Unic si destinat unui seic: Maserati Quattroporte break!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 10.02.2008
Se numeste Maserati Cinqueporte si e un break creat special pentru un seic arab. Pretul sau: strict secret.

Desi fotografiile alaturate ar putea spune acest lucru, va anuntam inca din start ca Maserati nu are, nu a avut si nici nu va avea vreodata de gand sa construiasca o versiune break a lui Quattroporte, limuzina de lux a italienilor. Si totusi, modelul exista, a fost botezat Cinqueporte si a fost creat special de catre casa StudioM si de designerul Alfredo Stola pentru un cumparator arab (nici nu ne gandeam la alta varianta) care este fanul variantelor break. De altfel, acelasi client arab are in garaj deja cateva versiuni break ale modelelor scoase de Ferrari, reusind sa duca la alt nivel termenul "exclusiv".

Deocamdata, Maserati Cinqueporte se afla la stadiul de concept la scara 1:4, insa modelul final va semana perfect cu acesta. Totusi, casa de design StudioM are si probleme in ceea ce priveste varianta finala: "Daca lasam scaunele posterioare nerabatabile, modificarile de caroserie se fac fara probleme. Daca insa clientul va dori scaune rabatabile totul se va complica. Avem insa avantajul faptului ca in tara in care trebuie sa ajunga masina nu sunt probleme legate de omologarea acesteia".

Pe langa designul sau cel putin interesant, exemplarul unic Maserati Cinqueporte va dispune de o paleta coloristica exterioara exclusiva: tenta bicolora si insertii de aur. Interiorul, la fel ca si pretul modelului, vor ramane elemente la fel de misterioase ca indentitatea cumparatorului. Si totusi, daca punem la socoteala cei 35.000 de euro pe care un alt client arab i-a platit pentru colorarea bordului exemplarului Quattroporte pe care il avea in garaj, versiunea break risca sa ajunga la un pret triplu fata de modelul de serie din care provine.

Comentarii (24)

  • Felicitari pentru domnul arabu'. Are bani, stie pe ce vrea sa ii cheltuie si cine sa il faca visele sa devina realitate. Despre masina, nici un comentariu in ceea ce priveste actualul aspect, dar daca nu ii pune diamante pe jante si numarul "1" de inmatriculare (am inteles ca se va licita cat de curand), nu are valoare (vorba lui Gutza) domnul arabu'.
    0 0
  • URAGANU
    cum ?
    Cum, nu are si Becali unu deja ? Sau nu l-a comandat ? I-a luat-o cineva inainte :) Sunt sigur ca spatiul din spate este sa puna tot ce incapea pe camila :)))))))
    0 0
  • marfa
    frumusica dar cam scupa :D
    0 0
  • Mahdim Almar Manub
    alt arab
    zice si la mine unde comanda si eu una mode de masin. e fin si vrea sa sa bucura si corpul meu de asa ceva. multumeste anticipat. mersi pa
    0 0
  • razica
    mda
    mai urmeaza un ferrari duba si un porsche pick up
    0 0
  • abudulah:))))
    cine stie cunoaste si cine isi permite are ei le au pe toate bv lor ..
    0 0
  • cu bani faci orice....
    0 0
  • Maserati Quattroporte break!
    Cred ca-mi iau si eu un Maserati din asta ca sa pot sa car car marfa din Drag. Rosu in Mol Vit.
    0 0
  • ESTE SULTANUL DIN BRUNEI!!! CA SA STITI SI VOI:)
    0 0
  • prudentul
    @ razica
    Porsche pick-up chiar exista. L-a construit un neamţ. Are 4 roţi pe spate. Eu vreau trotinetă Lamborghini. Galbenă, fireşte.
    0 0
  • nimeni
    Stopurile
    Stopurile seamana cu cele de la dacia logan.
    0 0
  • costas
    mda
    extraordinarma inclin
    0 0
  • Voi stiti sa cititi
    Voi ati citi articolul inainte sa postati..vreau si eu de un imi iau..sau cum de nu are inca nu stiu cine?
    0 0
  • anti-prosti
    :-?
    bey "boss", ia zi`mi si mie ...de unde sti tu cat costa masina dak scrie clar k e strict secret?! esti contabilu` arabului cumva?
    0 0
  • obsedat
    acelasi seic(al bruneiului) a maltratat si un ferrari 456(de fapt 7 fiecare costand 1mil S) http://images.forum-auto.com/mesimages/206555/ferrari_456_gta_venice_break.jpg
    0 0
  • s-a dus naibi si mandria marilor companii...
    0 0
  • nu cred ca va circula
    masina e superba, dar nu stiu daca o va folosi seicul. Din cate stiu eu, seicii circula doar cu masini de super lux gen Maybach, Bentley, Rolls Royce, MB S-klasse sau BMW seria 7, si acestea 80% blindate. Am vazut anul trecut un documentar pe Discovery despre garajele seicilor...ei bine cam toti au 100 de masini de super lux si super viteza,majoritatea serii speciale, unice sau limitate, insa nu le prea folosesc, le tin de smecherie, eventual le mai scot la o plimbarica de cateva minute. Asa sunt ei...nu au pe ce cheltui banii. Fac pariu ca aceasta masina va avea maxim 5,000 km in urmatorii 10 ani!!!
    0 0
  • nu e bine sa ai nici bani cum are ala.. nu stii ce sa mai faci cu ei..
    0 0
  • Nelutzu
    Uahhhh..............................
    Si MonikaColumbeanca stie ????
    0 0
  • arab milionar
    este un arab mare prost ce sa dau atatea bani pe o masina dar ce imi da de mancare face oua prajite cu cartifi pai,aiure in tren sant numai figuri ca de obicei si in romania care isi iau isi iau mai mult de impresie,isi vinde vaca si porcul si caruta si isi ia maseratte
    0 0
  • Fan_vw
    Maseratele lu peshte
    Ce-i asa fantastik la masina asta? Bleah
    0 0
  • Mai.......
    Ce tot vorbiti de arab ? care arab ? el n-are nici un merit...felicitari celor ce au facut masina ! vorbiti despre asta......numai prostii....Despre adevaratii realizatori , nimic.....Auzi , arabi..............si doar scrie clar "Maserati"
    0 0
  • Redactia Auto
    Erata
    Stimati cititori,Dintr-o eroare regretabila in locul fotografiei cu modelul unic de Maserati Cinqueporte, in acest articol a fost postata fotografia cu urmatorul model de Logan Break, deasemenea comandat de o seica. Ne cerem scuze pe aceasta cale de confuzia creata.
    0 0
  • les mizerables !!!!!!
    me oui, asta mon cher est auto pe care mua meme trebuie sa il qumper, deoarece les limba arabue est difficile de parle cu voi, mei saracilor, masina a fost kidnapped de harabu' celui de aici, parsque donnait schpague avant, adica inainte, de mua, care eram dan c'est temp endormi, adikue dormeam dussss, tres tranquille, linistit, pe banii mey(a se citi saltea), asa que les dobitoque harabue mi-a vole mon voiture adique mes mashina, e pur asta sunt(son in limba native), sunt bullversais, adica ofticat. Donque, c'est bastard avec l'argent(adica laba trista asta care are bani cam ca mine), mi-a vole'(suna super nu ?), mes voiture cet mizerable(observati accentul mey).Deci, eu sunt a' la terre din cauza asta, asa ca comand cabriolet roz bonebonn....cu 6 usi
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru