Viitorul Audi A1 allroad ar putea fi de fapt noul Q1

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Existenţa unei versiuni allroad pentru Audi A1 este aproape sigură. Constructorul german ar putea alege însă ca aceasta să fie prezentată publicului ca un model complet nou: Q1.

Esential

27.000 de euro ar putea fi preţul de pornire pentru viitorul Audi Q1, cu tracţiune integrală quattro.

Succesul lui A1 va duce fără îndoială la lărgirea gamei în următorii ani, prima variantă vehiculată fiind cea a caroseriei cu cinci uşi. Treptat însă, Audi va căuta să ofere publicului din acest segment şi o alternativă "allroad", aşa cum a făcut-o şi cu A4.

Surse neoficiale susţin însă că indicativul versiunii pentru teren accidentat se va regăsi sub altă formă pe caroseria lui A1. Mai exact, sursele susţin că ar putea fi vorba chiar despre mult anticipatul Q1, o serie de prelucrări digitale fiind publicate recent în acest sens.

Modelul va deriva din versiunea Sportback, cu cinci uşi a modelului A1, şi va prelua tracţiunea quattro în cazul versiunilor superioare. Se pare că nemţii vor apela la ajutorul Suzuki pentru dezvoltarea unui sistem quattro potrivit lui A1, japonezii fiind ceva mai experimentaţi în acest segment, unde activează cu deja celebrul Jimny. În schimbul ajutorului oferit, Suzuki va primi platforma lui A1 pentru dezvoltarea viitoarei generaţii SX4, japonezii renunţând la colaborarea pe care o aveau cu Fiat.

Viitorul Q1 va adopta spiritul sobru şi destul de simplist al fraţilor mai mari, Audi Q5 şi Q7, principalele modificări urmând să apară doar la nivelul barelor de protecţie şi al gărzii la sol.

Sub capotă se vor afla motorizările 1.4 TSI de 140 de cai putere şi 2.0 TDI de 140 de cai putere.

Debutul oficial pe piaţă se va produce în 2013, Audi estimând un preţ de pornire de 22.000 de euro, pentru versiunea cu tracţiune faţă, şi de 27.000 de euro, pentru cea cu tracţiune integrală quattro.

via | autoblog

Comentarii (25)

  • mda
    imi vine sa vars de atatea serii de Q si A si AQ si naiba sa le ia...la niste preturi enorme,fiabilitate mica,consum mare,taxe mari etc... de..reclama e 30% din rezultatul vanzarilor!!
    19 16
  • @edi80

    Vai , nu poti dormi noaptea de grija celor de la Audi ?
    Te apuca vomitatu cand auzi de A1, A5, A6 si Q7 ....
    Scri ca Audi - pret mare, consum mare .... inseamna ca nu ai fata de nici o masina... pentru cei ca tine sau inventat papusile Barbie.

    Fugi la joaca ia si papusa cu tine ...
    20 12
  • dudu butter
    asa e edi daca nu iti place audi ar trebui sa nu ai voie sa iesi din casa, de fapt ar trebui sa nu existi. Propun amendarea tuturor carora nu le place audi, si mai ales un audi alb... kvist scri sau scrii? huh?
    11 10
  • mihai2001
    Adevarat
    Adevaru e ca nu mai poti tine minte cate serii are audi acuma....numai anu asta au mai aparut cateva....Daca pui pe cineva sa le enumere nu cred ca poate intr-un minut :)...

    Marketing. Pacat ca si audi si VW vor acelasi lucru (cate o masina pt orice activitate.gresit.nimeni nu le poate face pe toate bine).
    8 8
  • ..audy sunt masini faine...bine la locul lor sa nu exageram dar...shmecheria asta cu maria cu 40 de palarii chiar nu mai tine...VAG deja exagereaza...stiu costuri de productie si altele...dar...ei folosesc componente pe masini premium si pe masini ...de astea mai...si.......iaca afacerea schimba pretu....ziceti ca nu-i asa!
    6 8
  • @Kvist @dudu butter
    trebuie sa fii facut pt o asemenea masina..ceafa groasa sa nu se vada lantul de sub randurile de sunci de la gat..trebuie sa ai o anumita atitudine nu poti sa conduci o asa masina fara cateva kestii elementare:))))
    Nu investesc in barbie dar nici in niste fiare care pana la urma urmei ajung la programul rabla:)))
    5 11
  • @ edi80
    Get a LIFE !!!
    9 5
  • @edi80
    oare dupa cat esti de criticat, realizezi ca ai gafat? macar atat sa te duca capu' .

    @mihai2001, aici iti dau dreptate... dar cu o conditie: sa recunosti ca tu nu reusesti sa le numeri intr-o ora ;)
    9 4
  • @edi80
    ca tot zici ca sunt niste fiare si ajung la remat, e foarte adevarat, dar asta inseamna ca tu nu mai mananci mancare
    8 4
  • @@edi
    m-am referit strict la acest model! iar faza cu fiabilitatea e recunoscuta si de altii!!frustrat as fi daca as avea una si ar striga lumea la semafor k sunt gay sau cocalar..dar cum nu striga deci sunt mai relaxat ca tine care iti rozi unghiile si degetele sa dau contraargumente interminabile:))) te roade adevarul?:))) bine ca stii tu ce-i aia cultura auto cu audi ..:)))
    4 12
  • @edi80
    Dude, serios acum mai iesi din casa. Afara viata e frumoasa si apuci sa vezi si masini in "carne si oase". Deja ai devenit ridicol.
    12 5
  • V8 turbo
    deja au dat-o in mintea celor la BMW cu X-urile lor de la mic la mare.
    5 3
  • george
    PRAF SI PULBERE
    @ edi80

    Cam asa esti omule...N-ai habar de capu` si de viata ta. Am senzatia ca ai preluat din zbor jobul de chibitar de serviciu de la pafaristii consacrati care or fi plecat prin concedii...

    "la niste preturi enorme,fiabilitate mica,consum mare,taxe mari"

    Intr-un singur rand ai spus prostii cat pentru 100 de articole burdusite de comentarii. Dar prostii din alea heavy-weight, fara nici un fel de concurenta...Aproape ca e imposibil sa produci singur asemenea aberatii. Trebuie ca te-a ajutat cineva, altfel nu se poate...
    10 4
  • Si BMW are o gama foarte diversificata, nu numai Audi .
    BMW : Seria 1, Seria 3, Seria 5, Seria 6, Seria 7, X1, X3, X5, X6, Z4 . Urmeaza in urmatorii 3 ani, BMW City, Seria Zero ( rival pentru Audi A1 ), X4 si un rival pentru Audi R8 avand aceieasi configuratie a motorului in pozitie centrala . Cat despre Audi, va lansa pana in 2013, Audi A2, Audi Q3, Q1, Q7 si Q9 ( urmasii actualului Q7, noul Q7 va avea dimensiuni comparabile cu Porsche Cayenne, BMW X5 si Mercedes ML iar Q9 va avea dimensiuni similare cu actualul Q7, urmand sa concureze cu noul Mercedes GL ), Audi R4 si posibil Audi A9, un coupe bazat pe platforma lui Audi A8, designul fiind semnat de Giugiaro .
    10 2
  • @ edi80
    Enjoy !
    http://www.audizine.com/forum/showthread.php/373065-New-A8-Pics.-AWESOME-CAR
    8 4
  • loooooooooolllllllll
    esti frustrat si ofensat rau tipule daca ai ajuns sa dai atatea comenturi cu nume diferite:)))) se vede si dupa voturile pe care tot tu ti le-ai dat 7 la nr :))))) ce sa mai te-am lovit in orgoliu rauuuuu!! oricum nu o sa dua in veci vreo 25-30 de mii pe o asa masina! da tu daca ai de unde ....si te rog nu te mai agita ca un fanta in pepsi k devii ridicol..mai ales sa iti dau aceleasi nr de voturi la toate commm:))))
    4 14
  • george
    SA I SE USUCE MAINILE CELUI CARE SE VOTEAZA SINGUR
    Maine dimineata la ora 6. La fel si aluia care posteaza cu mai multe nick-uri.

    @edi80

    M-ai lovit in orgoliu de m-ai lasat fara boi la bicicleta.

    Tu nu o sa dai in veci atatia bani pe o astfel de masina pentru simplul motiv ca nu o sa ai atatia bani pentru o masina...

    Pana atunci, poate explici tampeniile pe care le-ai insirat mai sus cu atata dezinvoltura. Ca sa demonstrezi cat de ridicol pot fi eu si cat de capabil esti tu cu aberatiile tale cat Canada. Sau mai bine lasa ca o sa ti se blocheze hard-disk-ul de la un asemenea efort...
    8 2
  • Mephisto
    @edi80

    Se vede ca esti ,, baiat destept,, se vede ca esti cult. Cred ca iti petreci timpul vizionand filme de Tarkovski si citind carti Wilhelm Reich.
    Ai asa de mult timp sa mai intri si pe automarket si sa ne luminezi cu cultura ta ?
    8 2
  • octav_bmw
    edi80 cati ani iti ia sa te gandesti la prostiile care le postezi aici?
    1 1
  • @Mephisto,@octav_bmw
    nu stau si mananc seminte bulgaresti la bloc cu baietii si ascult manele din bmw meu de 1000 de E cu semnul nike pe spete si discut discutii cu baietii despre masini adevarata cu sute de cai...:))))) nu mai plangeti dupa masini mai baieti la munca nu la intins mana!!! nu mai visati la bmw si audi cu un breloc sub perna noaptea cand dormiti....ofensatilor...
    1 0
  • george
    LA SCOALA, NU PE SITE LA AUTOMARKET!
    @edi80

    Poate mai inveti si tu un pic de gramatica a limbii romane ca sa nu dai senzatia ca ai facut doar doua clase si alea la fara frecventa.
    1 1
  • @george
    sa fii tu sanatos cate scoala am eu! de grija mea nu mai poti! ce argument de copil infantil ai...cati ani ai?20?
    1 1
  • george
    CU SCOALA MULTA SCRII ASA?!?!?!
    @edi80

    Aoaleu mama...Incerc sa-mi imaginez cat de agramat ai fi fost fara scoala. Auch!

    Sa faci bine sa dai banii inapoi Ministerului Educatiei ca ai chinuit profesorii degeaba...le-ai mancat ficatii si n-ai invatat mai nimic...
    1 1
  • @george
    bine pa! mergi cu somnu desteptule!!
    1 1
  • george
    CUGETARE ADANCA
    @edi80

    Se vede ca esti filozof...

    Hai pa si tie! Sa fii cuminte si sa nu umbli la calculator ca-ti prinzi urechile!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru