conditiile de drum si adaptarea lor pentru pietele europene.

Toyota dispune in total de 3.000 de angajati in Belgia, adaugandu-se si angajatii sit-urilor din Evere, Diest si Zeebrugge.

Via | 4car

Taguri: Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru