Toyota RAV4 EV Concept anticipează primul SUV 100% electric

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.11.2010
Tesla le-a dat o mână de ajutor celor de la Toyota pentru dezvoltarea unui concept care va da naştere primului SUV 100% electric al lumii.

Toyota a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles conceptului primului SUV 100% electric al lumii. Bazat pe RAV4, acesta este produs cu ajutorul californienilor de la Tesla şi se numeşte, simplu, RAV4 EV Concept.

Conform datelor oficiale publicate de Toyota, versiunea electrică a lui RAV4 are autonomia de 160 de kilometri, însă constructorul japonez a anunţat că versiunea de serie a acestui concept, aşteptată în 2012, va fi dezvoltată astfel încât autonomia sa să urce simţitor. Dezvoltarea modelului are loc în principal în SUA, Toyota evaluând la această oră posibilitatea ca RAV4 EV să fie lansat pe anumite pieţe europene.

Colaborarea dintre Tesla şi Toyota va continua şi pe alte segmente. Dacă producătorul american de modele electrice va profita de cunoştinţele Toyota în materie de produse, producţie şi manufactură, Toyota are în vedere know how-ul americanilor la capitolele trenuri de rulare electrice, flexibilitate şi spirit de iniţiativă.

via | Toyota

 

Comentarii (1)

  • nu prea e adevarat
    nu e primul suv 100%electric!nici macar primul de la toyota!
    in anii '90 si ford si toyota au facut cate un suv full electric!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru